Romantik

1.1K 23 0
                                    

Elsa slänger arga och besvikna ögonkast på Rasmus som bara sitter och blinkar handlingsförlamat. Han skulle inte ha föreslagit novellen.

- Tänker du bara på sex hela tiden? Är det allt vi är? muttrar hon på samma sätt som en kobra spottar ut gift.

- Nej! Nej! Absolut inte! utbrister Rasmus.

Ett argument äger rum hos honom. Casper är och jobbar. Föräldrarna också. Han sitter på skrivbordsstolen vänd mot henne i hans sovrum, Elsa sitter i hans säng.

- Du är så oromantisk av dej, mumlar hon anklagande.

- Jag har bjudit ut dej, pratat med dej på telefon om nätterna och nästan övergett mina vänner för dej! Vad begär du? Blommor och choklad? Serenader och kärleksbrev?

- Typ, säger hon blygt och ler sött.

Rasmus grimaserar förfärat. Vad har han gett sig in på?

- Men jag är inte sån längre. Det vet du.

- Tycker du inte om mej? frågar hon med en sorgsen ton.

- Jo, jättemycket...

Hon skakar på huvudet. Elsa är en konstig tjej. Trots att hon är självsäker och tuff vill hon ändå ha romantik så som det är i kärleksfilmer. Han kommer aldrig, aldrig att begripa sig på tjejer, men han är fortfarande en bra och engagerad pojkvän som vill försöka fixa detta.

Han tror att han vet vad han måste säga.

- Jo, jag gillar dej supermycket...pluttan.

Rasmus tycker att en del av hans manlighet dog lite där.

Hon himlar med ögonen.

- Att vara romantisk betyder inte att man måste prata bebisspråk.

- Nehe? frågar han småsurt. Inget duger.

- Nej...kom hit så ska jag visa dej vad som menas med romantik, ler hon.

Han sätter sig på sängen.

- Flörta med mej.

Rasmus sväljer. Flörta...få se...i vilken avdelning av hjärnan ligger den informationen?

Casper är lycklig sedan ett par dagar tillbaka. En första kyss kan vara någonting speciellt det med. Vissa bryr sig inte särskilt medan andra ser fram emot och dagdrömmer om första gången ens läppar möter någon annans. En första kyss gilts inte om man inte känner det där pirret, tycker Casper och därmed kan man räkna bort en slafsig "snurra-flaskan kyss" eller en okänslig fyllekyss. De flesta brukar räkna sin äkta första kyss som den som var gullig, pinsam, kort, känslofylld och...jättemysig...

Han packar upp varor. Det är dödstrist och han önskar att Linda var här. Hon piggar alltid upp med sin närvaro. Den första kärleken är också rätt så speciell.

Rasmus tittar djupt in i Elsas ögon. Detta är så barnsligt. Varför ska hon försöka ändra på honom? Han gillar ju henne som hon är. Typiskt tjejer att gå ändra på sina pojkvänner och män.

Dum tanke Rasmus, tänker han.

Jag skojade bara, tänker han och börjar föra ett samtal med sig själv som han avbryter när Elsa tittar med iskalla ögon. Vilket gör honom smått irriterad på henne.

- Jag är glad att basketbollen träffade ditt huvud, säger han mjukt.

Och Elsa drar honom i öronsnibben och vrider den.

- Aj!!

- Du tar inte det här på allvar, säger hon strängt.

- Men varför vill du ändra på mej? Jag tycker ju om dej precis som du är, säger han.

- Awww, där har vi romantik, fnissar hon och kramar honom.

Va? Exakt vad är romantik nu igen? När man ärligt gör saker för att fjäska tydligen. När man lägger tanke bakom sitt sätt att visa sin kärlek på. Små gester kan vara romantiska, ooriginella kärleksgester som är urvattnade men menat att vara romantiska är inte romantik.

- Är detta romantik? Frågar han lågt och suggestivt, sätter sig bakom henne och flätar hennes hår.

Hon nickar långsamt och andas tyngre när Rasmus stryker ett finger längst hennes nacke.

- Du Elsa...jag har visst varit romantisk. Eller hur? mumlar han med en djupare röst som han vet att hon tycker är oemotståndlig.

- Ja...ja det har du...viskar hon.

Rasmus ler. Nu har han henne i sin makt...

- Men inte tillräckligt, fortsätter hon med ett busigt flin.

Hon vänder sig om och trycker ner honom så att han ligger på sängen. Elsa lägger sig med hela sin tyngd på honom och flinar rätt i hans ansikte.

- Du...är...tung...väser han andfått för att retas.

Hon för händerna under hans tröja och börjar kittla honom. Rasmus skrattar som ett litet barn. Han är kittlig och det är hans svaghet.

Elsa och han har olika syn på vad romantik är, men det borde väl fungera ändå, tycker Rasmus. Alex och Olivia är olika varandra på det sättet också, vad Rasmus har observerat från hur de beter i närheten av varandra.

- Nää, du är för söt, gapskrattar Elsa.

Vad Rasmus bedömmer är det väl ändå romantiskt med kittelkrig?

Han återhämtar sig och knuffar ner henne och kittlar henne sådär lagom petandes i revbenen så att det framkallar okontrollerade skratt.

Efter jobbet köper Casper en burk glass till Linda. Bara för att hon hade tjatat om det hela veckan. Han köper gummibjörnar till också. Det var han som introducerade henne för den underbara kombinationen och sedan dess har hon varit beroende.

Romantik är olika för alla och det roliga är att man tillsammans med den man är ihop med skapar sin egen sorts romantik som unikt delas mellan två personer. Inget förhållande är den andra samma.

O som i oskuldDonde viven las historias. Descúbrelo ahora