Adamım

248 11 0
                                    

Eve geldiğimde yemek yapıp biraz annemle sohpet ettikten sonra odama geçtim. Telefonuma mesaj gelince hemen açıp okudum
Kimden:adamımm
Balkona çıksana
Hemen balkona geçtim aşağıya baktığımda can bana bakıyordu telefonum çalınca açtım."yıllardır bunun hayalini kuruyorum sera. Her gece evinizin önüne gelip burda sen uyuyana kadar beklerdim ama artık benimsin. Istediğim zaman seni görebilirim. Seni seviyorum kadın." Dedi. Kocaman gülümseyip "Bende seni seviyorum adam çok seviyorum " dedim. Biraz daha konuştuktan sonra can gitti bende uyudum.
.....
Sabah alarmın hiç sevmediğim sesiyle uyandım ve annemi uyandırıp kahvaltısını verdim. Servisin sesini duyunca çantamı aldığım gibi aşağıya indim.Cam kenarı en arka sıraya oturup müzik dinlemeye başladım.
Sonunda okula geldiğimde can beni kapının önünde bekliyordu. Yanına gidip sarıldım."günaydın adamım" kokumu içine çekip "günaydın güzelim hadi içeri gidelim üşüme" dedi. Sabah erken geldiğimiz için henüz fazla kimse yoktu. Kantine gidip simit ve çay aldık. Sıramıza geçip kahvaltımızı yaptık. Sınıfta bizden başka kimse yoktu. Can elimi tuttu ve gözlerime bakmaya başladı. Çok güzel bakıyordu. " can ben inanıyorum herşey güzel olucak biz mutlu olucaz değil mi? Dedim. " Tabiki güzelim ben birşey olmasına asla müsade etmem sen sadece bana güven yeter" "ben sana zaten güveniyorum"deyip sıkı sıkı sevgilime sarıldım kolları anında beni sararken kokusu rahatlatıyordu. Ben can'ın kokusunu içime çekerken can'ın güldüğünü hissettim. Kafamı kaldırıp kaşlarımı çattım ama hala sarılıyordum. "Niye gülüyosun ya" dedim can benden uzun olduğu için kafasını eğip "bu sahneyi ne kadar hayal ettim bilemezsin hoşuma gitti ona güldüm"deyip alnımı öptü.
Sınıf yavaş yavaş dolmaya başlamıştı. Ben instagramda dolaşırken can kafasını omzuma koymuş ne yaptığıma bakıyordu. Can kafasını kaldırıp "Burda çok güzel çıkmışsın sil o fotoğrafı"dedi. gerçekten de güzel çıkmıştım son bir kez şansımı deniyip
"Silmesem olmaz mı " dedim şirin şirin. Can yüzünü sert tutmaya çalışıyordu ama sonunda dayanamayıp "ama öyle bakarsan ben sana hiç kızamam ki" dedi. Gülüp "kızma zaten sen hep bana gül gamzelerini görmek hoşuma gidiyo" dedim. Yanağında gamzesi vardı bu onu daha yakışıklı gösteriyordu. Ben böyle deyince gülümsemesi daha da genişledi ve o öldüğüm gamzeleri göründü. Etrafıma baktığımda herkesin kendi halinde olduğunu gördüm ve can'ın gamzesine bir öpücük kondurdum. Can bana bakarken ellerimizi birleştirdim ve kafamı omzuna koydum.
Ders hocanın gelmesiyle başladı. Matematik dersinden nefret ediyordum o yüzden kafamı sevgilime çevirdim. Dikkatle dersi dinliyordu. Can'ın matematiği gerçekten iyiydi. Ben hala can'ı dikizlerken "bana öyle bakma güzelim konsantre olamıyorum şimdi çekip sarılıcam sana o olucak" dedi. Valla Can bu yapar mı yapar "Tamam ozaman ben uyuyorum ders bitince kaldırırsın"dedim ve can'ın hırkasını alıp üstüme giydim. "Üşüyo musun güzelim" dedi can. Hırkasını koklayıp "yoo kokunu seviyorum üstüme sinsin diye giydim" deyip şapkasını kafama taktığım gibi kafamı sıraya koyup uyudum.
Yanağımın öpülmesi ile gözlerimi açtım. Can bana gülümseyerek bakıyordu. Hala uykum olduğu için can'ı çekerek bana sarılmasını sağladım ve uykuma kaldığım yerden devam ettim. Can'ın o muhteşem kokusu burnuma gelirken iyice mayışmıştım. "Sera hadi güzelim uyan iki derstir uyuyosun bahçeye çıkalım biraz hava alırız" dedi. Kafamı sallayıp ayağa kalktım. Can'ın hırkası bana biraz büyük olsada çok yakışmıştı. Bahçeye çıktığımızda temiz hava beni kendime getirmişti. Can kantinden iki kahve alıp yanıma geldi. Kahvemi yudumlarken birinin bize doğru geldiğini gördüm. sanırım can'ın arkadaşıydı. Yanıma gelip "selam yenge müsade var mı" dedi. Bende kafamı sallayıp "tabi geç otur" dedim. Poyraz can'ın en yakın arkadaşıymış çocuklukları beraber geçmiş. Doğrusu çok efendi bir çocuktu sevmiştim yani. Poyrazla biraz daha sohpet ettikten sonra ben biraz üşümüştüm. Can bunu farkedince hemen sınıfa çıkmıştık. Ders rehberlikti hoca yoklamayı felan hallettikten sonra sınıfta gözgezdirdi. Ve o mübarek ağzını açtı "sınıfta biraz gözlem yapmak için yer değişikliği yapmıştım. Şimdi herkes istediği yere geçebilir kimse kimseyle oturmak zorunda değil" dedi. son lafını bize bakarak söylemişti. Biz hiç istifimizi bozmadan devam ettik. Hoca şaşırsada sesini çıkarmamıştı ama bizim bir önümüze poyraz ve emine oturmuştu. Ne alaka bilmiyorum ama aralarında kısa bir bakışma geçmişti. Onları kesmeyi bırakıp sevgilime döndüm. Hoca ders çalışmamız için serbest bırakmıştı can ise soru çözüyordu. Bir süre can'ı izledim. Bu kısa zaman içinde birbirimize çok bağlanmıştık. Onun olaylara ne tepki verceğini nasıl davranacağını ögrenmiştim. Ben can'a alışmıştım kolay kolay vazgeçme ihtimalim de yoktu. Gözümün önünde birinin el sallamasıyla kendime geldim.Can bana bakıp "Sera noldu güzelim iki saattir sana sesleniyorum bana bakıp dalmıştın kötü birşey mi var?" Dedi. Kafamı hayır anlamında salladım "yok bişey sevgilim seni izlerken dalmışım" dedim. O sırada hoca işi çıktığını söyleyip gitmişti poyraz ve emine de bize dönmüş sohpet ediyorduk. Birden can beni kolunun altına çekip başımın üstüne küçük bir öpücük kondurdu.Can birden sinirle bizim sınıftaki cemil'e "Sen kime bakıyosun lan önüne dön gözlerini oyarım. " diye bağırdı. O tarafa baktığımda cemil'in bize bakıp birşeyler söylediğini duydum. Can tam kalkıp gidiyordu ki kolunu tutup kendime çektim.böyle birşey beklemediği için şaşırmıştı. "Bırak sevgilim boşver. bak ben yanındayım sakin" can'ı sakinleştirmeye çalışıyordum bir kaç küfür daha ettikten sonra bana baktı. Gözlerimin içine bakınca yavaş yavaş yumuşadı ve beni çekip sımsıkı sarıldı. "Ben seninle ne yapıcam acaba öyle bir bakıyosun ki diyorum tamam dünya bu kadar hadi kapatıp gidelim." Can'ın söyledikleriyle kollarımı daha sıkı sardım. "Gençler ayıp oluyo ama olan var olmayan var" poyrazın sözlerine hepimiz gülmüştük.
Ben dizime uzanmış can'ın saçıyla oynarken

Poyraz ortaya "yarın okulu ekip bir yerlere mi gitsek acaba

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Poyraz ortaya "yarın okulu ekip bir yerlere mi gitsek acaba. Ha yenge ne diyon?" Diye bir fikir attı. Can dizimden kalkıp bana baktı ben kafamı olumlu anlamda sallayınca poyraz "en büyük yengem sera yengem" diye bağırmaya başladı. Elime geçen ilk kalemi alıp poyraza fırlattım. Rezil etmişti beni. Can beni kolunun altına alıp poyraza 'oh olsun sana ' bakışları atıyordu. Emine'nin hiç birşey söylemediğini görünce "noldu emine gelmiyomusun" diye sordum. Kafasını sallayıp "bilmem belki benim gelmemi istemeyen birileri vardır" dedi. Sanırım bu sözleri poyraza söylüyordu. Can'a bakıp 'bunlar ne iş' der gibi baktım ama görünüşe göre can'da birşey bilmiyordu. Çıkış zili çaldığında can beni servise kadar bıraktı.can okula otobüsle gidip geliyordu. Son kez sevgilime sarılıp yerime geçtim. Herşey çok güzel olacaktı. Olmak zorundaydı...

SIZI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin