Avsluten

956 26 7
                                    

Han har förlorat Elsa och Khalil som vän sedan juli och nu är det slutet av augusti. Elsa och Rasmus har inte pratat och tänker inte heller prata med varandra. Det var lika bra, avgjorde han. Eftersom de uppmuntrar varandra till skadliga beteenden. Elsa var härlig, men nu har han kommit över henne. Allt handlade ändå bara om sex mellan de två. Deras kärlek var fabrikerad. Novellen han skrev eldade han med sin tändare, som ett avslut på deras förhållande.

Istället har han börjat prata med Matilda. De har umgåtts mycket och blivit bra vänner. De småflörtar med varandra ganska ofta och det är uppenbart att detta är kärlek. Alex hade rätt. När man är kär kan man inte förväxla det med andra känslor.

Lite skam känner Rasmus av att kunna gå vidare så fort, men så har han alltid varit.

Elsa däremot har inte riktigt kommit över Rasmus. Hon har gått och funderat ganska länge och kommit fram till...att hon ska be om ursäkt och vara en bra flickvän som inte uppmuntrar sin pojkvän till droger. Enligt henne var det äkta kärlek mellan dem.

Hon råkar veta att Rasmus ska på samma fest som henne så därför tar hon sig dit, för att säga vad hon känner.

I sina finaste festkläder och uppsnyggad kliver hon in på festen. Bara för att se att Rasmus och en tjej stå tryckta mot en vägg, hånglandes med mer passion än det någonsin var mellan han och Elsa.

- Ditt svin! skriker hon äcklat och går ut från festen.

Rasmus är en känslolös player, men det var hon också. De lekte med varandras känslor och spelade teater. Intalade sig själva att när de var kåta var de också kära.

Khalil försökte genomföra sin plan, men Rasmus varnade Alex för att någon var ute efter att sätta dit honom. Det pågår en utredning just nu och ingen vet hur det kommer att gå för Alex. Khalil som fiende kommer Rasmus inte att slippa på ett tag...

Rasmus ser Elsa och ursäktar sig från Matilda. Han går ut till Elsa och sätter sig med henne i trappuppgången.

- Elsa, du måste gå vidare. Vi levde på en lögn.

- Prata inte med mej!

Hon snyftar, ger honom en örfil, torkar tårarna och går iskallt ifrån festen. Hur kunde det som kändes så rätt ändå bli så fel?

Ok, han kanske inte är hygglot som han alltid har intalat sig att han är. Förhållanden är kanske inte hans grej. Vissa personer lever bäst utan att ha ett fast förhållande, men nu är han ju på G med Matilda.

Tjejer är inte som fotbollskort man ska samla! Skäller han på sig själv. Förra gången gick det för fort, denna gången också. Kanske ska han bara ta det lugnt i sina framtida förhållanden.

Och det här med oskulden. Så jäkla dumt. Att han gjorde värsta forskningsprojektet var ett av de mest barnsligaste sakerna han har gjort i hela sitt liv. Han behandlande den känslosamma mänskliga upplevelsen av att förlora oskulden som ett spel. Ett fenomen som bör undersökas.

Varför hänger människor upp sig på saker som första kyssen, första ord och första skoldag, första allt? Kanske är det för att vi vill minnas, för att första gånger väcker känslor hos oss, det gör det inte hos andra djur. För att vi har ett minne. För att vi är människor som naturligt reflekterar över livets gång. Därför.

Han går tillbaka till Matilda med spelad lugn. Ikväll ska han bara festa och ta det lugnt med sexet.

Casper stirrar på sin flickvän. Han hade valt underkläder åt henne (Lindas idé) och så fort de kom hem till henne provade hon dem.

O som i oskuldWhere stories live. Discover now