7. Fejezet

7.2K 318 5
                                    

  – Köszönöm, hogy bekísérsz.– mondtam hálásan.
  – Semmiség.– felelte Shawn.

Az út csendben telt, a kórház parkolójában Shawn leállította motort, majd kipattant és oda futott és nekem is kinyitotta az ajtót, majd kezét nyújtva kisegített a kocsiból. 

–Hölgyem.– mondta miközben kiemelet az autóból.
– Uram, minő bánásmódban részesül szerény személyem.– mondtam kuncogva.
– Kiskegyednek csak a legjobb.– volt benne a játékban.

– Hagyjuk abba, még írnak egy cikket, hogy perverz szerepjátékokkal szórakoztatjuk magunkat.– nevettem fel.
– Te vagy a perverz, hogy ilyen jut eszedbe.– mondta, miközben belém karolt és elindultunk a bejárat felé.
– Mikor mondjuk meg, hogy csak barátok vagyunk? – néztem rá érdeklődve.
– Fogalmam sincs. Majd Andrew intéz valami interjút.
– Jaj, ezek még mindig itt vannak, nem hiszem el... Aztán kitaláltunk valamit Shawn-nal...

-Nézzenek oda, megérkezett a kedvenc párosunk, Dorothea és Shwan! Válaszolnátok néhány kérdésre?– kérdezte tágra nyílt szemekkel és óriási mosolynak nem nevezhető fogvillantással.
–Most nem nyilatkozunk, a továbbiakban majd lesz egy sajtótájékoztató, ahol minden titokra fény derül. Addig is, kérjük távozzanak, hogy ne zavarják meg a betegeket a felépülésben. – mondtunk ki minden egyes szót tökéletesen egyszerre, amivel a riportert teljesen lesokkoltuk.
–Ez fenomenális, micsoda összhang!– kiabált a mikrofonnal a kezében, mi pedig bementünk a kórházba, ahol mindenkinek magyarázattal tartoztam. Főleg az igazgatónak. Ezért akartam, hogy Shawn velem jöjjön, talán akkor kevésbé haragszik. 

– Jó estét, igazgató Úr!– köszöntem mosollyal az arcomon.

– Üdvözlöm, Shawn Mendes vagyok.– mutatkozott be– Azért jöttünk, hogy elnézést kérjünk a sok kellemetlenségért.
– No igen, Dorothykám, tudod, először nagyon haragudtam. Aztán egyre több telefont kaptunk, hogy ez-e az a kórház, ahol az énekes barátnője dolgozik, mert ha igen, ide kérne időpontot a következő szűrővizsgálatra, kontrollra, vagy bármire, csak találkozhasson Shawn-nal. Szóval ez nagyon jót tett a kórház népszerűségének és mivel te ilyen kedves vagy, úgy gondolják más is az, aki itt dolgozik, így szívesebben jönnek hozzánk. Köszönöm nektek fiatalok! A szerelmetek fellendíti a klinikát. – ekkor Shawn-nal egymásra néztünk és egyetértően bólintottunk. Túlságosan boldog volt Dr. Adams, nem akartuk elmondani, hogy csak barátok vagyunk.

Később

Shawn hazament, én pedig maradhattam dolgozni. Nem mintha nem szeretném a munkám, csak szívesebben lennék vele. Te jó ég! Mi van velem? Nem szerethetek belé! Ezeket az érzéseket csírájában el kell folytanom. Ezekkel a gondolatokkal léptem be a rendelőmbe, ahol már Matilde várt rám.

–Milyen sztárocskával szűrted te össze a levet?–kérdezte pajzán mosollyal az arcán fel sem pillantva a papírokból. Ilyenkor, esténként papírokat rendezgetünk és ügyelünk. Általában nincs semmi érdekes. Ritkán behoznak egy súlyos sérültet, akit akkor ellátunk, stabilizáljuk, de mivel ez egy magánklinika csak olyan eseteket kapunk, amikhez mi vagyunk a legközelebb, így mi tudunk a leggyorsabban segíteni.

– Matilde, te vagy a legjobb barátnőm. De tudd, hogy csak te tudod az igazat, senki más. Ígérd meg, hogy senkinek nem mondod el és nem nyilatkozol.

– Nem fogom elmondani, tudod, hogy rajtad kívül nincs senkim. Nyilatkozni meg nem mernék, tudod, hogy félős vagyok.– nevetett kissé zavartan.– De mondd, tűkön ülök.
– Mi csak barátok vagyunk, egyszer sem erősítettük meg, hogy együtt lennénk.
– De akkor miért találkozgattok?
– Mert nekem nincsenek rajtad kívül barátaim, neki meg kell valaki, aki el tud tekinteni attól, hogy egy ismert ember és így is meg tudja hallgatni.– mondtam ki az őszinte érzéseimet.– de attól tartok kezdek többet érzeni, akaratom ellenére. Az egész úgy indult, hogy leöntött egy csésze kávéval. És amellett, az egy csésze kávé mellett az addig tengernyinek tűnő magányom hirtelen csak egy csepp lett. Azóta változott meg minden. Változást hozott az életembe, elhozta azt amit a többi fiú, akikkel Mich után voltam nem tudott. Ők egy éjszaka alatt, egy kaland alatt nem tudták megadni nekem azt a boldogságot, amit ő egy szóban elmond nekem,érted?–vettem egy nagy levegőt és elmeséltem mindent tövéről-hegyére.

Reggel

Mikor a műszak végeztével kiléptem a kórházból megcsapott a hideg józanító levegő. De nem sokáig tudtam élvezni, amikor megláttam, hogy a riporterek még mindig itt vannak, enyhén frászt kaptam. És akkor tört rám a képletes szívroham, amikor megláttam, hogy kit interjúvolnak. Ő volt az. A gonosz Matyld. Nem, nem az asszisztensem. Ő egy tünemény, egy átlagos nő, de mégis az teszi őt különlegessé, hogy nem tűnik ki a tömegből. Ez a Matyld nem az én Matildem. Ez egy fúria. Az egyik nővér, aki azt hiszi övé a világ, mert az egyik fogorvossal jár.Egy egész helyes fogorvossal, de ez nem lényeg. A lényeg az, hogy utál engem, mindig versenyezni akar velem, bárkihez kerültem közelebb a kórházban, mint barátság, szinte azonnal lecsapta kezemről. És most ez a hárpia ad interjút. 

  –Theodora kiskorom óta a legjobb barátom, mindent együtt csinálunk, ma délután is együtt megyünk vásárolni. Imádom a csajszit.Nagyon örülök, hogy Shawn.nal jár. Shawn irtó helyes, ha nem lennénk legjobb barik, tuti ellopnám tőle. – viháncolt. Theodora? Kiskoruk óta legjobb barátok? Kiről beszél ez a félbolond tyúk, ki az a türelmes, aki nem nyírta ki még ennyi idő után? És ekkor esett le, ez a barom RÓLAM beszél. Még a nevem se tudja rendesen, itt nevetgél, hogy kiskorunk óta legjobb barátok vagyunk, amikor ő kanadai és meg csak 18 éves korom óta élek itt. Mindegy, a firkászok már mindent tudnak rólam, szépen lejáratja magát. Milyen naiv is voltam, istenem. A legjobb lett volna, ha akkor odamegyek és tisztázom az egészet. 

Ez lenne a 7. rész, vajon miért bánta meg ennyire Dor, hogy nem ment oda az újságírókhoz? Rendbe tudja-e hozni, amit Matyld elrontott? Minden kiderül a következő részből. Köszönöm, hogy elolvastátok, nagyon nagy örömet szereztek nekem vele. Tudom, ez a rész picit rövidebb és unalmasabb lett, de ígérem, a következővel kárpótolni foglak titeket. Nem könnyű egy sztár barátnőjének lenni, főleg úgy, hogyha az ember nem is az. 

                -doronnya




Egy csepp magány, egy csésze kávé BEFEJEZETTWhere stories live. Discover now