4.Mektup

25 1 0
                                    

Bu mektupta senin açtığın yaradan değil, sana duyduğum özlemden bahsetmek istedim. Nasıl özledim. Gözlerini değil, o gözlerinin içine bakarak kurduğum tertemiz, masum hayalleri. Sözlerini değil. Sözlerinin ruhumda yarattığı etkiyi. Rastgele söylediğin ufacık bir sözün kalbime dokunarak, bedenimde yaktığı ateşi. Sen bunları benden sonrakine yaptın elbet. Ama ben ilk defa yaşamıştım böyle şeyleri. Saçlarımı okşamanı değil. Saçlarımı okşarken titrettiğin kalbimi. Seni seviyorum demenin değil. Seni seviyorum cümlesinin benim ruhuma iyi gelmesini. Hepsini özledim.

Ruhumdaki kesikleri sen kapatmıştın. Yani en azından ben öyle sanıyordum. Giderken kesikleri kapattığın sevgini sökmen yaktı benim canımı.

Her güneşin batışında izlediğim hayallerime açılan pencere olan sen çekip giderek, o pencereyi sonsuza dek kapattın. 

Seni seviyorum dediğinde hani ruhuma çiçek tohumu ekerdin. Onlar büyürdü. Giderken onları kopardın.

Gözlerimin içine bakardın. Ben orada mutlu olmak isteyen bizi görürdüm. Ama artık bakmıyorsun. Ben önüme baktığımda mutsuz bir kadın görüyorum.

Saçlarımı okşardın. Sana kalbimdeki huzuru anlatamazdım o anlar. Şimdi o huzur yok.

Gidişinle bana bıraktığın ızdırap cehenneminde nefes alıyorum. İçim öyle yanıyor ki. Güzel anılara ağlamak dışında hiçbir şey yapamıyorum.

Gözümden yaş süzülürken seni düşünüyorum. Gözündeki yaşın senin için aktığını bilmiyorsun. Kalbim ağrıyor. Ağrının nedeni olduğunu bilmiyorsun.

Arkanda bıraktığın insan umrunda değil. Basit düşünüyorsun, unutur diyorsun. Unutsaydım gerçekten sevemezdim bilmiyorsun.

Kalbine yeni birisini almışsın, daha öncekiler gibi. Onuda çıkaracaksın bir gün biliyorum. Çünkü kalıcı hislerin yok.

Kalıcı olmayan hiçbir şeyin anlamı yok. Anlık şeylerin hevesleri hep anlık. Mutluluk kavramını tam anlamıyla yaşamadıktan sonra.

Senden önce bir başkasının dokunduğu bedene dokunup aşk diyeceksin. Sen aşkın anlamını bile bilmeyensin.

Dokunduğun bedene aynı sözleri verip terkedeceksin. Yaralayacaksın. Kıracak ve parçalayacaksın. Sonra yine hayatına devam edeceksin.

Sıradan olduğu için.

O'na MektuplarWhere stories live. Discover now