ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑ ΕΞΙ

486 46 10
                                    

"Sweet 19!"

Έχω ανοίξει την τηλεόραση, έχω κουκουλωθεί μέχρι τα αυτιά με μία κουβέρτα και έχω πάρει στην αγκαλιά μου ένα τεράστιο μπολ με πατατάκια.

Ωραία γενέθλια! Μέσα στο μπρίο και την διασκέδαση...

Επίσης εδώ και ώρα αγνοώ τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα του Άρη γιατί απλά δεν θέλω να τον ακούσω...

Πρώτη χρονιά που είμαστε μαζί σαν ζευγάρι, έχουμε που έχουμε και την απόσταση και αντί στα γενέθλια μου να είναι εδώ μαζί μου, για την ακρίβεια μόνοι μας στην Σαλαμίνα, εγώ βρίσκομαι στον καναπέ μου και εκείνος περίπου 500.000 χιλιόμετρα μακριά σε κάτι εγκαίνια ενός εστιατορίου.

Τι τον ήθελαν οι γονείς του μαζί του μου λέτε; Μέρα παρά μέρα εγκαίνια σε ένα καινούργιο εστιατόριο κάνουν. Τι φοβήθηκαν; Ότι θα χαλάσει το γούρι άμα απουσιάσει μία φορά ο γιόκας τους; Ένια σας και μια χαρά θα πάει και αυτό!

Τα παιδιά αυτή την στιγμή το πολύ πολύ να είναι μέσα στο σπιτάκι του τρόμου και να προσπαθούν να βγουν έξω πιο γρήγορα από μία άλλη ομάδα... και εγώ εδώ καρφωμένη σπίτι! Αλλά τι γκρινιάζω; Εγώ τους είπα να μην αλλάξουν τα σχέδια τους. Και καλά έκανα...

-Επειδή εσύ είσαι ηλίθια, θα το παίξουν και αυτοί;

Ρωτάει η φωνούλα στο μυαλό μου και νομίζω πως είναι και η πρώτη φορά που συμφωνούμε εμείς οι δυο.

Να και το κερασάκι στην τούρτα!

Εκεί που ήμουν μια χαρά χαρούλα με τον Στράτο και πάνω που όλα κυλούσαν ομαλά και όλα ήταν ανθηρά, τσουπ εγώ τον απορρίπτω για τον Άρη και ο Άρης εμένα για τους γονείς του.

-Πιο χάλια πεθαίνεις!

Δίκαιο έχεις και συ!

Και τώρα φοβάμαι πως ο Στράτος δεν θα θέλει να μου ξανά μιλήσει! Φαίνεται πως είχε οργανώσει τα πάντα και εγώ του έριξα ένα ωραιότατο, καλογυαλισμένο Χ.

-Καλά λες! Σιγά μην θελήσει να σου ξανά μιλήσει!

Οχ τι θα γίνει; Εμείς οι δυο όλη μέρα σήμερα θα συμφωνούμε; Δεν θα αλλάξουμε τις συνήθειες μας στα καλά καθούμενα!

-Και που το πας αυτό, το ότι παραλίγο θα φιλιόσασταν;

Ναι είναι και αυτό... Εκείνη την στιγμή είχα μείνει να τον κοιτάω στα μάτια και δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Τελικά έκανα πίσω. Δεν τον άφησα...

-Το ήθελες όμως όσο και αυτός...

Όχι δεν το ήθελα... Είμαι με τον Άρη...

The winter I lost youWhere stories live. Discover now