Το σπαθί του Αρχαγγέλου/part1

571 109 75
                                    

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Ένιωσε το σώμα του να τραντάζεται και την ανάσα του να κόβεται. Ο Μιχαήλ σηκώθηκε απότομα επάνω, τη στιγμή που όλα τα τάγματα των Αγγέλων συνεδρίαζαν, έχοντας ως βασικό τους θέμα, τον ξεσηκωμό της Κόλασης. Ιδρωμένος και ταραγμένος εξαιτίας κάποιων παράξενων οραμάτων, άνοιξε την διάφανη πόρτα της τεράστιας αίθουσας και βγήκε έξω ασθμαίνοντας. Εισέπνευσε με λαιμαργία τον αέρα γύρω του, σαν να φοβόταν πως θα του κοβόταν η αναπνοή από στιγμή σε στιγμή. Μπροστά του ο ήλιος έδυε, αλλά το μαγικό θέαμα, τον άφηνε παγερά αδιάφορο αυτήν την κρίσιμη ώρα, παρά το γεγονός πως όλα τα φυσικά φαινόμενα, σε αυτόν τον τόπο σκορπούσαν στο δεκαπλάσιο την ομορφιά τους.

΄΄Αδερφέ, τι έκανες; Τι αμαρτία έκανες;Ποιος θα σε γλιτώσει τώρα από τα Τάρταρα, δίδυμέ μου; Η δύναμη του Πατέρα θα σε αποτελειώσει και η Κόλαση που κοχλάζει, θα βρει τον τρόπο να βγει προς τα έξω. Γιατί το έκανες; Τόσα πολλά λοιπόν σημαίνει ο έρωτας; Τόσα, που να αξίζει κάποιος να θυσιάσει τη ζωή του για χάρη του;΄΄ σκέφτηκε ο Μιχαήλ και σκούπισε αργά ένα δάκρυ που κύλησε αβίαστα στο αλαβάστρινο πρόσωπό του. Η αλήθεια ήταν πως δεν γνώριζε το συναίσθημα του έρωτα. Τα αγγελικά πλάσματα, ήταν ταγμένα στον Θεό- Πατέρα τους. Δεν ήταν γεννημένα και δημιουργημένα για να βιώσουν τέτοιου είδους συναισθήματα. Ο σκοπός της ύπαρξής τους, ήταν ολότελα διαφορετικός.

«Μιχαήλ» άκουσε άξαφνα μία βαριά και αυστηρή, αντρική φωνή να τον καλεί και γυρνώντας αργά το πρόσωπό του, αντίκρισε τον Γαβριήλ να στέκει αγέρωχος, με τις λευκές φτερούγες του να τυλίγουν το σώμα του με χάρη. «Τι συνέβη εκεί μέσα Μιχαήλ; Γιατί έφυγες τόσο ταραγμένος;» τον ρώτησε.

«Αδερφέ, σου είχα κάποτε υποσχεθεί, πως για να διαφυλαχθεί η καλή σχέση μεταξύ των εναπομεινάντων Αρχαγγέλων, θα πρέπει να βασιλεύει η ειλικρίνεια» ξεκίνησε ο Μιχαήλ.

«Άψογη εισαγωγή, παρά το γεγονός πως όφειλες να τονίσεις, πως η ειλικρίνεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας. Συνέχισε τώρα» τον διέκοψε ο Γαβριήλ.

«Αδερφέ, ο Εωσφ..» πήγε να πει ο Μιχαήλ, αλλά ένα νεύμα του Γαβριήλ τον σταμάτησε προτού να ολοκληρώσει τη φράση του.

«Το μετάνιωσα!Μην ολοκληρώσεις καν την πρότασή σου. Ακόμη και η προφορά αυτού του ονόματος, αποτελεί κολασμένη πράξη! Ύβρη!» του απάντησε ο Γαβριήλ.

«Έχει μπλέξει αδερφέ. Βρίσκεται στο κλουβί των Ταρτάρων, εξαιτίας του αμαρτήματος της λαγνείας» προσπάθησε να πεταχτεί ξανά ο Μιχαήλ.

Το Άστρο που έδυσε 1 (Tys2019 winner)Onde histórias criam vida. Descubra agora