Kapitel 5~Röd Blane

1.4K 94 4
                                    

Jag stirrar förvirrat på den röda skylten med titeln, Rektorns kontor.

Vad i hela friden hände nyss? Och Chris? Flörtade han med mig?...nej, det är omöjligt. Han gillar bara sådana tjejer i stil till Alessia och hennes vänner. Med andra ord, smink(mycket smink), urringade korta tröjor, kläder som visar varenda liten kurva(jag menar verkligen, varenda liten) och sist men inte minst; Har samma intresse som han. Och då behöver vi inte gå in på detalj..

Jag vänder mig sakta om och går med stela men snabba steg tillbaks till Mr Fernandos lektion. Samtidigt som jag intalar mig själv till varje steg jag tar. Ignorera blickarna. Ignorera blickarna.

Med en fortsatt stel rörelse knackar jag på den orangebruna trädörren till spanska-klassrummet. Direkt tystnar rösterna inne klassrummet och steg från antagligen Mr Fernando börjar att höras. Dörren öppnas och Mr Fernandos ansikte sticker ut genom dörrspringan.
"Oh, Miss Green. Hur var samtalet? Blev du relegerad?" Jag rycker chockat till av vad han säger. Relegerad?! Vad tror han om mig? Vad är det för fel på honom?

Han skrattar svagt till då han ser min reaktion på hans fråga.
"Jag skojade. Kom igen, du får ha lite humor." Han öppnar upp dörren för mig och släpper in mig. Direkt möts jag av alla elevers blickar och min blick flyger till golvet. Ignorera blickarna. Ignorera blickarna.

Jag sätter mig snabbt ner på min plats vid fönstret med blicken ner i lexikonet som fortfarande är uppslaget. Pratet från de andra eleverna går igång igen och jag börjar leta efter en rapport för att skriva ner något som jag med ett försiktigt A kommer att få minst tänkbara fel på.
Jag suckar innan jag tar tag om blyertspennan och börjar skriva.
~~~~~
Dagen hade varit sig lik alla andra dagar förutom det där på morgonen. Det var nästan som om Justin hade blivit arg på Chris efter vad han sagt inne på rektorns kontor.
Justin hade gett Chris mörka blickar i korridorerna under dagen och Chris hade himlat med ögonen åt honom. Brandon hade jag inte sett. Han var inte i närheten av sitt gäng eller i korridorerna. Var han och tränade inför mästerskapet i fotboll?
Dessutom hade Chris i slutet av dagen haft en blåtira på vänster öga och Alessias kompis, Zoey hade blivit helt hysterisk och de hade sedan försvunnit för att göra business.

Jag kollar tyst ner i den slitna dagboken och biter försiktigt på pennans topp innan jag igen för blyertsen mot pappret.

Kan det varit Justin som slagit till Chris så att han fått en blåtira? Han hade ju ändå blivit så sur då Chris innan  flörtat(som jag fortfarande inte kan förstå)med mig inne på rektorns kontor. Kan han ha blivit svartsjuk? Nej..inte Justin. Han är troublemaker inte någon skulle går runt och har känslor för någon förutom han själv. Han är helt enkelt förälskad i sig själv. Det är alla 'populära' killar nuförtiden. Inklusive alla 'populära' tjejer. Brandon sa att han behövde göra slut med Alessia idag.
Vad hände? Ångrade han sig? Såklart han gjorde. Alessia är en Barbiedocka, hon är den typiska perfekta flickvännen för en kille. Hon har drömhåret, drömkroppen, dröm och dröm och dröm. Hon är helt enkelt perfekt.
Men insidan? Lol. Hennes insida är fulare än en demons. Hon är elak. Inte lite elak, ni vet sådär 'snäll-elak-snäll', utan 'elak-elak-elak'. Wow ifall det makes sense.

Jag kollar suckande upp från den halvfulla sidan med text. Jag sitter i cafeterian och väntar på Blane som skulle ha slutat för 5 minuter sedan från sin historia lektion.
Jag lutar min ena kind mot min hand och tittar granskade runt i cafeterian där de flesta elever bland annat pluggar eller har möten med sina gäng. Som t.ex fotbollsgänget.
Japp, roligt. Inte för att de skulle vara här inne just nu och göra en massa irriterande oljud ifrån sig..
..jo, de är exakt vad de gör här inne just nu.

The Gabbie RuleWhere stories live. Discover now