39. Extragerea (partea 2)

2.4K 269 130
                                    

- Momentul asteptat de noi toti, a sosit, a spus Black cu o voce autoritara, clara si tare, in auzul tuturor celor prezenti.
  Capitanul pastra o statura demna, si isi plimba privirea de-a lungul echipajului care astepta amutit cuvintele rostite de autoritatea insasi. Aveau o reverenta si un respect, o teama, greu de explicat in cuvinte.
- Ca in fiecare an, in timpul verii, a reluat capitanul, cu o voce ferma. Are loc extragerea. Aici demonstram ca suntem demni de numele pe care-l purtam.
A privit la fiecare in parte si cu decizie a mai zis:
- Aici demonstram ca suntem mereu in plina forta pentru oricine indrazneste sa ne infrunte! Nava noastra este cea mai vestita, cel mai puternic echipaj care a fost vreodata pe aceste mari!
   Are o dictie clara, ceva ce te atrage ca un magnet... un orator bun pentru un pirat. Si intr-adevar, piratii au strigat de incantare, la auzul laudelor capitanului lor. El a zambit multumit de reactia lor.  Dupa ce s-au potolit, capitanul a continuat discursul:
- Avem nevoie de curaj! Avem nevoie de hotarare! Nimeni nu se pune impotriva noastra! Suntem pirati, si asta vom ramane!
   Urale, fluieraturi, pline de entuziasm s-au auzit, in timp ce toti ridicau cate o mana pentru a intari vorbele. Eu am ramas pur si simplu inmarmurita la reactia pe care o au toti pentru capitan.
  Black a ridicat o mana, in semn ca oamenii sa inceteze cu strigatele, astfel incat sa poata vorbi din nou cu aceleasi cuvinte apasate.

- Cum altfel de demonstram taria noastra decat prin confruntare? Toti vom privi cu respect la castigatori.
  A urmat o pauza, pasii lui au rasunat pe punte... si privirea lui a cercetat grupul pe indelete.
- Tu nu vei mai fi simplul om evitat si singuratic, vei deveni cineva. Avem nevoie de taria ta si de curajul tau! Aceasta e ocazia perfecta sa demonstrezi lumii de ce esti in stare! Chiar tu, oriunde te afli. Tu, care asculti acum cuvintele mele! Ai valoare! Demonstraz-o! Arata priceperea ta si nu vei mai fi omul obisnuit de odinioara! Esti gata?
   Toti au exclamat bucurosi un "da!" comun, cu sabiile scoase din teaca si ridicate pana sus. 
Dintr-o data, s-a auzit din ce in ce mai tare din partea tuturor:
- Lupta! Lupta! Lupta!
  Precum un val, cuvintele au rasunat tot mai mult, cuprinzand in curand tot echipajul care exalta la gandul ca va lupta. Cuvantul s-a repetat tot mai mult din partea lor, pana cand Black a ridicat o mana in sus, ca semn ca vrea sa continue. Dupa ce s-au potolit, el a reluat:

- Acum vom continua rundele. Astazi o sa spun cei care vor avea onoarea sa-si demonstreze puterea.
A mai urmat o pauza pentru a captiva mai mult publicul...

- Fiecare dintre voi are numele scris pe biletelele care sunt adunate in acest bol de sticla.
  Black a indicat spre un recipent ce statea nemiscat pe o masa adusa pe puntea de comanda pentru acest scop.

-  Cei care au facut ceva neplacut sau au incalcat o regula, au mai multe bilete, in functie de caz. Dar daca acuzatii au facut ceva mai grav, acestia sunt alesi primii, fara vreo extragere inainte. Avem si in acest an favoritii nostrii, care vor lupta primii, bineinteles. Dar inainte ca eu sa spun cei care vor participa activ in competitie, voi spune numele jocului stabilit de mine. Dupa aceea voi extrage dintr-un bol separat numele primilor acuzati. Abia la sfarsit, voi anunta ce va trebui sa faca participantii la acea competitie.

  Capitanul a tacut pentru o clipa, timp in care a scrutat oamenii din fata lui, cu cea mai mare atentie. Apoi a luat-o din loc si a marsaluit incet si apasat.

- Vor fi mai multe runde, in diferite locatii care vor necesita timp pentru a ajunge. Cu toate acestea, jocul ramane valabil in timp ce ne vom deplasa spre colonii inca o data.

  Tocul pantofilor a rasunat mai clar in linistea din jur, pana ce capitanul a ajuns in dreptul mesei, si cu ochii ca de vultur a tintuit publicul:
- Acum voi enunta prima data partecipantii jocurilor care au incalcat regulile navii. In mod normal, aceste persoane ar trebui pedepsite cu moartea fara discutii. Dar am ales sa le mai dau o sansa, partecipand la aceste intreceri. Sa demonstreze la ce sunt buni! Le mai dam o sansa?
- Da! au strigat la unison.

Fell in love with a pirateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum