45. Probele (partea 1)

2.7K 216 382
                                    


Vantul sufla cu putere in lasarea serii, ducand cu el suvite din parul meu incalcit. Imi indepartez cu mana firele de par roscat din ochii mei, si imi umezesc buzele putin crapate de frigul necrutator.

Poate nu trebuia sa fiu aici in aceasta seara.
Poate locul meu nu este pe punte impreuna cu acesti ucigasi...

Am fost martora la toate pregatirile macabre pentru acest joc intre viata si moarte, organizat cu sange rece de cei mai presus. Cand oamenii ar trebui sa lupte pentru valori in viata precum dragostea si pacea, ei in schimb isi gasesc placerea in crime sangeroase. Natura pacatoasa a omului nu poate iesi mai mult ca acum la iveala.

Oamenii adunati din nou pe punte se veselesc ca ajuns momentul lor asteptat, dar dincolo de toate acestea, sunt sigura ca si pe ei ii ingrozeste gandul mortii. Sunt sigura ca dincolo de fetele lor infioratoare, mai este o raza de iubire. O inima care e indreptata poate, spre cei dragi de acasa.

- Dumnezeu ne da la toti o sansa.
Vocea din spatele meu m-a trezit dintr-o data din visare.
Un om tanar, uscativ si inalt, a venit langa mine si continuand sa priveasca inspre oameni, a mai spus:

- Dar daca oamenii nu-L asculta, El ii lasa in voia mintii lor. Si mintea umana, poate duce la lucruri ingrozitoare...

Omul a strans mai tare cartea pe care o tinea in maini, si o lacrima s-a prelins pe obrazul lui batut de vant. Barba inca cicolatie ii acoperea fata, si buzele care se miscau din cand in cand tacit, ii dadeau o aura stoica.

Analizandu-l bine pe omul care a venit langa mine, mi-am dat seama ca nu l-am mai vazut niciodata prin imprejurimi. Doar cartea pe care o strangea in maini mi-a amintit de aceeasi carte pe care am gasit-o sus in biblioteca intr-o zi...
Am aratat cu degetul inspre ea si sprancenele mi s-au ridicat, uimite cand mi-am amintit:

- Aceea nu este...
- Da, m-a intrerupt barbatul. Aceasta este Harta spre Cer. Sau, Biblia. Pe nava, o mai numesc si harta, pentru ca mi-e mult mai usor sa introduc piratii pe cararile mantuirii cand ei aud despre o harta si despre o comoara.
Barbatul a zambit amar si a mangaiat copertile negre ale cartii inca o data.

- Cine esti? l-am intrebat derutata pe omul misterios.
- Sunt preotul navii, Abel. Si la fel ca tine, sunt captiv aici.
Auzind acestea, sprancenele mi s-au incruntat vizibil, si ochii mei s-au intalnit cu cei ai strainului. Privirea lui calda m-a invaluit, si am putut recunoaste aceeasi stralucire pe care o are si Matt pe fata: o pace de nedescris, si o incredere neclinitita. 
  Preotul avea ochii negri, si parul castaniu ii incadra fata suav. Avea o frumusete interioara care se reflecta puternic si in exterior. Se vedeau in schimb urme de cute adanci, si ochi rosii, umflati, care marcau suferinta ascunsa undeva in inima lui. O intristare pentru ceea ce a ajuns lumea sa faca.
Hainele lui erau cat se poate de simple, nu purta roba, ci doar pantaloni subreziti in genunchi, probabil de la numeroasele rugaciuni inaltate. Mainile mari si muncite acopereau cartea in care el isi gasise sprijinul in vreme de nevoie.

Cum se putea ca un preot sa fie captiv pe nava? Inainte ca eu sa pot da glas intrebarii, preotul a continuat:
- Chiar daca ii vezi insetati de sange, trebuie sa stii ca si piratii au o inima si o constiinta. Au o dorinta in ei de a fi buni, dar diavolul ii tine legati in placerile lor. Mica dorinta de a face binele, i-a determinat sa ia cu ei un biet preot care isi vedea de enoriasii lui in pace, intr-un satuc din America. Dar acum sunt ei enoriasii de care trebuie sa am grija... desi sunt putin mai diferiti. A ras in coltul gurii apoi a continuat: Cred ca Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor: chiar si pe o nava unde raul pare sa predomine. Mereu Dumnezeu va avea oameni prin care sa spuna adevarul si sa arate ceea ce este bine omului care este orb.

- De unde stii ca piratii sunt buni undeva inlauntrul lor? am intrebat ingandurata pe acest om care mi-a citit gandurile.
- Au venit multi la mine pe ascuns, plangandu-se de faradelegile lor. Spunand ca s-au saturat de aceasta viata traita in intuneric, si cauta in schimb pacea. Adevarata viata.

Fell in love with a pirateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum