DIEL DEVÄŤ

2.8K 200 6
                                    

Modrooký brunet vstal skôr, ako kučeravec vedľa neho. Boli nezvyčajne prepletení. Harry mal hlavu nad tou Louisovou, ktorý sa chúlil na hrudi kučeravého chlapca. Nohy mali prepletené a ruky vzájomne omotané okolo tela toho druhého. Kto by ich v tom momente uvidel, pomyslel by si, že sú to milenci. 
Lenže celú túto chvíľku prekazil Louis, ktorý sa opatrne vyslobodil z Harryho zovretia. Nechel si to priznať, ale vôbec sa mu z teplého objatia nechcelo. Najradšej by sa schúlil do klbka a pokračoval v spánku, bola predsa sobota a aj tak nemal čo robiť.
No nechcel, aby ho Harry uvidel, keď sa zobudí. Ešte si bude niečo namýšľať. A to Louis nechcel. No, možno chcel, ale naozaj netúžil po tom, aby to Harry vedel.
Obliekol si džíny, ktoré si pred tým, než vošiel k Harrymu do postele, vyzliekol. Posadil sa na kraj postele a obul si topánky, ktoré ležali pohodené na podlahe. 
Zavezoval si šnúrku, keď mu zavybroval mobil v zadnom vrecku džínsov. Určite to pocítil aj Harry, pretože sa trochu pomrvil a pritúlil sa k vankúšu, na ktorom pred chvíľou ležal Louis. 
Brunet vytiahol svoj mobil z vrecka a zistil, že mu napísala Shae.
Od: Shae: 
Mohol by si prísť, prosím ťa, pre tích tvojích kamarátov? 


Louis sa nechápavo zamračil na obrazovku mobilu. KamarátOV? Na párty nechal len Zayna, ktorý aj tak nič nepil, lebo musel ísť autom späť domov. Občas, keď šiel blízko ich mesta, zastavil sa, ale bolo to naozaj len občas. Zayn študoval na inej strednej a nemal čas chodiť navštevovať Louisa do iného mesta.

Pre: Shae:
Kamarátov? Čo?

Od: Shae:
Nerob sa hlúpy! Tí dvaja! Niall a Liam.

Pre: Shae:
Prečo by som mal po ních prísť?

Od: Shae:
Jednoducho prídi!

Louis pregúľal očami a zahľadel sa na spiaceho kučeravca. Nechcelo sa mu nikam ísť. S povzdychom sa jemne dotkol kučeravých vlasov, ktoré Harrymu spadli do dváre. Hneď potom vstal z postele a odišiel z izby. 
Pred vchodovými dverami sa poslednýkrát pozrel na schody, zhlboka sa nadýchol tej vône, ktorá tak dobre vystihovala tú Harryho. Hm, možno naozaj Harry vonial ako jeho domov. Po chvíľke otvoril dvere a pozrel sa na svoje odstavené auto. Bolo tu presne tak, ako sa dohodli so Zaynom. 
Kľúče si našiel v zapalovaní, presne ako to robili, keď ešte spolu chodili na strednú. Ešte pred tým, než Louis prestúpil. Nebál sa o svoje auto. Bolo predsa vo dvore a podľa okolia usúdil, že je to pokojná štvrť a nič zlé sa tu nestane.
A nič zlé sa nestalo.

Po príchode k domu Shae, Louis zaparkoval svoje auto na kraj chodníka a s rukami vo vreckách vošiel do domu. Ešte stále cítil zápach alkoholu a marihuany. Nakrčil nos znechutením, keď si všimol na schodoch zvratky. 
Ešteže nemusí nič upratovať.
"Konečne!" Zrazu sa objavila Shae a krátko pobozkala Louisa na pery. "Nechcela som ich budiť, najskôr som ťa chcela zavolať," po jej slovách chytila Louisa za ruku a ťahala ho okolo zvratkov hore schodami, rovno do hosťovskej izby, ktorá bola vedľa jej vlastnej. Nebudeme si klamať, Louis tu nebol prvýkrát. Zvlášť na tomto poschodí.
"A prečo si ma vlastne volala?"
"Kvôli..." otvorila dvere hosťovskej izby, "tomuto."
Louis vytreštil oči a otvoril ústa. Sánka mu skoro spadla na zem. Čakal hocičo, len nie toto. Ešte nikdy nebol tak prekvapený. Ani keď dostal C+ z písomky z matematiky. Vtedy odpisoval, nebolo to pre neho žiadne prekvapenie.
"Woah, museli byť dosť opití," povedal a vošiel do izby. Zacítil ťažký vydýchaný vzduch a slabý zápach potu. Ani si nechcel predstaviť, čo sa tu dialo, aj keď to dobre vedel. Liam a Niall. Na posteli. A čo mohol Louis vidieť, do pol pása holý.
"Niall bol poriadne mimo, Liam ani nie. Rozprával sa so mnou na konci, keď všetci odchádzali a nevyzeral byť opitý," povedala ticho Shae.
"Asi by sme mali odís-"
Neskoro.
Liam sa posadil a poobzeral sa, pričom si prešiel rukou cez ospalé oči. Zamračil sa, keď zbadal Shae medzi dverami a Louisa vedľa postele. Vôbec sa mu nepáčilo, že sa zobudil a vidí ich vo svojej izbe.
"Čo robíte u mňa v izbe?" nechápavo sa na nich mračil.
Shae pregúľala očami a odišla, zatiaľ čo Louis sa uchechtol a založil si ruky na hrudi. "Nie si doma, Liam. Si u Shae. Spomínaš si na niečo, čo bolo včera?"
Liam zalovil v pamäti, no narazil na rozmazané obrazy, ktoré mu nepomáhali, iba ho privádzali do šialenstva. Rovnako ako Louisov hravý úsmev, ktorý upieral na Liama.
"Hm, párty u Shae. Harry sa opil a niesli sme ho von. Potom som šiel do vnútra a pil som s Mikeom," povedal. "Viac si nepamätám. Ani neviem, ako som sa dostal do tejto postele."
"Myslím, že si sa sem nedostal sám."
Liam sa znova zamračil a pozrel sa vedľa seba, lebo vedel, že Louis naráža na spoločnosť, ktorú si možno doviedol do izby. Vytreštil oči, keď zbadal bledú pokožku na chrbte blonďavého chlapca, ktorý mal tvár otočenú na druhú stranu. 
"T-to je..." neodvážil sa to dopovedať. Zdvihol prikrývku modrej farby oblohy a okamžite ju dal späť na svoje telo. "Nie, nie, nie," povedal si popod nos. No Louis ho počul a úškrn sa mu rozšíril. Nemohol sa neuškŕňať! 
Zrazu sa útle telo na posteli pohlo a blonďavá hlava sa otočila tvárou k Liamovi a Louisovi. Pár sekúnd trvalo, než sa otvorili jeho oči, no hneď ako ich otvoril, ostali zavesené na Liamovi. Behal pohľadom po jeho obnaženom hrudníku a zratával koľko je dva plus dva. A hneď mu došlo, že má problémy.

Zatiaľ čo Louis sa zabával na probléme medzi Liamom a Niallom, Harry rukou šmátral po posteli a hľadal o trochu menšie telíčko modrookého chlapca. Zmätene sa posadil, keď nič nenahmatal. Poobzeral sa a čoskoro si uvedomil, že Louisove veci sú preč. 
Nahnevane udrel rukami po posteli a nahnevane zavrčal.
"Zasraný Tomlinson!" zakričal a dúfal, že to počul aj Louis na opačnú stranu mesta. 
No ten sa namiesto toho, aby myslel na osamelého kučeravca, rozmýšľal, či by mal tích dvoch v posteli odfotiť a vydierať ich alebo sa len smiať. Tie ich vydesené tváre boli na nezaplatenie. Akoby to bolo niečo zlé! Koľkokrát sa zobudil Louis vedľa chalana? Hm, už to nepočítal. Nieže by bol nejaká šľapka. Len jednoducho nemal denník, kde by si písal mená svojich úletov na jednu noc ako nejaká tínedžerka z amerického románu. Nežil predsa v rozprávke! Ani v nejakom vymyslenom príbehu. Prežíval zo dňa na deň a snažil sa, aby každý deň bol lepší ako ten predošlí.
Zatiaľ sa mu to darilo.
Harryho mal stále viac a viac namotaného okolo prsta. 
A nevedel sa dočkať, kedy si ho pritiahne na špagátiku nadoraz.
Alebo pretiahne?

You Think You Know Me? - l.s. ✔Where stories live. Discover now