132 dagar kvar;

905 41 4
                                    

Jag tog en titt ut genom fönstret och såg snön sakta men säkert röra sig ner mot marken. Jag log smått för mig själv, jag kan inte senast minnas senast då det faktiskt snöade på julafton.
"Hanna älskling, vi ska åka alldeles strax." Jag vände mig om och nickade mot mamma som stod vid dörren.
"Vad fin du är." Jag gav henne bara ett leende till svar, jag orkade inte prata, och hon besvarade leendet innan hon gick ner igen.
Jag gick till min byrå och öppnade den översta lådan. Jag hade tejpat ihop listan, den var alldeles skrynklig och det var knappt så att tejpen höll ihop den men det funkade. Med en bläckpenna strök jag över punkten, "att det faktiskt snöar på julafton.". Det fanns en klump i magen som inte försvann. Jag la tillbaka lappen och gick sedan till garderoben för att ta en kofta att ha över min klänning.

Garderoben var som ett bombnedslag och allt låg huller om buller. Jag rotade runt och hittade ett paket, eller ja snarare en julklapp. Kanterna och omslagspappret hade blivit en aning slitet av att ha legat bland alla kläder.
Julklappen var Noels.
Jag hade varit ute i god tid och köpt den och den hade nu gömt den i garderoben i två månader. Klumpen i magen växte större men jag försökte skjuta iväg känslan, tog den närmaste koftan jag kunde hitta och gick snabbt ner och sedan skulle vi åka.

Jag älskade julen och allt som hörde till. Maten, umgänget, känslan och allt brukade vara det bästa jag visste. Men i år kändes allt bara påklistrat.
Samtalsämnena runt matbordet var spända och inte lika högljudda och vågade som de brukade vara, julklapparna var extra många och min faster var extremt noga med att alla var tvungna att vara på det bästa humöret.
Först tänkte jag bara att det var för att jag var sjuk, att de inte visste vad de skulle prata om och vad som var okänsligt att fråga eller inte.
Men sen kom jag på att det här kanske och förmodligen var min sista julafton, och att de bara ville se till att den blev så bra som möjligt.

-
Varför skriver du om julen för i hela helvete det är inte ens halloween ännu (jag älskar julen<3)

101 saker innan du dör - Noel FlikeWo Geschichten leben. Entdecke jetzt