biz evlensek ya?

203 9 0
                                    

Multimedya:sera ve can

"Sera bişey mi oldu neden durgunsun"

Can benden bir şeyler saklıyordu ama  bunu gelip kendisinin bana söylemesini istiyordum o yüzden hiçbirşey söylememiştim. gülümsemeye çalışarak
"Yok birşey sevgilim uykum var" dedim ve kafamı sıraya koydum. Bir süre sonra can üzerime hırkasını örttü ve saçımla oynamaya başladı. Yavaş yavaş gözlerim kapanırken hala  can'ın neden bana söylemediğini düşünüyordum.

Can ve poyraz birşeyler konuşuyordu.benim hala uyuduğumu sandıkları için sessizce konuşuyorlardı.

"Lan oğlum senin yüzünden sera'yla aramız bozulacak. Sikicem şimdi aşkınıda ızdırabını da."

"Can nolur abi ya söyleme işte sera yengeme. Gider emineye anlatır. herşey mahvolur"

Acaba benden ne saklıyorlardı. Bunu öğrenmenin zamanı gelmişti artık. Poyraz yüzünden can'dan uzak durmuştum. Kendime yeni uyanmış imajı vererek yavaş yavaş başımı kaldırdım. Benim kalktığımı görünce konuşmayı kestiler.

"Günaydın uyuyan güzel "

"Ne konuşuyodunuz siz? Ben uyanınca sustunuz"

"Al işte poyraz sana sessiz ol dedik değilmi. Bizim yüzümüzden mi uyandın güzelim?"

"Yok uyku tutmadı kalktım bende sizin suçunuz değil yani" dedim. Çok susamıştım ama benim şişemdeki su bitmişti. Can'a kantine gideceğimi söyleyip sınıftan çıktım. lavaboya gidip elimi yüzümü yıkadım
Tam kapıdan çıkacağım sırada birinin ağlama sesini duydum. Bu eminenin sesiydi.Hemen sesin geldiği kapıyı çalmaya başladım.
"Emine iyi misin canım. Hadi çık"
Bir kaç dakika sonra emine çıktı. Hemen kollarımı boynuna sardım. Biraz olsun sakinleşince elini yüzünü yıkadık.
"Noldu emine söyle bana biri canını mı sıktı?"

"Sera aslında biz poyrazla iki sene önce sevgiliydik. İlk başlarda hiç yüz vermedim ama peşimden koştu. Ben ona aşık oldum ama o beni elde ettikten sonra terk etti. Hiçbirşey söylemeden gitti. Çok aradım konuşmaya çalıştım ama beni hep kovdu. Küçük düşürdü. Şimdi de tekrar gelmiş seni seviyorum diyor"

Emine olanları anlatınca tekrardan gözyaşlarına boğuldu. Ona daha sıkı sarılıp "sen ona hala aşıksın değilmi" diye sordum. Bana karşılık olarak kafasını salladı ve daha çok ağlamaya başladı.
"Şşş ağlama. Güçlü ol. Şimdi ayağa kalk toparlan ve dimdik sınıfa gel. Anlaştık mı"

Beraber kantine indik su alıp sınıfa çıktık. Elimi destek vermek için emine'nin omzuna koydum. Sınıfa girer girmez can yanıma geldi.

"Nerde kaldın ya iki saat oldu"

"Lavaboda emineyle karşılaştık sevgilim. biraz sohpet ettik kız kıza ondan geç kaldım"

Can'a açıklama yaptıktan sonra sıramıza geçip oturduk. Can elimi tuttu ve üzerini öptü. Kafamı can'ın omzuna koydum ve hocayı beklemeye başladık.hoca gelince dersi dinledik.
Benim emine ve poyraz konusunu Canla konuşmam gerekiyordu. Defterime "tenefüste seninle biraz yalnız konuşalım sevgilim olur mu?" Yazdım ve can'a verdim. Can yazıyı okuyup kafasını salladı.

Sonunda zil çalmıştı. Can'ın elini tutup bahçeye çıkardım. Boş biryer görünce oraya oturduk. Can ona ne söyleyeceğimi merak ediyordu. Daha fazla uzatmadan konuşmaya başladım.

" sevgilim. Hani ben lavaboda emineyle karşılaşmıştım ya. Ağlıyordu. Bende ne olduğunu sordum. Bana poyrazla önceden sevgili olduğunu söyledi ama poyraz hiçbirşey demeden onu terketmiş. Sen bu konu hakkında bişey biliyor musun?"
Can gözlerini kaçırdı ve kafasını diğer tarafa çevirdi.
Elimi yanağına koyup bana bakmasını sağladım.
"Bana anlatabilirsin can. Kimseye söylemem." Can gözlerimin içine bakıp "aslında ben sana soylicektim ama poyraz söylememi istemediği için sustum. Sana elbette güveniyorum ama poyraza sormadan sana anlatamam güzelim bana kızma olur mu?" Dedi. Kafamı iki yana sallayıp "hayır sana kızmadım. Bende sana güveniyorum. Poyraz isteseydi bana anlatırdı zaten ama bu ondan öğrenmeyeceğim anlamına gelmez" dedim. Can bana 'senden korkulur' bakışları atarken kollarımı sıkı sıkı sevgilime sardım. Iyiki vardı. ama benim bir şekilde poyrazın ne sakladığını öğrenmem lazımdı. 

.......

"Teyzee daha hıjlı sayya"

Okuldan sonra yeğenim çok ısrar ettiği için onu parka getirmiştim.

"Sallıyorum ya teyzecim. Çok hızlı sallarsam düşersin."

Telefonuma mesaj gelmesiyle elifle uğraşmayı bırakıp mesajı okudum.

Kimden:adamım

Napıyosun güzelim?

Kime:adamım

Yeğenimle parktayız sende gelsene

Kimden:adamım

Uçarak geliyorum

Gülüp telefonu cebime koydum ve yeğenimi sallamaya devam ettim.

Bir onbeş dakka sonra can'da gelmişti. Bizim bir üst sokağımızda oturuyorlardı. Şimdi ise elif beni satmış Canla beraber oyun oynuyordu.  Can gerçekten çok iyi bir baba olacaktı. Inşallah o günleri görürdük.
Elif  koşarak bana doğru geldi.
"Teyzee ben bu abiyi çok sevdim. Hep geysin oluy mu?"
Can gülmeye başlamıştı karnına dirseğimi geçirince susmak zorunda kaldı.
"Bak teyzecim can abiyi kimseye söylemek yok tamam mı özellikle dayılara söylemek hiç yok. Yoksa uf oluruz"
Elifi sıkı sıkı tembihledikten sonra üçümüz beraber biraz oyun oynadık. Saat geç olmaya başlayınca can bizi binaya kadar bırakıp gitmişti.

"Yemicem banane yemicemm"
Ablam elif'e zorla yemek yedirmeye çalışıyordu ama inat edeceği tutmuştu. Zorla da olsa bir kaç kaşık yemek yiyince hemen benim odama kaçmıştı. Ablamla beraber sofrayı topladıktan sonra eniştem gelip onları eve götürmüştü. Saat epey geç olmuştu ama beni uyku tutmadığı için sigaramı alıp balkona geçtim. Sigaram bitince balkonun kapısını kapatıp çalan telefonuma baktım. Can beni görüntülü arıyordu. Hemen açtım.
"Can iyi misin bişey olmadı değil mi?"
" Uyku tutmadı. Senin yüzünü görmeden uyuyamadım fotoğraflar yetmiyor artık.kokun şart."
Kafamı eğip gülümseyince can derin bir nefes çekti.
"Sevda mısın kızım sen gün geçtikçe daha fazla aşık oluyorum"
"naptın bana be adam. Ben odun gibi okula gider gelirdim. Şimdi sen varsın diye geliyorum"
"Bugün tam bir aile gibi değilmiydik? Sen ben kızımız. Çok güzel olmaz mı?"
"Evet çok güzel olur ama birde erkek olsun. Böyle senin gibi yakışıklı"

Saatlerce beraber hayal kurmuştuk uykum gelince can telefonu kapatmama izin vermemişti. Beni uyurken izlemek hoşuna gidiyormuş.

Sabah gözlerimi açtığımda karşımda can oturmuş bana bakarak sigara içiyordu. Uyandığımı görünce telefonu daha çok yaklaştırıp "günaydın güzelim çok güzel uyuyordun."dedi.
"Sen hiç uyumadın mı? Gözlerin şişmiş"
"Seni izledim" bu çocuk gerçekten manyaktı. Sabaha kadar uyumayıp beni izlemiş.
"Sera"
"Efendim"
"Biz evlensek ya. Her akşam gördüğüm son, her sabah gördüğüm ilk yüz seninki olsun. Sana sarılarak uyuyup uyanayım. Hı olmaz mı?"

SIZI Where stories live. Discover now