DIEL PRVÝ

4.6K 257 15
                                    

 

Ako každé ráno, kedy sa s mrnčaním a protestovaním dostal Harry z postele, išiel sa obliecť. Obliekol si svoje obľúbené čierne džínsy, pretože dnes bol piatok a vždy keď cítil, že bude dobrý deň, obliekol si ich. Doplnil ich tričkom s nápisom Dodgers, ktoré bolo biele, ale rukávy malo čierne. Tento štýl tričiek mal Harry najradšej. Jeho šatník zapĺňalo hneď niekoľko farebných kombinácii.

Svoje kučeravé vlasy si prečesal len rukou. Aj tak ich mal vždy objemné a usporiadané. Nikdy sa mu nestalo, že by po vstaní z postele stáli na všetky strany.

Svoju rannú rutinu dokončil umytím zubov a opláchnutím tváre. Pri odchode z izby sa ešte nasprejoval, schmatol tašku a vyšiel na chodbu.

"Harry!"

"Veď už som hore, nekrič," zašomral tesne predtým, než vošiel do kuchyne, kde ho čakala mama, ktorá mu pripravovala kakao a muffiny.

"To ti trvalo. Zmeškáš školu," povedala a naliala si kávu z kávovaru do bieleho hrnčeka so srdiečkami. Harry si pamätal, ako ho doniesla Gemma, jeho sestra, z krúžku, na ktorý chodila ešte na základnej škole. Teraz študovala na vysokej v Londýne a chodievala domov dvakrát za mesiac. Tie dni boli pre Harryho utrpením. Keď bola Gemma doma, Harry bol porovnávaný a to on neznášal. Zatiaľ čo Gemma mala pokožku bielu ako porcelánová bábika, Harry vyzeral ako omaľovánka. Gemma mala krásne hladkú a bledú tvár, no Harry mal piercing v obočí, spodnej pere a na jazyku. Nikto nikdy nechápe, prečo to robí. No on dôvod má. Každé jeho tetovanie má nejaký význam. Nerobí to preto, že tým hnevá svoju matku. To nie. Chápete ten sarkazmus, však?

"Idem na skate," zašomral s plnými ústami čokoládového muffinu. Anne sa zamračila, keď videla, ako sa jej syn neslušne správa. Nie, že by si sadol za stôl a zjedol svoje raňajky ako slušný človek. On sa prechádza po kuchyni a mrví, kde môže.

Anne si povzdychla a založila si ruky na hrudníku, pričom v jednej ruke držala spomínaný hrnček. "Prečo nejdeš autobusom?"

"Pretože môžem ísť skateom," odvrkol kučeravý chlapec, tromi rýchlymi glgmi vypil pohár mlieka, utrel si ústa chrbtom ruky a položil pohár do umývadla.

Skôr ako mohol odísť z kuchyne, Anne sa spýtala: "Kedy prídeš domov?"

"Neviem," odsekol, ako každé ráno a odišiel. Pri vchodových dverách si na koberčeku našiel svoje biele converse topánky, ktoré si obul. Keďže bolo vonku teplo, mikinu ani bundu nepotreboval. Iba by mu na skate zavadzala.

Zišiel pár schodov, ktoré mali pred veľkými čiernymi dverami ich domu, prešiel chodníkom, ktorý lemovali rôzne sfarbené kvety a opustil dvor. Na chodník si položil svoj skate, ruksak si prevesil cez obe ramená a zahladil sa na zastávku, kde stáli študenti. Pokrútil hlavou a postavil sa na skate, pričom sa odrazil. S hudbou v ušiach sa vyhýbal smetiakom a mačkám, ktoré boli v ich štvrti dosť časté. Nebývali v zlej štvrti, to nie, ale v okolí boli zazobané staré dámy, ktoré si na mačky potrpeli, keď už nemali mužov, ktorým by strpčovali život.

"Harry!"

Otočil sa tesne predtým, ako vošiel do školy. Cez trávnik k nemu bežal Liam a pár metrov za ním Niall. Bolo vidieť, kto z nich má väčšiu kondičku.

"Hm?"

"Toto mi dala dnes ráno v autobuse Shae. Vraj si sa jej neozval po tej minulotýždňovej párty a tak si myslela, že nemáš jej číslo."

Kučeravec otrávene zastonal a vošiel do školy s oboma chlapcami za chrbtom. "Neviem, či ešte nepochopila, že to bolo len chvíľkové. Na jednu noc. Bože."

You Think You Know Me? - l.s. ✔Where stories live. Discover now