42. Planuri impotriva Razvratitilor

2.8K 237 248
                                    


- Ce-i cu tine, Kate? Esti teribil de absenta astazi!
Amali ma privea cu niste ochi intrebatori, asteptand ca eu sa-i dau o explicatie plauzibila. Am oftat infranta, pentru ca nu aveam nicio explicatie de dat.
  De cand am venit din celule, de cand am scapat de namila de om care a incercat sa ma omoare, tremur necontrolat, ca si cum Cyrus ar putea veni aici si m-ar putea recunoaste.

   Gandul meu e oriunde, numai la bucatarie nu e - si asta bate la ochi. Fac treaba mecanic, fara sa gandesc! M-am trezit la un moment dat ca pun in supa care fierbea pe foc, un cartof intreg, fara sa fie curatat!
In acel moment m-a atentionat Matt si mi-a luat din mana cartoful, in timp ce eu abia imi reveneam din reverie, buimacita, nu stiam de ce ma opreste. Cand mi-am dat seama ce era sa fac, m-am imbujorat pe loc, si scuzandu-ma, m-am retras grabita la alta treaba, fara sa ma uit inapoi. A fost un moment stanjenitor.
Sau era sa pun sarea intr-un castron cu apa, in loc sa o pun in bucatele din celalalt castron. Iar cand am terminat de spalat o farfurie, era sa o bag inapoi in apa, vezi Doamne, sa o spal din nou.
  Sunt un dezastru.

- Esti neobisnuit de tacuta, a adaugat Amali, cand a vazut ca nu raspund nimic.

Ce avea sa-i spun?! Ca am mers dupa zahar si cand colo am dat de un barbat care il ameninta pe Cook, si mai apoi m-a prins ca spionam? Ca a incercat sa ma prinda din urma si eu nu stiam unde sa ma ascund? Ca m-a confundat cu un barbat? Ca m-am ascuns din nou in celula cu femeile africane? Nu, nu puteam sa dezvalui nimic din toate astea...acum.

Cu atentie de data asta, am strans mai o farfurie de pe masa si am pus-o in apa calda, ca sa o spal mai tarziu. M-am intors spre Amali, am verificat daca cineva e atent la noi si e la o departare suficenta, ca sa nu auda ceea ce avea sa-i spun prietenei mele. Cand teritoriul a fost asigurat, am privit in ochii ei de un albastru deschis care inspirau atat de multa incredere si speranta. Mereu a fost de incredere mica Amali, si nu m-a dezamagit nicioadata. De ce i-as ascunde ceva? Mi-am pus mainile pe umerii ei si am tintuit-o cu ochii, pentru a fi convingatoare in vorbele mele. Aveam nevoie de incurajarile, de sinceritatea ei in orice situatie. Si mai presus de toate astea, sa fie alaturi de mine.

- Promit ca o sa-ti explic totul. Diseara, in camera.
Am lasat mainile jos, multumita ca ea se relaxeaza la auzul vorbelor mele sigure. Mi-am muscat buza inferioara si am privit in directia lui Matt care fredona un cantec in timp de bucatarea.
As putea sa nu-i spun lui Matt? Sa pastrez secrete fata de el?
Amali mi-a urmarit privirea si a pus intrebarea care ma macina si pe mine in acest moment, dar care, auzita din gura ei, pare ca suna mai cercetatoare.

- Dar Matt?

Pana la urma si Matt are dreptul sa stie. Si el e de partea capitanului, nu? Sau e impotriva lui din cauza jocurilor? Dar nu poate sa fie la catarama cu Will si restul barbatilor Razvratiti, pentru ca ei au incercat de atatea ori sa-mi curme viata! Nu, nu poate fi de partea lor.
Ma uit la Matt care zambeste binevoitor unui om cand ii intinde un tacam de pe masa, la Matt care fredoneaza, la Matt care are un suflet atat de bun, linistit si bland, care poate fi un exemplu de gentleman perfect pentru orice domnita. Ar fi facut farmece in Londra!

Dar nu pe nava. Nu in lumea aceasta plina de compromisuri si tradari fel de fel. Acum e greu sa gasesti persoane de incredere, pentru ca nu stii cu cine ai de a face, si cine este un vanzator. Care barbat iti poate zambi binevoitor in fata, iar in spate sa iti infinga cutitul, ca semn de tradare - ca multumire pentru toate binefacerile pe care ai incercat sa le indeplinesti fata de el. Asa rasplata!
Lumea care este in intuneric, e ratacita si fara de speranta! Sufletul lor intunecat nu poate suporta adevarul si lumina cand se arata in fata lor.

Matt e diferit de lume. In Matt pot avea incredere, ar merge pana in panzele albe ca sa ma apere. Si ca sa ma apere, e nevoie ca si el sa stie ce se petrece pe nava, si care sunt taberele deja formate. E momentul ca si el sa aleaga din care face parte!

Fell in love with a pirateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum