58. fejezet ~ Változások

201 13 2
                                    

Sergio Ramos



28. November; Úton Dubai felé


Alattunk, mint vastag paplanok gomolyogtak a felhők.Hívogatóan puhának tűntek innen fentről szinte kedvem lett volna rájuk zuhanni és kezeimet széttárva elterülni rajtuk. Néha kivillant egy-egy hegy vagy szárazföld darabka alóluk, de túlnyomó többségben rejtve maradt a föld a szemünk elöl.

- Leülhetek? - szakította félbe gondolataimat Ronaldo halkan.

- Tőlem - vontam meg a vállaimat. Fejemet még inkább az ablak felé fordítottam. Gőzöm sem volt róla, hogy mit akarhat tőlem a portugál. Egy ideje már beszélő viszonyban sem voltunk Kate miatt. Az hogy most itt ülök a gépén és Dubai felé tartok vele, egyedül Marcelo állhatatosságának köszönhetem. A kis brazil kihisztizte, hogy én is jöhessek a "Kattel-valami-nem-oké" elnevezésű útra.

- Nézd, én ... - hallgatott el hirtelen, mintha nem tudná hogyan fogjon bele a mondandójába.

- Igen? - néztem rá felhúzott szemöldökökkel, cseppet sem könnyítve meg neki a dolgot.

- Figyelj Sergio - kezdett bele újból. - Tudom, hogy az utóbbi időben enyhén szólva gyökér voltam veled, de azt hiszem ez érthető.

- Ebben igazad van - bólogattam egyetértően, amit látható megkönnyebbüléssel fogadott -, tényleg egy gyökér vagy, sőt főgyökér - fejeztem be a mondatomat majd a kezemet felemelve jeleztem, hogy még nem fejeztem be. - Nem értettem és még most sem értem igazán, hogy mégis miért változtál meg ennyire? Miért fordultál ki magadból, mikor te voltál az aki elküldte Katet és a karrierjét választotta? Vagy nem így van? - néztem rá dühösen.

- De - nyögte ki letaglózva.

- Miattad ment el, majd mikor végre újra köztünk volt, te viselkedtél vele ocsmány módon.

- Igen, de te lecsaptad a kezemről - pislogott rám, mint egy durcás gyerek.

- Nem Cris, nem tettem. Neked már az égadta világon semmi dolgod nem volt vele amikor mi összejöttünk - mutattam rá az igazságra. - Te is nagyon jól tudod, hogy Katenek nehéz ellenállni. Van benne valami vadság, valami megfoghatatlan káosz. Mintha mindig menekülne az érzései elől - magyaráztam szinte csak magamnak.

- Ez hülyeség - torkolt le a csatár. - Kate egy édes kiscica, aki nem vágyik másra csak egy biztos kapcsolatra. Imádtam amikor hozzám bújva beszélgettünk az elképzelt jövőjéről - sóhajtott fel szomorúan.

- Kate-tel összebújni? - néztem rá csodálkozva. - Ő egy energiabomba. Nem bújik hozzád, csak lecsapolja az energiáidat - vigyorodtam el. - Persze ha érted mire gondolok?

- Értem amit mondasz, de mégsem - csóválta továbbra is a fejét. - Lehet, hogy Garethnek van igaza?

- Miben is?

- Hogy Catherine skizo....

- Ki ne mond! - szóltam rá durván. - Nincs neki semmi baja! Egyszerűen csak mindkettőnkkel máshogy viselkedett - magyaráztam sietősen mielőtt a kételyek bennem is elburjánzottak volna.

- Majd meglátjuk - sóhajtott fel. - Nem sokára odaérünk és minden kiderül.

- Ja - pislogtam újra az ablak felé.

- És Serg - lökött oldalba a portugál - csakhogy tudd, már nem haragszom rád.

- Még jó! - forgattam meg a szemeimet. - Akkor béke? - vigyorodtam végül én is el.

HappenedWhere stories live. Discover now