Žᴇɴᴀ ᴏᴅ ᴠᴀɴɪʟɪᴊᴇ

103 23 30
                                    

Hey narode 🌸

Danas je drugi dan izazova, i tema koja nas očekuje je 𝚛𝚊𝚣𝚐𝚘𝚟𝚘𝚛 𝚜𝚊 𝚘𝚖𝚒𝚕𝚓𝚎𝚗𝚒𝚖 𝚕𝚒𝚔𝚘𝚖.

Bilo je teško odlučiti se s kim razgovarati - za srce su mi prirasle i Lena (Leto) i Lora (Ples na mesečini), no konačna odluka je pala na Sunčicu iz istoimene knjige, čiji je autor zsanjar.
Morala sam ići starim metodama izbora - eci peci pec.

Odmah da kažem da mi je iznimno drago što je prst sudbine upravo nju odabrao. To je onaj jedan lik s kojim se možeš poistovjetit i shvatit ga na posebnoj razini.

Pošto nisam htjela ispitivati pitanja o knjizi konkretno, već više o njoj samoj kao liku ovo će naprosto biti prepričavanje onog o čemu smo pričale. Nadam se da će vam se svidjeti koliko i meni.

Dok sam bila mala postojala je serija gdje se cura također zvala Sunčica

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dok sam bila mala postojala je serija gdje se cura također zvala Sunčica. Iz nekog razloga je to ime u meni uvijek budilo nježne osjećaje i naravno da me zanimalo od kud ga je dobila.
Priča iza toga na prvu doima vrlo slatko, ali u stvari je dvosmisleno.
Majka joj je nadjenula to ime kako bi ju zauvijek posjećala na njeno rođenje - pošto se malena Sunčica rodila u zoru i svojoj majci je zadala puno muke cijele prethodne noći, isto kao i sunce koje joj tog jutra nije dalo mira.

Tko je čitao priču može vidjeti njen dvostruki život - pokušaje da svojom svjetlošću oslijepi ljude, kako ne bi primijetili sav njen bijes ili bol.

Za sve joj to treba snaga i britak um, koju su joj podarili jarac i rak kombinacija.
No to je dvosjekli mač, koliko god su oba znaka divna stvaraju ogromnu turbulenciju u njenom životu. Svakodnevno bori borbu sa svoje dvije polovice.
Zato joj ne treba zamjerit hladnoću ili laži iza kojih bježi.

Ona je jedna od onih osoba koje su proživjele jako puno nedaća u životu i imaju toliko rana koje ne žele pokazati. Sunčica ih krije iza svojih riječi, jer talentiran je umjetnik, te iza lažnog osmijeha.

Toliko je ponosna, jer ipak čući Gryffindor u njoj, da čak ne pruža šansu jednom krasnom dečku koji je pokazao zainteresiranost za nju. Ali kako je i sama rekla - sve u svoje vrijeme. Sigurna sam da još dosta stvari moramo saznati o njoj, zato samo budimo strpljivi.

Mislim da svi mi imamo jednu Sunčicu u životu. Osobu koja je ogorčena na sve zbog mnogih nedaća, koje su ju nepravedno zadesile, i zbog toga gradi zidove od ljudi. Sve što trebate je zrno upornosti, šaku razumijevanja i tonu ljubavi. Sunčica će tada osloboditi svoju čistu dušu i sve nas obasjati.

Voljela bih još pričati sa njom, znam da sam naporna - kao i on, ali vjerujem u to da je neiskvarena, samo što bira pogrešan pristup.
A i volim ljude sa dobrim ukusom u muziku ;)

Također ću poslušat njen mudar savjet, na kojem sam jako zahvalna ♡

"možda ja treba da verujem ljudima malo više, ali nemoj ni ti kretati ka svakom sa toliko dobrote"

Vrijedi i za sve vas koji idete u bilo koju od ovih krajnosti.

She is messy, but she's kind
She is lonely most of the time
She is all of this mixed up and baked in a beautiful pie

Do idućeg puta, hakuna matata (:

Kako je lepo biti glupWhere stories live. Discover now