Глава 5

696 84 7
                                    

На другия ден Чарлийн не се появи. Нямаше я нито на балкона, обгърната от облак цигарен дим, нито в пекарнята. Сутринта закусих там, използвайки англо-френския речник, за да се разбера със сервитьора. Поръчах си кафе без никакви подсладители и малък пай. Бях си донесла лаптопа и отговарях на имейли, надявайки се вдъхновението да ме посети. Лорейн ми звънна по някое време, за да й разкажа подробности около престоя си досега. Пропуснах да й спомена къде и с кого бях снощи, не искайки да се тревожи за мен. 

Ако просто й бях казала, че съм се напила с група непознати в непознат град и съм ги оставила да се погрижат за мен, щеше да се побърка от притеснение и вероятно да ми чете лекции за безопасността ми часове наред. И сама знаех, че мината нощ бях постъпила глупаво и че събуждането ми в собствения ми апартамент беше цяло чудо. Но всичко беше минало добре, Чарлийн дори ми беше събула обувките, преди да ме положи на леглото и да ме завие до брадичката. Беше спечелила доверието ми и аз съвсем не съжалявах за срещата ми с приятелите й. 

Някъде през времето между залеза и изгрева бях захвърлила задръжките си, бях вкусила от насладата на алкохола и музиката, бях танцувала също като онези самозабравили се хора на дансинга. И просто така, забравих за книгата си, за родителите си в Англия, за всичките ми принципи, за да изживея най-великата нощ в живота си. Сърцето ми започваше да препуска в гърдите ми, когато си спомнех, че Чарлийн я беше нарекла "типична френска нощ". 

И докато търсех хапче за главоболие в чантата си, си дадох сметка, че повече от всичко друго исках и тази нощ да отида на онова място, да танцувам с всички онези хора отново, да бъда онази непозната Аментис.

-    Като цяло просто си почивам и дремя с ръце на клавиатурата - свих рамене, докато тя затваряше вратата на кабинета си, за да не я види някой колега, че не работи. - Но можеш да ми дадеш хороскопа ми за днес още сега, а в замяна ще ти пратя снимки от Айфеловата кула и Лувъра. 

Тя дори не се замисли, преди да ми прати файла. Двете си поговорихме за Париж, а след това Лорейн ми призна за проблемите си с Кайл. Бяха двойка от две години и половина, а той все още не беше решил дали иска сериозни отношения или просто се забавлява с нея измежду чаршафите.

-   Защо не го накараш да избере? - предложих - Или да остане с теб и да заживеете заедно, или да си намира друга, която ще му се връзва на номерата.

Love on the brain (girlxgirl)Where stories live. Discover now