DIEL DVANÁSŤ

2.6K 202 8
                                    

V to ráno si Harry vyplakal skoro všetky tekutiny z tela. Búchal rukou do vankúšov, kričal do nich a hádzal ich o stenu. V boxerkách sa prechádzal po izbe a od zúfalosti nevedel čo skôr. Potreboval objatie, ale nikto tu nebol aby mu ho poskytol.
Po viac ako dvoch hodinách paranoje, strachu a hnevu sa obliekol, umyl si tvár a snažil sa čo najpokojnejšie výjsť z Patrickovho domu. 
"Harry," ozval sa tichý hlas, keď kráčal kučeravec dole schodami. Svoj zrak uprel za seba, odkiaľ šiel hlas a zbadal svojho blonďavého kamaráta. Tričko držal v ruke, džíny nemal poriadne zapnuté a vlasy mu trčali na všetky strany.
"Oh Niall, s kým si bol?"
"Ja neviem," zašepkal, posadil sa na prvý schod a rozplakal sa. Harrymu vždy pohľad na uplakaného blondieho lámal srdce. Chcel vtedy zabíjať. 
"Akoto, že nevieš?"
Mykol plecami a skryl si tvár do trička, ktoré zvieral v dlaniach. O chvíľu sa jeho telo otriasalo pod náporom zvlykov. Kučeravec neváhal a pritiahol si ho do objatia, pričom sa Niall schúlil do jeho lona a ležal mu na kolenách. Harry sedel vedľa blondieho a sledoval ľudí, ktorí okolo nich prechádzali s igelitovými vreciami na odpadky. 
"Ľúbiš niekoho, Haz?" 
Harry zažmurkal a pozrel sa dole do tváre uplakaného Íra. "Čo?"
"Ľúbiš niekoho? Pretože ja áno a neviem ako to mám zastaviť," znova sa rozplakal a skryl si tvár do Harryho džínov.
"Nie, nikoho neľúbim, Ni."
"Závidím ti. Prvýkrát v živote ti závidím."
Kučeravec sa rozosmial: "Neviem či mám byť nahnevaný alebo sa smiať."
"Už sa smeješ," pousmial sa Niall a dotkol sa prstom jamky na Harryho líci. 
"Aj ty, to znamená, že môžme ísť," žmurkol Harry a pomohol Niallovi vstať, hneď po tom, čo sa sám dostal na nohy vďaka zábradliu.
"Máš tu auto, však?"
"Ja ísť niekde bez auta?" smial sa Harry. 

Zaspali prvé dve hodiny v škole, no mali ďaľších päť, takže sa rozhodli ísť do školy, než aby mali problémov ešte viac. 
Najskôr však Harry odviezol Nialla domov, potom sám išiel do toho svojho domu, kde sa rýchlo osprchoval, vzal si veci a jedlo, ktoré mu tam nechala v papierovom sáčku Anne s odkazom, že dnes bude v práci do večere. Hlavné je, že nezabudla spomenúť, že si s Harrym vybaví zmiznutie auta, keď ho potrebovala do práce. 
Bla bla bla.
"Kde si toľko bol? To sa mi už ani neoplatí ísť do školy!"
"Ticho, lebo ťa tu nechám! Môžeš byť rád, že ťa vôbec veziem," smial sa kučeravec, keď nadstavoval rádio, ktoré mu Anne preladila. Niall sa posadil dozadu, pretože to pravidlo, že kreslo vedľa Harryho musí byť prázdne, stále platí. 
"Dobre dobre, len už poď," zašomral Niall a vytiahol svoj čierny iPhone.
"Komu píšeš?"
"Liamovi," zašomral, keď sa sústredil na písanie textovej správy.
"Prečo?"
"Chcem aby sme sa na obede stretli."
"Vždy predsa obedujeme spolu," zamračil sa do spätného zrkadla Harry, keď vyšiel z chodníka. 
Niall si ťažko povzdychol a odložil mobil, keď správu odoslal.
"Od piatku sme sa nevideli a nerozprávali," povedal s pohľadom upreným na mobil položenom na sedačke vedľa.
"Prečo?"
"Agh, Harry! Cítim sa ako pri výsluchu!"
"Ale ja nemôžem za to, že nič neviem!"
Niall si znovu povzdychol. Nevedel, či chcel hovoriť o tom, čo sa stalo medzi ním a Liamom. Nikdy sa nerozprávali o tom, či k sebe niečo cítia a zrazu sa zobudili v posteli. V to ráno Liam bez slova odišiel a blondie pozeral so slzami v očiach na zatvorené dvere. 
A presne tak sa cítil aj dnes ráno. Zobudil sa sám, s oblečením okolo postele a pocitom, že bol znova využitý. Cítil sa ako lacná štetka. 
"Nič si z tej noci nepamätám, Haz. Len som sa ráno zobudil, vedľa mňa ležal vyzlečený Liam a vedľa postele stál Louis."
"Počkať, čo tam robil Louis?" spýtal sa Harry a pri spomenutí Louisovho mena cítil horkosť na jazyku.
Niall mykol plecami, ale až neskôr si uvedomil, že ho Harry nevidí.
"Neviem. Proste tam stál. Asi ho zavolala Shae."
"Um, jasné, Shae," povedal potichy Harry.
Blondie si založil ruky na hrudi a pozrel sa na Harryho hlavu. "No ty si sa nepochválil. Louis išiel večer za tebou a nevidel som ho už vôbec nevidel. Dokonca ani ráno."
Kučeravec na krátky okamih zatvoril oči a zhlboka sa nadýchol. Nevedel, čo má k tomu povedať. Cítil sa rovnako ako Niall, lenže to ani jeden z nich nevedel. Netušili, že vo vnútri vedú rovnaké boje so svojimi pocitmi. Lenže Niall sa zároveň od Harryho s Liamom chcel rozprávať, zatiaľ čo zelenoočko nemal záujem bruneta ani len vidieť, nieto sa s ním ešte rozprávať.
"Spal som s ním," vypustil na jeden povzdych.
Niall vytreštil oči, vystrelil k medzere medzi dvoma sedačkami najviac ako mu to bezpečnostný pás dovoľoval. "Robíš si srandu?!"
"Nie, nerobím, Niall."
"Čo ti jebe," zašepkal Niall s úžasom v hlase. 
"Niall, hlavne to nikomu nehovor, nechcem, aby to niekto vedel."
"Hm, dobre, ale nemyslíš si, že to Louis všetkým povie?"
Harry zovrel volant auta pevnejšie, až mu zbeleli hánky. "Nie, nemyslím."
"Ako povieš."

Harry zaparkoval na školskom parkovisku a obaja s ruksakmi na chrbtoch kríčali ku vchodu školy. Harrymu chýbal skateboard, ale keďže prišiel autom, bol by mu len na vozenie po škole. No dnes sa nechcel s upratovačkou hádať ani pred ňou utekať. Najradšej by zo školy vypadol niekde veľmi ďaleko, ale kvôli štipendiu nemohol vymeškávať.
"Vidíš to?" zašepkal Niall v blízkosti Harryho ucha.
"Čo myslíš?" reagoval Harry otázkou a s nezáujmom sa pozeral na správy v mobile. Pár ľudí mu poslalo správy s veľmi divným textom. V jednej stálo, že ho neznáme číslo chce do postele. Nechápal.
"Všetci sa na nás pozerajú. Alebo... skôr na teba," povedal Niall a obzeral sa okolo, keď si zelenooký chlapec vyťahoval zošit na všetko, no konkrétne teraz na chémiu.
Harry mykol plecami a neriešil zvýšenú pozornosť, ktorú na seba pútal. Nezaujímali ho názory ostatních.
"Harry!"
Otočil sa a stretol sa s Liamovými hnedými očami. Kučeravec si všimol, že Niall sa hneď narovnal, pretože stál opretý o skrinku vedľa tej Harryho. 
"Hm?"
Brunet sa oprel rukami o kolená, predklonil sa a snažil sa vydýchať. Chvíľu lapal po dychu so zdvihnutým ukázovakom, ktorý značil, že majú počkať.
"Celá škola vie, že si spal s Tomlinsonom," povedal s malými prestávkami na nádych.
Harry vytreštil oči a zalapal po dychu.
Nikdy mu nezáležalo na tom, či niekto vie, s kým spal, no toto bolo iné.
Záležalo mu na tom. A veľmi.
"Kde je?"
"V chemickom laboratóriu čaká na hodi-"
Nestihol dopovedať, pretože to ho už Harry odstrčil a rýchlym krokom kráčal k laborátóriu. Kučery mu pri tom hravo podskakovali, no v očiach mal šialenstvo a hnev. 

You Think You Know Me? - l.s. ✔Where stories live. Discover now