ɢᴇɴᴇʀᴀᴄɪᴊᴏ ᴍᴏᴊᴀ

914 64 143
                                    

Hey, dira li vas ko?

Vidim da se u poslijednje vrijeme, ne samo ovdje, dosta priča o mladima. Pošto sam i ja dio te generacije koja uglavnom dobije dosta kritika imam potrebu reći svoje mišljenje. Da se ne smorite dok ovo čitate imate gore jednu pjesmu koja je top.

~Od pamtivijeka svaku generaciju tinejdžera kroz povijest pratila je fama da su neusporedivo objesniji, poročniji, neodgovorniji i neobuzdaniji od one prethodne.
Ja znam da se mnogima čini kako 99,6% nas tulumari svaki petak i subotu, pije, puši i ne zna vodit računa o sebi. Da, postoje takvi, dosta njih, ali su ipak manjina.

Stoga ne vidim razloga da neki od sebe rade posebne pahuljice ako ne izlaze do jutarnjih sati ili nemaju neki porok.
Ne ti nisi nikakva pahuljica, sasvim si normalno dijete svojih godina. Ništa manje, ništa više, i time nemaš nikakva prava pljuvat druge.

Neka istraživanja kažu da se puno više bunta može naći kod prijašnjih generacija, nego li danas.
Mladi su danas više pod staklenim zvonom svojih roditelja, što može biti uzrok manjim socijalnim vještinama i želje za provodima. Roditelji se trude djetetu nadoknadit pažnju i ljubav tako što će mu kupiti novi mobitel ili drugi skup poklon, time naravno daju loš primjer koji govori da je samo materijalno važno. A i to je razlog zašto mnogo mladih manjka empatije, te brige za zajednicu. Žive u svom virtualnom svijetu i time narušavaju svoj socijalni život, što kasnije utječe na sve lošija prijateljstva i veze.

Tehnologija nije zlo, i ne bi to nikada postala da ju ljudi, kao i mnoge druge dobre stvari novog doba, nisu iskoristili na krivi način.

Tehnologija nije zlo, i ne bi to nikada postala da ju ljudi, kao i mnoge druge dobre stvari novog doba, nisu iskoristili na krivi način

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A sada se okrenimo onoj manjini, koja je inače u prvom planu i obično zastupa cijelu generaciju.

Zlo ne dopire od mladih izravno, dopire iz medija i zbog znatiželje. U mladenačkoj je krvi da bude buntovna, prkosna, puna želje za novim znanjem. A zbog utjecaja medija na tu 'najranjiviju' skupinu možemo vidjeti trendove oblokavanja u klubovima, pušenja, želje za silnom slavom.
Mladi samo traže pažnju, hrane si ego, pokušavaju ostvariti svoj američki san. Cure koje se provokativno oblače rade to jer su vidjeli od neke starlete. Dečki misle da će biti moćniji ako probaju sva sranja koja im se danas nude. Takve ideje im ne dolaze same od sebe, dolaze sa reklama i društvenih mreža, gdje su svi "savršeni" i beskrajno sretni jer plivaju u novcu. Svakog privlači taj lažni sjaj, a kamo li ne nekog klipana koji je u sred puberteta.
Prema tome nije za čuđenje što je glavna špica završit na ispupavanju i sve to objavit na instagramu. A poslije se nadmetat za broj lajkova sa cijelim kvartom.

Unatoč tome što su novije generacije sve samostalnije i punije samopouzdanja imaju u životu i mnogo sresa. Stil života koji im je danas nametnut dovodi do prijevremenog odrastanja, ali i do depresije i anksioznosti. Kako i ne bi kad čak i iz paštete iskaču savršenstva bez mane, stvorena za stvorit komplekse.

Nije svaka generacija sve gora i gora, jednostavno vremena se mijenjaju, a oni se samo nastoje prilagodit.
Dok su se cijenile debele cure sve su jele ko stoka, a sad kad je mršavost u modi svi su kao u 'samo nečural' fazonu.

Loše sapunice i rijalitii uzimaju mnogo maha kod mladih. No nema mi ništa smiješnije nego kad netko kaže zašto se ne ukine takvo smeće.
Pa da ljude manje zanima drama i tuđi život gledanost bi se uvelike smanjila i tad bi ih ukinuli. Ali to se nikada neće dogoditi, jer ljudi su takvi. Npr. postoje stranice koje ispisuju broj pregleda određenog članka (kao i ovdje).. šta mislite jel više klikova na "Procurile Karleušine gole slike, šok i nevjerica!" ili "Skupljaju se donacije za nezbrinutu djecu, pomozi i ti!"? Odgovor je jasan, nadam se.

Vjerovatno ću i ja jednom kritizirat neku novu generaciju, ali ko zna šta će tad biti in. Meni je veći i sad čudno vidjeti curice od 12 godina kako pod ruku vode momka. Hahahaha sram ih bilo. (Zapravo sam samo ljubomorna..) Ali koliko god da je to čudno nije rašireno i zabrinjavajuće.
I dalje postoje klinci koji se igraju u parkiću, samo što eto, koga boli briga za njih. Puno je lakše isticat ono crnilo, koje je uvijek bilo, a i bit će.~

Šta više reći, ko je shvatio shvatio.
Kako vi gledate na ovu temu? I je li pratite svjetsko? Svaka čast Hrvatskoj.

Do idućeg puta, hakuna matata (:

Do idućeg puta, hakuna matata (:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Kako je lepo biti glupWhere stories live. Discover now