İLK SABAH

726 32 2
                                    

Gözlerimi odaya gelen ilk ışıkla açtığımda eminim.Çünkü uyuduğum uyku bana fazla bile gelmişti. Yatağın başındaki saate baktığımda 6 buçuktu.Bugun okul başlayacaktı onun heyecanı da vardı. Kalktım banyoya ilerledim yüzümü yıkadım, yatağımı düzeltip hemen valizimin başına geçtim ne giyeceğime karar vermeye çalışıyordum.İlk gündü ne kadar görünmez bir kişiliğe sahipte olmuş olsam da iyi görünmeliydim.Karıştırırken gözüme yurtta yakın olduğum arkadaşım Elena'nın aldığı kırmızı elbisem dikkatimi çekmişti.Diz üstü düz bisiklet yakalı fakir kol elbisemi alıp üzerime geçirdim.Üstüne de kot ceketimi aldım.Çantama bir tane defter kalem ve geri kalan ihtiyaçlarımı koydum.

Geriye bir tek aynanın karşısına geçip biraz renklenmek kalmıştı hafif allık, ve rimel sürdüm kirpiklerim zaten uzundu dudaklarıma birşey sürme gereği duymazdım kolay kolay nemlendirici sürdüm.Vaktim olduğundan dolayı saçlarıma hafif maşa ile dalga verdim.Sonunda hazırdım saate baktım 7 çeyrek olmuştu.

Kapıyı araladım ve kafamı uzattım ses yoktu odadan çıktığımda Haldun Bey otoriter ses tonu ile "Nasıl olurda hala kalkmaz" dediğinde bana dediğini sandım bi an olsun şaşırdım fakat Zeliha Hanım "Dün gece biraz geç geldi ondan efendim." dediğinde bi ohlamak geldi içimden.Merdivenlerden aşağı indim "Günaydın"dedim hafif tebessümle aynı şekilde karşılık verdiler.

Haldun Bey "Gel kahvaltı yapalım, biraz sohbet edelim" dediğinde kahvaltı masasına yürüdük."Benim de senden 2 yaş büyük oğlum var dedi şuan uyuyormuş beyfendi" dediğinde anlamıştım az önce ki ve dünkü konuşmadaki kişiyi "O, ben ve sağolsun bizi Kübradan sonra yanlız bırakmayan Zeliha Hanım yaşıyoruz bu evde"dedi Zeliha Hanım mahçupçasına sırıttı.Nede olsa iki erkekle baş ediyordu."Ve de sen aramıza katıldın"dedi gülümsedi.Bende gülümsedim.

"Bir derdin, sıkıntın olursa benimle veya Zeliha Hanımla paylaş lütfen" dedi."Hee birde bugün seni okuluna ben bırakmak isterdim fakat işlerim beni rahat bırakmıyor o nedenle şoförümüz seni getirip götürecek." dedi.Neden bunları yapıyordu ki anlaşmada kalacak yer ve yemek vardı ki ben ikisine de alışamamıştım zaten.

"Ben kendim gidip gelebilirim.." diyecektim ki yarıda kesti ciddi bir tonda "Aaa hadi ama bir süreliğine böyle olsun, olmazsa kendin istediğin gibi olur" dedi ve kalktı birşey diyememiştim ne diyebilirdim ki zaten."İyi şanslar" dedi ve kapıdan çıktı hızla.Bende doğruldum kalkmak için Zeliha Hanım"Hiç birşey yemedin yesene kızım"dedi "Teşekkürler pek iştahım yok " dedim çantamı aldım kapıya çıktım.Ama açtım açlığımı hissediyordum dün gecede birşey yemedim zaten..

Kapıya çıkmamla arabayı görmem bir oldu koşarcasına bindim.Hemen kulaklığımı takıp Green Day dinlemeye başladım koltuğa iyice yayıldım.Şoföre tek kelime etmemiştim belki birşeyler sormuştu ama onu dinlememistim bile.Okulun oraya geldiğimizde kulaklığımı çıkarttım şoför gülümseyerek "Benim adım Naci akşam çıkış saatine kadar burada olurum" dedi "Teşekkür ederim" dedim ne çok teşekkür ediyordum son iki gündür böyle.

Karnım zil çalıyordu hemen okulun karşı sokağında ki pastaneye yöneldim.Karnımı doyurduktan sonra okulun kapısına geldim.İstemsizce ağzım açılmıştı o kadar çok kişi vardı ki işin garibi çeşidi fazlaydı.Uzun saçlı erkekler mi desem mavi saçlı kızlar mı desem farklı farklı tarzlarda kimi kimisine sarılıyor, kimileri sohbet ediyor, kimileri öpüşüyor.Oldukça samimi bu ortamda yaşlısından gencine, fakirinden zenginine, güzel olandan çirkinine kadar her türlüsü işte...

İlk AşkWhere stories live. Discover now