5. Fejezet

9K 387 4
                                    

– Megsértődtél?  –kérdezte. –Nézd, én nem akartalak megsérteni, csak nem akartam úgy kérdezni, hogy van-e barátod. –vakargatta tarkóját.
– Nem sértődtem meg, csak rosszul esett. És nincs barátom, ezért dolgozom sokat. –válaszoltam. –Sztárocska létedre elég okos vagy. – Hoppá, ezt hangosan mondtam?
– Kösz. Legalább kimondod, amit gondolsz, még, ha fáj is. – nevetett fel keserűen.
– Most kvittek vagyunk, nekem is rosszul esett és neked is.

– Igazad van. – bólintott egyetértően.

– Felejtsük el és folytassuk, hol tartottunk?– kérdeztem a kávémat szuggerálva.
– Miért lettél karrierista? Mi történt a magánéletedben?– fordította komolyra a szót.
– Te megszoktad, hogy a tiédben turkálnak, ugye? Az első találkozón még nem szokták ezt megkérdezni, de elmondom, ha kíváncsi vagy. – vettem nagy levegőt. – Szóval a volt vőlegényem 2,5 éve megcsalt. De ha ez nem lenne elég, mindezt az én lakásomon, az én kanapémon, a legjobb barátnőmmel, aki nem mellesleg az asszisztensem is volt. Aztán meghalt a macskám is. – mondtam el mindezt egy szuszra.
– Ó. – ez volt az össz' reakciója, fejét lehajtotta és ő is a kávéja tanulmányozásába kezdett. – Neked volt vőlegényed? És macskád? – nézett fel újra.
– Ennyi marad meg az egészből?– nevetem hitetlenkedve. – Igen, Michaelnek hívták.
– Fura név egy macskának. – ráncolta szemöldökét. – Az enyém neve Jasmin volt.
– A vőlegényem, bolond! – ekkor mindketten hangos nevetésben törtünk ki. – Michael Párizsban kérte meg a kezem, minden olyan tökéletes volt. Aztán ez történt.

– Te francia vagy? Nem is hallatszik az akcentusodon, inkább enyhe brit beütésed van.– mondta lazán.

– Mert nem francia vagyok, hanem brit. – nevettem újra.–Londonban nőttem fel, az egyetem miatt költöztem Kanadába. Eredetileg úgy volt, hogy miután befejezem visszamegyek, de túlságosan megszerettem Torontót. A legjobb barátom is itt maradt, Ben. Ő még a gimis pasim volt, együtt költöztünk ide, aztán közölte velem, hogy meleg. Aztán találkoztam Mich-csel, Ben pedig a haverom lett és itt maradt Kanadában, mert itt legális a melegházasság. Inkább él Torontóban, mint Walesben.
– Hű, amikor tegnap leöntöttelek, azt hittem, az a tipikus nem csalódott még az életeben, mindig mosolyog, csak ki tudja még meddig lány vagy. De, ahogy elmondtad ezt az egészet, hogy mindkét komoly kapcsolatodnak ez lett a vége, úgy, hogy közben mosolyogsz, az elég durva. Tudtam, hogy léteznek baromi erős nők, de azt nem gondoltam, hogy egy nap közelebbről is megismerek egyet. Azt meg pláne nem gondoltam, hogy leöntöm kávéval.
– Én meg azt nem gondoltam, hogy egy ilyen szép monológot el tudsz rontani egy utolsó mondattal. – mondtam kicsit csalódottan, de a végén már nevetve. – Igazából örülök, mert Ben megtalálta a önmagát és a legjobb barátom maradt, Michael pedig, ha egyszer megcsalt, máskor is megtette volna, így meg jobb, hogy még az esküvő előtt kiderült. Megspóroltam egy válást és a vagyonom felének elveszítését. – vontam vállat.

– Hogy tudod mindennek a jó oldalát látni?– mosolygott.
– Ilyen vagyok, de most mesélj te is magadról.
– Hát, életem az éneklés, de most nagyon elbizonytalanodtam, mert lassan vissza kéne vonulnom és megállapodnom, de nincs kivel, vagy kiért. Eddig szinte az összes kapcsolatom futókapcsolat volt, ami meg nem, az érdekkapcsolat. Ismerkedni nem nagyon tudok, szinte mindenki aki szóba áll velem, azért teszi, mert híres vagyok, különben is, rögtön felismernek. Persze vannak kivételek, mint például te. Te sem ismertél fel. Barátaim akik voltak, érdekek voltak, akik vannak meg a munkatársaim.Szóval ja, még Shawn Mendes élete sem tökéletes.
– Ami azt illeti, felismertelek. Csak gondoltam, nem szólok, hadd gondold, hogy nem kéne annyira eltelni magadtól, mert nem vagy annyira híres, hogy mindenkinek azonnal leessen ki vagy. – ekkor elnevettem magam, azon, hogy mennyire lesokkolta a monológom, majd folytattam. – Ne vedd komolyan. Valójában, tényleg először tényleg azt hittem, hogy ilyen vagy, aztán segítettél összeszedni a poharakat meg bocsánatot kértél és megváltozott a véleményem. De direkt nem ismertelek fel, gondoltam, neked is jobb, ha úgy állok, hozzád, mint normál ember.

– Valaki nagyon ismeretes a sztárokkal való találkozásban. –nevetett. – De igazad van, így tényleg jobb volt.

– Persze, hiszen Céline Dionnal legjobb barik vagyunk, van már tapasztalatom. – vontam vállat.

– Ez most komoly? – kerekedtek ki szemei.

– Igen, utánad meg Justin Bieberrel találkozom. – nevettem el magam– Dehogy is, csak vicc volt.
–Ja, akkor jó. Azt hittem komolyan mondtad.– fújta ki a bent tartott levegőt.– Tényleg nagyon tetszik a humorod. – villantott egy ezer wattos mosolyt, én pedig zavarba jöttem.

– Legyenek szívesek elhagyni a kávézót, szeretnénk ebédhez teríteni– mondta egy nem túl barátságos pincérnő, majd Shawn rápillantott.
– Nem maradhatnánk mégis? – kérdezte Shawn nyájasan.
– Shawn Mendes? Kérhetek egy képet? A barátnőm nem fogja elhinni, hogy találkoztam veled. –váltott rögtön hangnemet és kezdett visítozni.
– Amennyiben én és a barátnőm maradhatunk, persze.– ekkor lesokkolódtam, a barátnője???
– Természetesen.

A kép elkészült, Shawn megkérdezte, hogy meddig maradok, mondtam neki, hogy ma nem kell mennem dolgozni, így a reggeli kávézásból ebéd is lett, amit a fiú a kép készítése után meg is rendelt.
– Mi volt ez az előbb?– kérdeztem feldúltan.
– Csak kért egy képet, de nyugi, már a tiéd vagyok. –mosolygott pajzánul.
– Nem arra gondoltam. Miért neveztél a barátNŐDNEK? – mondtam a szó végét és a toldalékot megnyomva.
– Miért, a barátomnak nem nevezhetlek, mert lány vagy. De barátok vagyunk, nem? – nézett értetlenül. – Ja, mos esett le. Nem úgy értettem, nyugi.
– Akkor jó. –fújtam ki a levegőt szaggatottan.

Több, mint 900 szó csak nektek. Ez az eddigi leghosszabb rész. Kérlek írjátok le kommentben a véleményeteket, természetesen kritikát is fogadok és jelezzétek egy vote-tal.☺️
                                        -doronnya

Egy csepp magány, egy csésze kávé BEFEJEZETTWo Geschichten leben. Entdecke jetzt