Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ/part1

462 93 81
                                    

΄΄Ολόκληρος ο ουρανός ταράχτηκε. Οι Άγγελοι παρατάχθηκαν κατά ομάδες και σε κάθε μία από αυτές, ένας ανώτερος διοικητής ήταν επικεφαλής. Ο Εωσφόρος πολεμούσε εναντίον του νόμου του Θεού, εξαιτίας της φιλοδοξίας του να εξυψώσει τον εαυτό του, και της άρνησής του να υποταχθεί στην εξουσία του Υιού του Θεού΄΄

Καθώς την καρτερούσε μονάχος του, έξω από το δωμάτιο νοσηλείας, η σκηνή της Πτώσης γυρνούσε στο μυαλό του ξανά και ξανά. Ο Γαβριήλ τηρούσε τον Θεϊκό νόμο κατά γράμμα και ήταν γνωστός στην ιστορία της ανθρωπότητας, για τη δουλειά του ως απεσταλμένος του Πατέρα του, προκειμένου να εξαγγείλει στην ανθρωπότητα την σωτηρία της. Πλάι του βρισκόταν πάντοτε, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Γαβριήλ στη θύμησή του μόρφασε πονεμένα. Ήταν ο Πρίγκιπας του Φωτός και της αγάπης, ο μεγαλύτερος πολεμιστής ανάμεσα στις αγγελικές δυνάμεις. Ποτέ του δεν κατόρθωσε να κατανοήσει την ιδιαίτερη σύνδεσή του με τον Εωσφόρο, τον σκοτεινό και παντοδύναμο πρώην αρχηγό των Αρχαγγέλων, τον μεγαλύτερο πολέμιο του Πατέρα. Ωστόσο, ο Μιχαήλ τον αγαπούσε. Η αγγελική τους Χάρη, ήταν ολόιδια, κυανή του κοβαλτίου, το ίδιο και τα χαρακτηριστικά τους. Παρά την Πτώση και την βίαιη σύγκρουσή τους, βαθιά μέσα τους επικρατούσε μία ανομολόγητη αγάπη. Το ήξερε, καθώς παρακολούθησε τον Μιχαήλ να υποπίπτει σε όλες τις πιθανές αμαρτίες, προκειμένου να σώσει τη σάπια ψυχή του δίδυμου αδερφού του. ΄΄Ξέρεις πώς είναι΄΄ ψιθύρισε στον εαυτό του ΄΄Κάποτε είχες και εσύ έναν αδερφό, στον οποίο πίστεψες και έδωσες δύναμη να είναι, αυτό που σήμερα όλοι απεχθάνονται΄΄ του είπε περιπαικτικά η φωνή της συνείδησής του.

Προς μεγάλη του ανακούφιση, όταν ύψωσε ξανά το βλέμμα του, αντίκρισε την Αμέλια να τον κοιτάζει εκνευρισμένη.

«Πες μου πόσο βαθιά χωμένος ήσουν στις σκέψεις σου; Τόση ώρα ωρύομαι πως θέλω να φύγω» του φώναξε και εκείνος έμεινε να την κοιτά άναυδος.

«Η λέξη ΄΄χωμένος΄΄ θαρρώ πως δεν με εκπροσωπεί και δεν περιγράφει σωστά τη ψυχική μου κατάσταση. Συγγνώμη, ήμουν αφηρημένος, καθώς οι σκέψεις μου ταλανίζονται από πολλά και διόλου ευχάριστα πράγματα τώρα τελευταία. Πιστεύω πως πρέπει να φας κάτι πρώτα, προτού επιστρέψεις στο σπίτι σου» της είπε κάπως πιο ήρεμα και η κοπέλα κούνησε αρνητικά το κεφάλι.

«Νιώθω πως δεν μπορώ να καταπιώ, ούτε μία γουλιά νερό. Νιώθω παραίτηση. Μερικές φορές προσεύχομαι να είχα τη δύναμη να την κάνω καλά. Εσύ ως Άγγελος, δεν διαθέτεις αυτήν την ικανότητα;» τον ρώτησε στα ξαφνικά αθώα και ο Γαβριήλ ένιωσε εγκλωβισμένος.

Το Άστρο που έδυσε 1 (Tys2019 winner)Where stories live. Discover now