tavanı kadar sokağın dibi kadar cehennemin

170 7 0
                                    

Sera'dan

Emine ve poyraz sonunda kavuşmuşlardı. Onların adına gerçekten mutlu olmuştum.
Son provalarıda yaptıktan sonra hazırdık. Yarın can'la beraber şarkı söyleyecektik.Heyecanlı hissediyordum. Can beni çok değiştirmişti. Eskiden birşeye heyecan duymaz ot gibi okula gider gelirdim ama can'a şans verdikten sonra bütün hayatım can olmuştu. Bir saat bile görmeden,sesini duymadan yapamıyordum. Kimseyle konuşmayan ben hayatıma yeni insanlar almıştım. Poyraz ve emine. Artık eski sera yerine yeni sera gelmişti. Bu halimden de gayet memnundum.
Hoca poyraz ve emineye de sahneyi düzenleme görevi vermişti. Sonunda herşey hazır olduğunda geriye sadece çıkıp şarkı söylemek kalıyordu.
...
Eve geldiğimde kendimi yatağıma bıraktım. Bugün çok yorulmuştum. Biraz dinlendikten sonra kalkıp yemeği hazırlamaya başladım. Annemle biraz sohpet ettikten sonra odama geçip yarın ne giyeceğime baktım.

Kıyafetim de hazır olduğunda biraz instagramda takılıp uyudum.
...
Bugün büyük gündü. Oyalanmadan okul formalarımı giyip anneme kahvaltı hazırlamaya başladım. Okula formayla gidip sahne öncesi üstümüzü değiştirecektik. Annem kahvaltısını yaparken ben okulda uğraşmiyim diye saçlarımı yapmaya başladım. Saçlarımı maşayla doğal bir şekilde dalgalandırmıştım. Makyaj çantamı da kontrol ettikten sonra hazırdım. Servis gelince anneme veda edip aşağı indim.
....
Okulda bir telaş hakimdi. Herkes hazırlık yapıyordu. Can'la beraber poyraz ve emineyi bekliyorduk. onlarda gelince son provalar için sahnenin yapılacağı yere geçtik.
Provalar da tamamlanınca bizim hazırlanmamız için ayrılan sınıfa geçtik. Can'la beraber takım giyinecektik. Kıyafetlerimi giydiğimde can'a bakmak için onların giyindigi yere gittim. Can hazırlanmış beni bekliyordu. Gerçekten çok yakışıklı olmuştu.
Poyraz ve eminede gelince sahneye doğru yürümeye başladık. Emine pudra pembesi  gömlek, altınada bordo mini bir etek giymişti. Poyrazı zor ikna etmiştik. Poyraz ise beyaz gömlek ve şık bir kot giymişti.
Biz sahneye çıkmadan önce şarkı açılmıştı herkes eğleniyor gibi görünüyordu. Poyraz ve emine bizden ayrılıp eğlencenin olduğu yere geçtiler. Biz biraz zaman geçtikten sonra çıkacaktık. Biraz heyecanlıydım. Uzun zamandır topluluk karşısında şarkı söylemiyordum. Can heyecanımı farketmiş olacak ki elimi tutup " sakin ol güzelim. Herşey güzel olucak ben yanındayım" dedi. Kafamı sallayıp kendimi sakinleştirmeye çalıştım.
Bizim çıkma zamanımız gelmişti. Son kez derin bir nefes alıp can'ın elini tuttum ve sahneye çıktık. Herkesi selamladıktan sonra bizim için hazırlanan sandalyelere oturduk. Şarkıya girişi ben yaptım.
Bana öyle bakma anlayacaklar
Ikimize karşı bu dünya
Bizi anlamicaklar
Bana öyle yaklaşma
bana öyle dokunma
İkimize karşı bu dünya
Bizi anlamicaklar

Ben söylerken can aynı zamanda gitarla eşlik ediyordu. Sıra can'daydı.  Bana bakıp söylemeye başladı.

Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa
Hadi böyle yaşa derken kalbimize sormuş mu?

Birbirimize bakıp aynı anda söylemeye başladık.

Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa
Hadi böyle yaşa derken kalbimize sormuş mu?

Benle böyle konuşma
Kapıları kapatma
İkimize karşı bu dünya
Bizi anlamicaklar

Beni aşkla aldatma
Gerçeklere kapatma
Böyle kırık da bakma
Beni daha da ağlatma

Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa
Hadi böyle yaşa derken kalbimize sormuş mu?

Kapanışı can'ın elini tutup gözlerine bakarak ben yaptım.

Bana öyle bakma anlayacaklar
İkimize karşı bu dünya
Bizi anlamicaklar

Şarkı bittiğinde biz hala birbirimize bakıyorduk. Alkış sesleri yükselirken tezahürat yapanlar ve ıslık çalanlarda eşlik ediyordu.
Selamımızı verdikten sonra aşağı poyrazların yanına indik. Herkes yanımıza gelip bizi tebrik ediyordu. Biz şarkıyı söylerken poyraz bizi videoya çekmiş instagrama atmıştı.  can birazdan geleceğini söyleyip gitmişti. Bende emineyle sohpet ediyordum. Ortamda birden sessizlik oluşunca ne olduğunu anlamadan ışıklar da sönmüştü. Herkes telaşlanırken birden sahnede bir ışık belirdi. Sahnede can oturuyordu. Elinde gitarıyla. Şaşkınlığımı gizleyemeyip tabiri caizse ağzım bir karış açıkta kalmıştı. Ben hala donmuş bir vaziyette can'a bakarken konuşmaya başladı.
"Bu hayatta insanların başına iyi yada kötü bir takım olaylar gelir. Bazılarından ders çıkarır bir daha yapmayız. Ama bazıları vardır ki istesende istemesende kalbinden,zihninden onu çıkaramazsın. Çünkü senin hayatın, herşeyin olmuştur. Benimde başıma gelen en güzel şey; hayatım,nefesim,herşeyim olan bir kadın var. Sera. Sen başıma gelen en güzel şeysin. Seni seviyorum"
Ben hala şaşkınlığımı gizleyemezken can gitarını çalıp şarkı söylemeye başladı.

Bir bakış yetiyor bazen hissetmeye 
Aaaaah 
Bir gülüş yetiyor zaten sevişmeye 
Aaaaah 
Sen bir hecelik aşk değilsin 
Sen Nefesimsim 
Sen bir gecelik aşk değilsin 
Sen bebeğimsin 
Belki de bu yüzden karar verdim değişmeye 
Hiç korkmadan usanmadan kendimle yüzleşmeye 
Sen bir hecelik aşk değilsin 
Sen nefesimsin 
Sen bir gecelik aşk değilsin 
Sen çok özelsin 
Çok güzelsin ooooo

Şarkı bitince gözyaşlarına boğulmuştum. Can yanıma gelip gözlerimi sildi ve anlımı öptü.
"Seni seviyorum kadın. Tavanı kadar sokağın,dibi kadar cehennemin"

"Bende seni seviyorum adamım çok seviyorum"

Birden herkes alkış çalmaya başlamıştı. Hocalar uyarıcı bakış attıktan sonra can'dan ayrılıp ellerimizi bireştirdim. Biraz sonra slow bir dans müziği çalınca can'la dans etmeye başladık. "Çok seviyorum seni adam. Hangi ara bu kadar bağlandım sana"
Can gülüp beni daha çok sardı. Kokusuyla kafamı bulurken birden müzik değişip hareketli bir parça çalmasıyla herkes dans etmeye başladı.
....
Parti bittiğinde okuldan çıkıp bir kafeye gittik. Can'la beraber poyrazın çektiği videoya bakıyorduk. Sosyal medyada gerçekten çok ilgi görmüştük. Can telefonuyla uğraşırken yan masadan bir kızın sevgilimi dikizlediğini görünce can'a daha çok yaklaştım. Kız sevgilim olduğunu görünce bozulup önüne döndü. Zafer benimdir.
Kafede biraz daha oturduktan sonra saatin geç olduğunu gördüm. Can beni eve bırakacaktı. Poyraz ve emineyle vedalaşıp yürümeye başladık.
"Sera" dedi can sorar bir şekilde.
"Efendim sevgilim"
"Seni annemle tanıştırmak istiyorum"
"Anlamadım. Beni kimle tanıştıracaksın?"
"Annemle güzelim"
"Seni dokuz ay karnında taşıyan çok değerli kayınvalideciğim mi oluyor"
Can gülüp beni onayladı. Ben yine donmuş bir vaziyette boş boş kaldırıma bakarken can'ın sesiyle kendime geldim.
"Sera. Annemle tanışmak istemiyor musun?"
"Hayır tabiki"
Söylediğimi yanlış anlamış olacak ki yüzü düştü. Hemen cümleme devam ettim.
"Hayır tabiki tanışmak istiyorum sevgilim. Sen birden şey edince şey oldum. Sıcak mı bastı" diye telaşla konuşunca can gülmeye başladı. ters bir bakış attıktan sonra devam etti "telaşlanmanı gerektirecek birşey yok güzelim. Hem annem sendeki bu değişimin arkasında hangi kız var bilmek istiyorum dedi"

"Nasıl yani annen mi söyledi"
"Evet yavrum. Yarın öğleden sonra bizi bekliyor"

İnanamıyorum yarın kaynanamla tanışıcam. Beni bir heyecan bastı. Neyse sera heyecana gerek yok en fazla oğlunu sana vermez sende alır can'ı kaçırırsın. Tövbe. Ne  diyorum ben ya. Yarın çok büyük gün olacak. Çok.

SIZI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin