3.

1.3K 99 7
                                    

- O dieve, o dieve, o dieve, - lyg užsukta kartojo Izė. Relė apglėbė draugę ir pasakė:
- Tai tikriausiai koks nors klasiokas, bando nevykusiai papokštauti. Matyt nugirdo mūsų pokalbį ir nusprendė pagąsdinti.
- Tikriausiai,- atsakė Piteris ir jo veidas pamažu atgavo spalvą.
Domas pradėjo daužyti duris ir šaukti:
- Ei, tu, netikėli, ką čia sugalvojai?! Nori pagąsdinti? Pasakyk, kas toks esi, jei ne bailys ir prisiekiu, kai atsidarys šios durys išsiaiškinsim vienas prieš vieną!
Tačiau jam atsakė tik tyla. Domas priglaudė ausį prie durų ir įsiklausė.
Vistiek nieko. Supykęs trenkė kumščiu į duris. Po akimirkos iš kitos pusės atsklido toks pat stuktelėjimas. Domas atsitraukė. Į duris vėl stuktelėjo. Ir dar. Kiekvienas stuktelėjimas buvo vis garsesnis. Penktasis, kaip paskaičiavo Relė, buvo toks stiprus, kad net durys sudrebėjo. Visi laukė. Šešto nebuvo. Dabar jau visi buvo persigandę, ir sustingę stebėjo duris. Nieko. Maja garsiai atsikvėpė. Staiga į duris taip trenkė, kad jos atsilapojo. Klykė visi. Piteris ir Domas atsidūrė kitame klasės gale žaibo greičiu. Visi sužiuro į atlapotas duris. Už jų nieko nebuvo. Staiga iš niekur pro jas įriedėjo dar vienas stiklo rutuliukas. Tada dar vienas. Paskutinis įriedėjęs buvo juodo stiklo. Visi nusirideno po ta pačia spintele kaip ir ankstesnieji. Tada durys vėl užsitrenkė. Ir pro jas iš karto įslydo raštelis. Visų akys susmigo į raštelį. Relė atsistojo ir drebančiomis rankomis jį paėmė. Perskaitė:
- " Kišk ranką ir trauk rutuliuką. Kas ištrauks juodą, galės išeiti. Skaidrūs turės likti. "
- Ne! Niekur mes neisim! Nieko netrauksim! - suriko Izė.
Relė patikrino duris. Užrakintos.
- Palaukim kol grįš mokytoja, - tyliu virpančiu balsu pratarė Maja.
- Nemanau, kad ji grįš, - atsakė Erikas.
Visi į jį sužiuro.
- Jei čia tikrai vyksta kažkas susijusio su prieš 160 metų vykusiais įvykiais ir jei čia esama kažkokių nematomų jėgų, - tęsė jis, - tada turime žaisti pagal jų taisykles.
- Ką čia paistai! - užriko Piteris.
- Apsižvalgyk, mes esame ketvirtame aukšte,- ramiu balsu pasakė jis.
- Tai nori pasakyti, kad jei mes nežaisime, - drebančiu balsu pratarė Izė, - mums baigsis kaip tiems mokiniams prieš 160 metų?
Erikas linktelėjo.
- Būtent tai ir noriu pasakyti.

Klasė Where stories live. Discover now