DIEL DRUHÝ

3.1K 221 1
                                    

To, že Harry sledoval nového študenta na každom kroku, nebolo vôbec v poriadku. Aj keď si to kučeravý chlapec myslel, nebolo to tak. Brunet vedel, že ho pozoruje, ale schválne ignoroval jeho pohľady. Vedel presne, čo je zač, a o čo mu ide.

"Harry, zavri ústa," smial sa Niall pri ich spoločnom stole v školskej jedálni.

Kučeravec zavrel ústa a spražil Nialla nahnevaným pohľadom.

"Nemal som otvorené ústa," klamal, aj keď dobre vedel, že doslova zízal na Tomlinsona o dva stoly ďalej. Po jeho pravom boku sedela Shae a po ľavom boku Mike. Harry si až teraz hmlisto spomenul, že s Mikeom niečo mal. Takže ho to hnevalo ešte viac. Mike. Ide. Po. Tomlinsonovi.

"Doslova ti tiekla slina a ani si nežmurkol," smial sa Liam.

"Držte huby," zavrčal pomedzi zuby, čo len vyvolalo u dvoch chlapcov ešte hlasnejší smiech. Kučeravec by ich najradšej práve teraz zaškrtil. Len priťahovali svojim smiechom a búchaním rukami o stôl pozornosť, o ktorú momentálne Harry nestál. Možno len o jednu konkrétnu.

"Nerozumiem, prečo ma ignoruje. To nevidí, že sa na neho pozerám?" mračil sa zelenooký chlapec a zas a znova sa pozeral o dva stoly ďalej. Neskutočne ho iritoval pohľad na chlapčenskú ruku omotanú okolo pása Shae. Mal chuť pribehnúť ku nim, ukradnúť si Tomlinsona a niekde za školou mu strčiť jazyk do úst. Presne to by najradšej Harry urobil. Keby oňho brunet aspoň zakopol!

"Idem do triedy," povedal Harry a odišiel od stola skôr, než mohli niečo dvaja chlapci povedať. Oboch tam nechal sedieť s vytreštenými očami a prekvapenými výrazmi. Harry nikdy nechodil z obeda tak skoro. Ešte aj po zvonení sedel pri stole a smskoval, len, aby mohol prísť na hodinu čo najneskôr.

"Nerozumiem tomu. Prečo sa tak správa?" spýtal sa Blondie a obzrel sa spolu s Liamom na chlapca o dva stoly ďalej. Obaja videli, ako sleduje odchádzajúceho kučeravca.

"Harry našiel konečne niekoho, kto sa mu nehádže pod nohy ako ostatní," zašomral Liam. Sledovali svojim pohľadom každý jeden krok bruneta, keď kráčal od stola cez jedáleň, rovnakou cestou ako Harry.

Harry šiel ku svojej skrinke, aby si vzal svoj jediný zošit, ktorý si dal pred obedom ku svojmu skateu, len aby nechodil s ním do jedálne.

Zatvoril skrinku na číslený kód a vtedy zbadal Tomlinsona kráčajúceho chodbou od jedálne, pravdepodobne ku jeho skrinke. Kučeravec sa usmial a vzal to ako znamenie. Prešiel si rukami cez vlasy, pričom si ich sčesal na jednu stranu a nahodil svoj typický úsmev s jamkami.

Podišiel ku brunetovi, ktorý stál pri svojej skrinke. Louis dobre vedel, že za ním Harry príde. Preto aj odišiel z jedálne.

Kučeravec sa oprel o skrinku so založenými rukami na hrudi. Louis sa naňho pozrel a až vtedy si vzájomne všimli ich nezvyčajné farby očí. Obaja boli tak trochu fascinovaní, ale ani jeden to nedal najavo.

"Čo chceš?" spýtal sa Louis.

Harry sa zasmial.

"Wow, drzý. Som Ha-..."

"Harry Styles. Populárny bad boy. Má viac dievčat ako strom listov a tvoji najlepší kamaráti sú Liam a Niall. Učitelia ťa neznášajú kvôli tvojmu vzhľadu a správaniu. Ešte niečo, čo by som mal vedieť?" zavrel skrinku a pozrel sa na kučeravca so zdvihnutým obočím.

"No, zdá sa, že si sa dosť informoval," podišiel o kúsok bližšie.

Brunet sa drzo usmial.

"Mal by som poznať svoju konkurenciu."

"Konkurencia?" spýtal sa Harry zmätene. Vôbec netušil, čo to má znamenať.

"Na predchádzajúcej škole som bol populárny. Vyzerá to tak, že mi tu stojíš v ceste. Aj keď nie na dlho," povedal sebavedome a dodal: "Musím ísť do triedy. Rád som ťa videl, Harry."

Kučeravec ostal stáť na mieste s rozšírenými očami. Zažmurkal a chcel odísť do triedy, keď sa brunet otočil a zvolal: " Inak, som Louis."

Kučeravec sa zamračil na chrbát odchadzajúceho bruneta a najradšej by ho teraz kopol do jeho atraktívneho zadku. Frustrovane si povzdychol. Kto si myslí, že je? Prechádza sa po škole ako kráľ, pomyslel si Harry. Toto bola jeho škola a tak to aj ostane.

Hneď, ako vošiel do triedy, sadol si ku Niallovi a nahnevane hodil zošit na stôl.

"Čo sa deje?"

Harry sa naňho pozrel.

"Ten nový, Tomlinson. Dnes som sa mu prihovoril a... ugh! On je taký idiot! Taký sukničkár!"

"Hovorí sukničkár školy," zasmial sa Niall a štuchol Harryho do boku.

"Ha-ha," zasmial sa kučeravec sarkasticky. "Len žiarliš."

"Oh, jasné. Rád by som spal s 50 dievčatami a 30 chalanmi," povedal, rovnako ako kučeravec, sarkasticky.

"Ahoj, Harry," ozvalo sa za jeho chrbtom. Otočil sa a uvidel Shae a jej úsmev. Rýchlo nahodil svoj falošný úsmev, pretože si spomenul na chlapčenskú ruku okolo jej pása.

Naklonila sa ku ich stolu, pričom nezabudla na svoj veľký výstrih. Inokedy by to Harryho určite donútilo rozmýšľať o tom, ako ju dostane znova do postele, no teraz mu to prišlo lacné. Nemal záujem.

"Prídeš na tú párty v piatok?" povedala zvodným hlasom.

"Samozrejme," usmial sa a snažil sa pôsobiť nenútene. No asi mu to nešlo dostatočne dobre, pretože Niall vedľa neho sa potichy smial pod dlaňou, ktorá mu zakrývala ústa. Harry ho kopal do nohy, aby bol ticho, no to ho rozosmialo ešte viac. Shae sa na oboch nechápavo pozrela, no potom znova nasadila svoj sexy pohľad a žmurkla. "Tak sa tam vidíme."

Harry prikývol, usmial sa a udržiaval s ňou očný kontakt, až pokým sa neposadila o dve lavice pred nich. Na jeho prekvapenie, nie vedľa Louisa. Ten ani v triede nebol, aj keď odišiel od skriniek skôr. Kučeravec začal rozmýšľať, kde môže byť. 

Okamžite si spomenul na Mika.

You Think You Know Me? - l.s. ✔Where stories live. Discover now