20

432 16 2
                                    

"Oh mijn god Luke!" Roep ik uit wanneer ik Luke, met een handdoek door zijn haar gaand, mijn kamer in zie lopen. "Laat het zien, laat het zien."
Opgewonden spring ik van mijn bed af en loop zijn richting op.

Het moment dat ik zijn haar goed kan zien valt mijn mond open van verwondering. Het is niet de Luke waar ik aan gewend ben, maar de bruinere kleur heeft heel goed uitgepakt.
Omdat Luke en ik beiden nog erg bang waren om het te bruin te doen hebben we een kleur gekozen die nog erg dichtbij zijn natuurlijke haarkleur lag. En het staat hem geweldig.

"Het is echt heel erg mooi." Vol bewondering ga ik met mijn hand door zijn nog warrige haar heen, "je had dit eerder moeten doen."

Luke kijkt me nog even bedenkelijk aan, "weet je het zeker? Want het lijkt nogal op Ashton's kleur en straks gaat hij flippen."

"Elmo flipte toch ook niet toen Michael zijn haar rood had en Dracula kwam niet om me te vermoorden nadat ik het weer zwart heb geverfd?" Ik blijf nog even met mijn hand door zijn haar gaan en kijk in zijn ogen. Hij heeft echt hele mooie ogen, blauw, met een donkere kring er om heen en hoe langer je kijkt, hoe dieper je in zijn ogen lijkt te komen.

En voor ik het wist zaten zijn lippen op de mijne gedrukt. Het was een fijn gevoel, maar nog erg nieuw voor me. Luke en ik hebben pas een paar keer echt gezoend en alletwee die keren voelt het weer alsof mijn hele buik ineens in de fik staat. Maar aan de andere kant ben ik bang, bang dat ik niet goed kan zoenen, dat mijn lippen veel te droog zijn, of juist weer te nat. Ik weet het niet.

"Luke." Met een moeilijke blik verbreek ik onze zoen, "vind je... doe... Uhm... vind je dat ik goed kan zoenen?"

"Om er een goede mening over te hebben zou ik het vaker moeten mee maken, maar... ja. Je kan goed zoenen."
Lachend sla ik hem op zijn arm, een grijns vormt op zijn gezicht en hij wil me nog een keer zoenen, maar dan hoor ik hoe de ringtone van zijn telefoon de kamer vult. Luke zucht geïrriteerd en loopt vervolgens naar het nachtkastje, waar zijn telefoon aan de lader lag.

"Het is Cal. Is het goed als ik opneem?"

"Ja! Zet hem op de speaker." Het is een lange tijd sinds ik Calum heb gehoord of gezien, dus laat ik me uitgelaten op mijn bed ploffen om mee te luisteren maar het gesprek.

"Henlo meneer Hemmo, Ash hier." Hoor ik Ashton's stem aan de andere kant van de lijn zeggen. "Mijn beltegoed is op, dus ik bel met Calum's telefoon, we zijn zojuist geland."

Niet begrijpend fronst Luke zijn wenkbrauwen, "wat? Waar?"

"Hier." Lacht Ashton, "in Engeland, kom ons ophalen, we hebben geen zin in een taxi."

Ik begin te lachen om Ashtons luie gedrag, waardoor Ashton opgewonden begint te schreeuwen. "JESSICA! O MIJN GOD! HOE GAAT HET?!"

"Uhm, op dit moment gaat het goed denk ik." Ik kijk op maar Luke en geef hem een knipoog, "is het goed als we verder praten in de auto? We willen jullie niet te lang laten wachten."

"Tuurlijk, tuurlijk! Tot zo coolerds." En met die zin hangt Ashton op. Het maakt me blij, want het laat zien dat hij in die vijf maanden nog geen dag ouder lijkt te zijn geworden.

Ik ben zowiezo vrolijker vandaag, ookal was River's begrafenis niet eens zo super lang geleden en was het maar een uur geleden dat ik nog moeite moest doen om een broodje naar binnen te krijgen. Ik voel me beter en ik ben er vrij zeker van dat dit komt door Luke.

-

"Dat duurde eeuwen, moesten jullie nog een baby krijgen onderweg ofzo?" Calum komt naar ons toe gelopen en geeft me een stevige knuffel. Daarna volgen Michael, Ashton en Aisha, wat me heel erg verraste.
"Oh mijn god Ish! Ik heb je zo lang niet gezien, hadden jij en Michael geen hond?" Ik kijk om mee heen, op zoek naar het diertje.
"Jawel, alleen is die nu bij mijn broer, die dat arme beestje vast allemaal verkeerde dingen aan het aanleren is."

Michael slaat zijn arm over Aisha's schouder heen, "we hebben 'm Tulip genoemd, want in het begin wilde ze alleen maar tulpen eten."

"Het is echt een hele kleine hond, je had moeten zien hoe dat beste zo'n tulpenbol probeert door te kauwen, het lukt 'm gewoon niet." Mengt Calum zich in het gesprek.

We waren ondertussen aan het wachten op de bagage die nu elk moment van de lopende band af kom komen, maar op dit moment ging mijn aandacht meer naar Ashton toe.

"Ashton." Ik kom naar hem toe gelopen en probeer mijn arm over zijn schouder heen te leggen, maar dat gaat moeilijk door het hoogteverschil.
"Hoe gaat het met Lina? Ik heb gehoord dat ze in het ziekenhuis ligt."

Even kijkt hij me aan, in die tijd zie ik dat zijn ogen waterig worden en zijn onderlip begint te trillen.
Ik begrijp het dat het hem niet lukt om nu te praten, dus geef ik hem een knuffel, want ik weet hoe het kan zijn wanneer iemand waar je van houdt in het ziekenhuis ligt.

A/N:
OMG MENSEN HEBBRN JULLIE DE NIEUWE MUZIEK GEHOORD.
Lol who am I kidding, ofcourse you did.
Wat vinden jullie ervan?
(^^van de muziek en t hoofdstuk)

Ik weet dat het eeuwen geleden is dat ik voor het laatst een hoofdstuk plaatste, maar Omg, ik bem verslaafd aan friends,. Wat niet echt heel handig is, want examens komen er aan enzo en ik heb een nieuw baantje enzo.

EN OMG EXAMENS, IK BEGON MET WATTPAD AAN HET EINDE VAN DE EERSTE KLAS EN OMG.

X.

(Btw, vinden jullie dat ik een nieuwe cover moet maken voor Texting en Changed?)

(everything has) Changed || Luke HemmingsWhere stories live. Discover now