339 dagar kvar;

1.3K 38 3
                                    

''Jag kan bara köra dig dit och sen måste jag till jobbet, , men ska jag höra om kanske farmor kan hämta dig?'' Mamma satte ner kaffepannan på bordet och hällde upp en kopp till både sig själv och pappa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

''Jag kan bara köra dig dit och sen måste jag till jobbet, , men ska jag höra om kanske farmor kan hämta dig?'' Mamma satte ner kaffepannan på bordet och hällde upp en kopp till både sig själv och pappa.

''Nej det är lugnt, Noel och Ludwig kommer och hämtar mig om en timme. Sen tror jag att jag sover hos Noel?'' Det kom mer ut som en fråga men varken mamma eller pappa ifrågasatte utan nickade bara gillade till svars.

Det var sällan vi åt tillsammans, vi alla hade så olika scheman. Vi försökte dock att äta både frukost, lunch och middag tillsammans nu för tiden. Både mina föräldrar var som fastklistrade vid tidningen som hade kommit denna morgonen och jag drack upp de sista av min juice innan jag ursäktade mig från bordet för att gå upp och packa.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle packa, så jag slängde ner lite allt som i en sportsbag innan jag klädde på mig och gick sedan för att borsta tänderna.  

När klockan var 10 i fick jag ett sms från Noel att de stod utanför och väntade så jag tog väskan över axeln, gick ner för trappan, tog på mig mina skor och pussade sedan mamma och pappa hejdå innan jag hoppade in i Luddes skruttiga gamla bil. Jag blev mött av en puss från Noel och sedan åkte vi mot sjukhuset.

''Hur går det med musiken förresten?'' Noel hade tillsammans med Ludwig och två andra vid namn Axel och Dante ett band. De hade inte något namn ännu, de hade heller inte släppt någon musik officiellt. De hade dock hållit på väldigt länge, mest för skojs skull men på senaste tiden beslöt de sig för att verkligen satsa på musiken.

''Det går fan bra nu! Vi tror att vi hittat vårt sound.'' Ludwig hade ett stort leende på läpparna och man kunde se på flera mils avstånd hur taggad han var.

''Sound är väl ändå att överdriva? Vi har skrivit en låt vi inte hatar.'' Jag skrattade åt Noels ord medan Ludde suckade.

''Nåja, även om ni har hittat ert sound eller tror jag att det kommer bli helt fantastiskt. Jag kan inte vänta tills jag får höra det!''

''Snart så min vän, snart så.''

**

Sjukhuset var det gamla vanliga. Jag hade fått mitt dropp och var nu kvar här i några timmar till. Ludde hade släppt av oss för att sedan åka vidare mot studion för att förbättra deras så kallade 'sound'. Jag och Noel satt nu ihopkrupna i en soffa framför en tv där någon fotbollsmatch Noel bara behövde kolla på var på. Jag var inte direkt ett fan av fotboll. Jag hade inget emot det, det var bara det att jag inte direkt förstod meningen med det hela. Men det gjorde tydligen Noel så snäll som jag var låg jag med huvudet på hans bröst och tittade med honom.

Droppet jag hade i armen sved, jag hatade nålar och fick alltid blåmärken efter de. Efter hela behandlingen var klar skulle väl min arm se ut som ett stort blåbär.

Det blev halvlek i matchen och därmed ett reklamavbrott, vilket ledde till att jag återfick Noels uppmärksamhet igen.

''Jag har kommit på 20 punkter förresten.'' Hans ansikte sken upp.

''Har du?'' Jag nickade och han tog upp listan samt en penna.

''Skriv ner dem.'' Eftersom droppet var i vänsterarm och jag var vänsterhänt var det inte det enklaste att skriva men jag fick till sist till det.

Båtsemester vid din mormor

Skaffa en tatuering

Äta efterrätt till frukost

Skriva något i blött cement

Gå på opera

Att ni faktiskt släpper er musik någon gång

Åka allt på gröna lund

Plantera ett träd

Se norrskenet

Roadtrip

Gå på yoga

Bli en fadder

Gå en målar kurs

Uppleva att det faktiskt snöar på julafton

Rida

Gå på en konsert där ingen av oss kan ett enda ord

Gå på en konsert där båda av oss kan varenda ord

Dansa i regnet hur klyschigt det än är

Att du faktiskt ser alla high scool musical filmer med mig

Gå på en fotbollsmatch

Han kollade lite förbryllat på listan.

''Är du säker på alla de här punkterna?''

''Är det min eller din lista?''

''Jag menar bara att du inte ens gillar fotboll, varför vill du då gå på en match?''

''Men du älskar fotboll och vi har aldrig ens gått på en match. Jag vill gå på en.'' Han flinade och lutade sig in för att kyssa mig.

''Du är bäst.'' Jag ryckte på axlarna och kysste honom igen.

''Jag vet.''



101 saker innan du dör - Noel FlikeWhere stories live. Discover now