ᴄᴜʟᴛᴜʀᴇ, ɴᴏᴛ ᴠɪᴏʟᴇɴᴄᴇ

196 33 102
                                    

Hey random peoples koji ovo čitate, kako ste mi?

Svakim danom sve se više pitam gdje ide naše školstvo pošto vidim zapravo kako je tamo samo bitno da u svjedodžbi bude petica. Haj okej ako ne znaš za Downov sindrom, lucidne snove, ali polovina nije znala odgovoriti koliko dana ima prijestupna godina ili kojeg roda je imenica vrata. Ovo može nekog uvrijediti, ali to je opća kultura ljudi.
Nemam se čemu uostalom čuditi nakon što sam čula da rijaliti pomaže u izgradnji osobe. Da baš, načini od glupog još glupljeg.
Također sam sve više razočarana i u roditelje i policiju. U slučaju da ne znate, jedna mlada djevojka se vraćala sa društvom iz diskoteke kad je na njih naletio 16ogodišnjak koji je, pod utjecajem 1.8 promila alkohola i bez dozvole, upravljao jakim motorom i izgubio kontrolu, te joj zadao teške povrede od kojih se nažalost nije uspjela oporavit. Kol'ki idiot moraš biti da dozvoliš djetetu motor? I koliko sam čula policija ga je već prije zaustaviljala zbog brze vožnje, ali bez ikakvih kazni. Tek kad netko strada oni se sjete obavljat svoje dužnosti.

~Bullying ilitiga vršnjačko nasilje je sve češće među djecom. Vjerujem da ste svi u školama bili upoznati s nekim ko riješava svoje frustracije na slabijima.

Odvratno je koliko zapravo nitko ne poduzima ništa. I dan danas se sjetim kako su neki dečkići gnjavili mog brata, samo zato što je niži od njih, a pored su stajale njihove majke i smijuljile se. Nemam pojma kojeg vraga nisam poduzimala nešto, glupa sam k'o točak. Ali haj što sam ja glupa, trebali ste vidjet učiteljicu, žena se pravi slijepa.

Poslije sam upoznala curu koja je bila silovana od strane učenika svoje škole, a policija je odbila tužbu jer su njihovi roditelji imućni, te na važnim pozicijama. Dno dna..

Ljudi zapamtite; niti jedan oblik nasilja nije okej. I molim vas nemojte mi govorit kako treba tu i tamo udarit dijete. NE, NE TREBA! Treba ga naučit na blaži način šta je dobro, a šta ne, ali naravno da su roditelji ti koji imaju autoritet.
Neće svako dijete isto odreagovat na 'malo preko guze', jer mnogi će se poslije, na puno grublje načine, ophodit prema ostalima.

Posljednjih godina mlađa djeca imaju sve ružniji vokabular i bezobraznije ponašanje prema djeci koja se drugačija. A sve te riječi upravo dolaze iz kuće, od njihovih roditelja, staratelja ili možda čak i od strane medija. Na primjer ako čitate komentare ispod videa na ytu znajte da onakve budalaštine ne mogu smisliti sama djeca, to su čuli kod nekog ko svoj utjecaj koristi za psovke, drame i ostale papirne maramice.

Niti jedno dijete, odnosno čovjek, se ne rodi zao, život i okolina ga takvim načine.
Zato kad vas netko uvrijedi nemojte to toliko primati k srcu.
Vjerovatno je baš ta osoba tužna i usamljena, fali joj ljubavi i pažnje koju pokušava nadomjestit na glup i bolestan način.
Ima i ovdje takvih, sa nekim sam se osobno susrela. Čim vidite koliko je netko ogorčen samo ako nemate ista razmišljanja i trudi se da vas vrijeđa, k tome vrlo jadno, bolje se ne obazirite.

Sretna osoba nema zašto spuštat drugima, dovoljan joj je njen život i njene brige. Zašto bi netko ko je siguran u sebe se išao rugati svojim kolegama? Zašto bi netko bez frustracija išao udarati bilo koga?

Znam da je ovo kliše mnogih priča, no baš ti odvratni ljudi, koje svi preziremo, su najčešće neshvaćeni, nesigurni, iskompleksirani, vjerovatno se netko tako ponašao prema njima, pa sad oni to ispoljavaju na krivi način. Vrlo ogavan način nepojmljiv "normalnim" ljudima. S vremenom oni postaju mentalno nestabilni, način na koji su se navikli ponašat im se upije u svaku poru, kosti, krv.. oni se jednostavno pretvore u druge osobe. Ne možete smatrat nekog psihičkim zdravim ako mu godi tuđa bol, patnja ili to što je drugome pokvario raspoloženje.

Teško je shvatiti ljude koji tlače druge, ne tjera vas nitko da to radite uopće, njima je potrebna stručna pomoć. Mislim, možete pokušat, nisu svi toliko odurni, ali obično znaju biti poprilično arogantni, imaju tu neku svoju ljušturu kojom žele zaplašit ljude jer na taj način se osjećaju moćno i sigurno. Kad bi im se pruži pomoć na vrijeme oni mogu naučit kako pravilno iznjedrit svoje osjećaje, komunicirat s ljudima, nosit se sa problemima.

Kako je lepo biti glupWhere stories live. Discover now