Huysuz

596 29 2
                                    

"Neden bu kadar huysuzsun sen" dediğinde düşünmüştüm ben mi huysuzdum acaba.Evet ben onun gibi değildim çok farklıydık yaşantılarımız farklıydı ben annem babamdan sonra çok değiştim.Hemde çok kim bilebilirdi ki yaşantımın bu kadar değişeceğini kimse tahmin bile edemez.

Onlar yanımdayken inanilmayacak derecede mükemmeldi.Annemle babamın tartıştıklarını bilmem ben evet daha çok küçüktüm ama onları hiç bir zaman unutamazdim yani son anlarımızı yaşadıklarımızı okula kayıt yaptırmaya gitmiştik o zaman  ailecek seneye başlıcağımı söylemişti okul müdürü arkadaşlarım başlıyordu ben sonradan  başlayacaktım üzülmüştüm.Babam da beni neselendirmek için lunaparka getirmişti okulum başlayana kadar beni hep gezdireceğini söylemişti öldüklerini duyduğumda küçüktüm pek anlayamamıştım.

Ama cenaze günü anlamıştım gitmişlerdi bir daha gelmeyeceklerdi.O zaman avazım çıktığı kadar "Şimdi beni kim gezdircek, ben kime anne kime baba dicem" diye bağırdığımı bilirim.Yuvaya getirdiklerinde kimseyle anlaşamıyordum anlaşmak istemiyordum.

Yanımda duran yakışıklı ukalaya baktım sigara yakmıştı sigara içtiğini bilmiyordum.Bende içerim öyle arada kötü gözüyle bakmayın ne kadar bahane olmasa da o yurtta her şeyi denedim ben sırf anne ve babamın yanına gidebilmek için....

"Bende alabilir miyim birtane" dediğim de şaşkın bakışlarını bana kaydırdı "Senin gibi bir pısırık sigara mı içiyor"dedi."Şu kendini bilmiş lafları bırakıp verecek misin?" dediğimde sesini çıkaramadı bir tane uzattı.Cebinden çıkardığı zippo ile ateşe bastı eğilip yaktım.Uzun zamandır içmemiştim, içmesemde olurdu aslında ama o anlık öyle geldi.Sigarayı içime çektiğimde durmuş beni izliyordu öylece çektim bekledim biraz ama dönmeyince yavaşça bıraktım dudaklarımın arasından hafifçe gülümsedi bana.

"Soruma hala cevap vermedin?" dedi döndümm ona "Ben pısırık falan değilim fakat eminim ki sen çok iyi bi ukalasın"dedim ayağa kalktım yürüyecektim bunu üçüncü kez yaptı bilegimden tuttu geri çekti tökezledim ama tam yanına sertçe oturdum."Napıyorsun sen be" dediğimde ayağa kalktı "Ben ne zaman gidelim dersem gideriz yanında ben varken o kafana göre hareket etmeni istemiyorum"diye kükredi resmen bir an şaşırmıştım."O zaman yanımda olmazsan kafama göre hareket edebilirim"

"Buna da sen karar veremezsin ansızın karşında beni bulursun şimdi yürü istersen eve gidelim bayan pısırık"dedi şu kelime bukadar canımı sikamazdi yani hızlı adımlarla tek kelime etmeden eve geldik kapıyı açacakken kapıya yaslandı hafif kafasını eğerek "Her seferinde yanında olmam kendine dikkat etsen iyi edersen bi taş seni korumaya yetmez" dedi kapıyı açtı girdik.

Arkama baktım ben içeri girdikten sonra dışarı çıktı. Acaba nereye gidiyordu bana neden böyle davranıyordu bir yumruk atsa daha iyi hissedebilirdim sanırım.Sadece canım yanardı ama içim değil....

İlk AşkWhere stories live. Discover now