Κεφάλαιο 3

1.5K 139 6
                                    

Λίγη ώρα πριν…

Χτυπάω τη πόρτα της Αγγελικής ενώ τρέμω από μέσα μου. Πριν λίγο έφτασα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ήρθα αμέσως εδώ. Δεν πήγα στην οικογένεια μου, στον αδερφό μου. Ήρθα στην Αγγελική. Ίσως γιατί θέλω σαν τρελός να μάθω πώς είναι η Μελίνα, τι κάνει;

Από τη τελευταία φορά που νόμιζα πως την είδα στη πιάτσα Ναβόνα, κατάλαβα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι ένα ρεμάλι επ’ αόριστον.

Θέλω να γυρίσω ξανά στη ζωή μου, στο επάγγελμα που τόσο αγαπώ. Έτσι πήρα το Λευτέρη και του έδωσα την οριστική απόφασή μου. Επιστρέφω στη σειρά. Ξέρω πως θα δουλεύω μαζί της, αλλά πλέον θα είναι μια παντρεμένη γυναίκα κι εντελώς απαγορευμένη για μένα.

Η πόρτα ανοίγει και το χαμόγελο παγώνει στα χείλη της Αγγελικής. Ανοιγοκλείνει τα μάτια της προσπαθώντας να καταλάβει αν είμαι όντως εγώ.

«Άρη;»

Με αγκαλιάζει δυνατά και θερμά. Της το ανταποδίδω καθώς μου έχει λείψει πολύ.

«Γύρισα Αγγελική, πλέον γύρισα οριστικά».

«Πέρνα μέσα βρε… άργησες Άρη!»

Τι θέλει να πει μ’ αυτό; «Επειδή μόλις ήρθα από το αεροδρόμιο, μπορεί να πάω στο μπάνιο;», ρωτάω και τη βλέπω να διστάζει.

«Πήγαινε και ο Θεός βοηθός».

Πάλι δεν καταλαβαίνω τι εννοεί, αλλά δεν δίνω σημασία. Κατευθύνομαι προς το μπάνιο και την ώρα που ανοίγω τη πόρτα και μπαίνω μέσα βλέπω τη Μελίνα να βγαίνει γυμνή από το ντουζ.

Το μυαλό μου κάνει παιχνίδια σίγουρα σκέφτομαι. Την ονειρεύομαι, δεν μπορεί, δεν μπορεί να είναι αληθινό. Αλλά τότε σκοντάφτει κι ετοιμάζεται να πέσει.

Κάνω ένα βήμα και την παίρνω στην αγκαλιά μου. Την κρατάω σφιχτά από τη μέση και βάζω το κεφάλι μου στα μαλλιά της. Μυρίζω τ’ άρωμά της, κλείνω τα μάτια κι επιτέλους νιώθω ολόκληρος, ευτυχισμένος.

Το βρεγμένο κορμί της μουσκεύει τα ρούχα μου. Το στήθος της ακουμπάει πάνω μου. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα τη συναντούσα έτσι. Ας μην παίζει παιχνίδια το μυαλό μου πάλι.

Σηκώνω το κεφάλι μου ευχόμενη να μην ονειρεύομαι. Φοβάμαι, από τη μια θέλω σαν τρελή να είναι εκείνος, μου έχει λείψει τόσο πολύ, αλλά από την άλλη αν είναι εκείνος τι θα κάνω;

Πίσω από τις κάμερες... (book 2)Where stories live. Discover now