18

433 19 1
                                    

VERDİĞİM ARANIN NEDENİ OKUR KİŞİNİN 1.500 KİŞİYİ GEÇMESİYDİ.TEŞEKKÜRLER UMARIM BEĞENİRSİNİZ.

Aradan tamı tamına bir ay geçmişti herşey yolunda ilerliyordu.Şu miras konusuna gelince Uras pek üzerime gelmedi istemediğimi açık bir dille anlattım ona oda kafasını salladı.Çalışıyorum bir aydır aralıksız okul çıkışları bazen hatta okula gitmediğimde vaktimin çoğu kafede geçiyordu.

Sağolsun biricik arkadaşlarım yanlız bırakmadılar hemen hemen hergün geldiler.Uras bir kez olsun iş yerime gelmemişti.Sadece çalışmamı istemdiğini söylemişti bir kere cevap olarak çalışmalı kendi ayaklarımın üzerinde durmalıyım dediğimde pekte bir şey söylemedi.Hemen hemen her gece benimle uyumak istemişti.Benim içinde bağışıklık olmuştu.Ne işi varsa gelmediği gecelerde oluyordu.

Bugün günlerden cumaydı.Okuldan erken çıkıp yine kafeye gelmiştim maaşımı alacaktım bugün hem.Benim için çok önemliydi.Aldığım ilk maaş, emeğimin karşılığı.Şuan ateş gibi yanan bacaklarımda cabası.O kadar çok yoğun bir tempo tutturmuştum ki.Bacaklarım hamlaşmış olmalı ki çok acıyordu.

Yaz tam anlamıyla kendini göstermeye başlamıştı.Aa bu arada unutmadan yarın akşam izinliyim.Patronum Emre Edanın ablasının düğünü olduğu için izin vermişti.Bu hafta okula gitmediğim bi gün açığımı kapatmıştım.Edanın ablasının düğünü için Hilalle yarın alışverişe gidicektim.Giyecek hiçbirşeyim yoktu.Ayrıca kızlar çok zayıfladığımı söylüyorlardı.Cidden 4 kilo vermiştim.

Annemle babam aklıma geliyordu bu hallerimi görselerdi annem kesinlikle ağlardı diye düşünüyorum babamsa benimle gurur duyardı kendi ayaklarımın üzerinde duruyordum bununla bende gurur duyuyordum.Baze gökyüzüne baktığımda yıldızlar parıldadığında onları görüyor gibi oluyordum.Oldukça duygulanıyordum.Onları ne kadar hatırlamasamda 1 tane fotoğrafımız vardı üçümüzün sahilde ona bakıp onları hep hafızamda tutacağıma dair kendime söz vermiştim

Bugünüde devirmiştim.Önlüğümü çıkarıp asıyordumki arkamdan Emre Bey'in sesini duydum.

"Seni ilk işe alırken biraz tereddüt etmiştim ne de olsa tecrüben yoktu.Ama şuan sana bakarken gururla bakıyorum.Gayet iyi iş çıkardın güzel bayan" diyerek gülümsedi.

"Teşekkür ederim Emre abi senin ve diğer arkadaşlarım sayesinde zor olmadı" aynen dediğim gibi olmuştu.Onların bana alayışları sayesinde kaç kez tepsi devirdiğimde anlayışla bana tekrar tekrar anlattıklarında onlara minnet duymuştum.Kolay pes etmemiştim.İlk zamanlar çok bunalmıştım.Oldukça yoğun bir kafeydi.Ve genellikle teras bana ait bölge oluyordu.Havalar iyice güzelleştiğinde tıklım tıklımda olsa başa çıkıyordum.

"Ne demek bunu biz her personelimize uygularız.Al bakalım bu da gösterdiğin çaba, emek için karşılığın" diyerek zarfı uzattı."Hee arada senin için ayrılan bahşişlerinde var şimdi çıkabilirsin iyi akşamlar pazar görüşürüz" diyerek ayrıldı.

Evet şuan tam anlamıyla maaşımı elimde tutuyordum.Siz diyeceksiniz ne abartıyorsun ama öyle değil işte ben o parayı harcamaya kıyamam bu nedenle paramın bir kısmını altına yatırmayı düşünmüyo değilim.Elimde tutacağım şeyler olmalı.

Bordo rengi kapşonlu hırkamı üzerime çektim çantamı da alıp herkese hoşçakal diyerek.Çınlayan kapıdan çıktım.Saat dokuza geliyordu yaz olduğundan sessiz değildi ara sokak olmasına rağmen insanlar vardı.Kulaklığımı takıp durağa doğru ilerlemeye başladım.Oldukça yorgundum.Direk eve gidip Urasla uyumak istiyordum.Yastığım gibi birşey olmuştu sanki o olmadığında eksikmiş gibi oluyordum.

Yanımdan arabanın yavaşladığını hissettim benim hizamda ilerliyordu.Hiç kafamı çevirmeden hızlanmaya başladım.Bir süre sonra yok olduğunu farkettiğimde adımlarımı normale çevirmemle koluma birinin yapışması bir oldu.Kafamı çevirdiğimde elin sahibinin o olduğunu farkettim.Kulaklığımın tekini çıkartıp "Ne yapmaya çalışıyorsun?" diye söylendim.

İlk AşkHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin