Oskyldiga oskulder

1.1K 27 4
                                    

Helt plötsligt så hamnar Rasmus och Elsa liggandes i hennes säng.

Ja, han är ju faktiskt lydiga guldpojken som fixar bästa betyg och som har kontroll över sitt användande av droger....Tjacket i plastpåsen på bordet lade han i sin byxficka igen. Det där är lite starkare grejer som Elsa inte vill prova.

Rasmus rökte en joint, vilket räcker för att allt ska bli skoj och lyckligt, utan tröttheten som följer när man röker braj. Elsa drog bara ett par bloss.

Första gången man provar på någon drog är det oftast en vän som föreslår. Ibland råder grupptryck, man känner sig pressad och ibland är man bara nyfiken. Oftast är man full också.

Rasmus råkade vara nyfiken den gången Alex erbjöd honom en röka. Han hade en svår depp-period och kände sig missanpassad i sin klass. Rasmus hade faktiskt inga nära vänner i sin klass utan lärde känna andra på skolan. Varför?

För att hans klasskamrater var pretentiösa, uppblåsta pseudointellektuella dumstrutar som tänkte som läraren ville. De trodde att de var så överlägsna och så smarta. Att de ägde världen. Han ogillade starkt naturare och teknister.

Och lärarna som aldrig kunde svara på hans frågor riktigt! Det störde honom. Han kanske var för känslig och brydde sig för mycket? Det finns ju smarta människor som är medvetna och så finns det de ännu smartare som är medvetna och vill förändra. De som är allra smartast inser att en enda människa inte kan förändra världen, att människan är sin egen undergång och det enda man kan göra i livet är att göra så mycket gott man är kapabel till och acceptera att världen ser ut som den gör.

Tankar är ju det man får sysselsätta sig med när man har tråkigt i skolan och fastnar. För i Sverige finns ingenting extra för begåvade barn, ungdomar. Dålig hjälp är det också för barn och ungdomar som behöver stöd. Skolsystemet i Sverige är kasst, kom han fram till. Ju mer man tänker desto sorgligare är det.

Under den depp-perioden äcklades han av samhället och världen, människor, men han uppskattar ändå att det bara går i perioder. Nu under sommarlovet är ju livet intressant och vackert. Han hade inte rökt eller snortat på en hel månad.

- H...hur smart är du? frågar Elsa.

- IQ?

- Mmm...

- Tre hundra, fnittrar han.

- Coolt, säger Elsa segt.

- Du fattar att jag skojade va? frågar han. Rasmus har tagit IQ-tester men tror att det är den sämsta mätmetoden för intelligens eftersom man bara mäter hur skicklig personen är på att lösa just de uppgifterna som finns i IQ-testerna. Intelligens är mer än att kunna se mönster och ommöblera bokstäver till ord. IQ är ett värde som inte säger någonting om intelligens tror han. Så därför skämtar han.

- Nej, skrattar hon.

- Vi kan säga att jag smart bara, mumlar han blundandes.

- Jag gillar smarta killar, säger Elsa.

- Varför eru kåt? Man ska inte va kåt när man är hög, poängterar Rasmus som inte alls är på sexhumör för att gräset har verkat en stund nu.

- Nänä, då är jag inte det då.

Han somnar och vaknar igen när det är kväll. Medvetandet är tillbaka och Elsa sover. Han har bara kalsonger på sig och ett par sugmärken här och där.

- Jag är ju helt dum i huvet, flinar han.

Men allvarligt, hon uppmuntrar ju hans drogbeteende, inser han. Hon sade att han är "urhäftig" när hon fick reda på att han rökte gräs. Detta kan verkligen vara ohälsosamt.

Droger är inte coolt. Droger är tragiskt, en flykt från verkligheten, verkligheten som bara blir sämre och sämre för varje gång man återvänder tillbaka för att drogerna har förstört ens liv, isolerat en från andra.

Funkytown är coolt, men inte lika coolt som livets största höjdpunkter.

Rasmus beundrar drog, cigg-och alkoholoskulder. Det är starkt att kunna stå emot frestelser. Så svår var inte hans vardag egentligen, men allt övertänkande förvärrade världen för honom. Världen blev dyster och mörk.

Nej, han kan inte gå tillbaka till de gamla vanorna då han drog en länga på natten för att kunna repetera inför ett prov eller rökte för att slappna av och glömma alla idioter i skolan.

Han ska ju börja på universitetet och träffa nytt folk. Förhoppningsvis naturare och teknister som inte är som de på hans skola.

Rasmus öppnar fönster för att vädra lukten och börjar klä av Elsa. Han kysser henne kärleksfullt överallt på kroppen och klär på henne pyjamasar. Sedan bäddar han ner henne. Vilken tungsovare!

Han sms:ar Casper för att berätta att han sover över hos Elsa ikväll.

" Vi hörs imorgon då min lilla kolibri. Sov gott söta du :) Nu ska jag gå och

drömma om dig..."

Rasmus stirrar på mobilen.

" Åh neeeeej!!!! Det där var inte till dog Rasmus! "

Han skrattar. Casper hade så bråttom att han stavade dig fel. Rasmus stänger av spelet och plockar undan allt från soffbordet förutom chipspåsen. Småhungrig sitter han och mumsar på chips medan han bläddrar med fjärrisen.

Just nu vill han vara oskyldiga, naiva Casper som är som ett litet barn jämfört med honom. Lyckligt ovetandes om världens grymheter.

Det finns ingenting bra på TV:n, så han stänger av, lägger undan chipsen och lägger sig med Elsa.

- Rasmus?

- Ja?

- Är det konstigt att jag tänder på att du röker gräs och snortar tjack?

- Väldigt.

Nu när jag tänker på det så är sex och droger mycket, mycket lika, tänker Rasmus. Det är lätt att missbruka och bli beroende av båda.

- Åh...förlåt att jag uppmuntrar dej, men alltså...

Hon kysser honom djupt, suktandes efter honom mer än hon någonsin har gjort.

Han och hon älskar ordentligt den kvällen. De tar hela kvällen på sig att smeka och kyssa varandra.

Huset är tomt och de skriker och stönar i högan sky. De kör ett par omgångar med pauser emellan. Det där kan man kalla lyckorus...

Riktigt bra sex är nog bättre än vilken drog som helst i världen, tänker Rasmus som är totalt uttömd på sina krafter och ligger och hämtar andan bredvid Elsa.

O som i oskuldOnde histórias criam vida. Descubra agora