Hoofdstuk 6

1.8K 37 13
                                    

De bel gaat en Brian staat op. Ik laat mijn hoofd rusten op Caleb zijn schouder en wacht totdat Brian met de pizza dozen verschijnt. Hij geeft iedereen hun pizza en ik ga tegen Caleb zitten met mijn rug.

"Daarnet zat het toch iets handiger." Zegt Caleb moeilijk. Ik wil verzitten maar hij houdt me tegen. "Je mag zo wel blijven zitten." Ik glimlach en leun tegen hem aan. Zodra ik mijn pizza op heb gooi ik de doos weg en pak ik de messen van de jongens. (Als hun ook klaar zijn dan.) Ik loop naar de keuken en spoel alles af. "Je weet dat hij dat ook zelf kan doen, toch?" Ik draai me om en zie een wat oudere jongen me fronsend aanstaren. "Ik help graag." Antwoord ik glimlachend. Hij kijkt me doordringend aan met een blik die ik niet kan plaatsen. "Nick." Hij steekt zijn hand uit en ik pak hem aan.
"Skylar." Zeg ik terwijl we elkaar de hand schudden.

"Hoe ken je mijn broertje?" Vraagt hij nieuwsgierig. Hij is dus zijn broer. Tenminste één van. "Ik zit bij hem op het internaat." Antwoord ik. "Laatste keer dat ik het checkte ging hij nog naar een jongens internaat." Zegt hij lachend. "Ja klopt, ik ook." Hij kijkt me verward aan ik moet lachen. "Lang verhaal." Hij knikt en pakt een glas uit het kastje.
"Leuk je ontmoet te hebben Skylar, hopelijk is het niet de laatste keer." Zegt hij glimlachend. "Insgelijks." Zeg ik. Hij knipoogt en loopt weer naar boven.

"Oeeee, Skylar en Nick." Grijnst Aiden zodra ik de kamer weer inloop. "Hé, hij is wel mijn broer." Zegt Brian mokkend. "Dus?" Vraagt Aiden. "Skylar verdient veel beter dan Nick." Zegt hij alsof hij walgt van zijn broer. "Aww, dank je Brian." "Maar hij lijkt me echt super aardig." Zeg ik terwijl ik weer naast Caleb op de bank plof. "Ja, alleen heeft hij elke week wel weer een nieuwe vriendin." Zegt hij afkeurend. "O."

"Dus, gaan we een horror film kijken." Zegt Cody snel om het onderwerp weer te veranderen."
Ze knikken en ik kijk weer naar de grond. "Is iedereen het daar mee eens?" Iedereen knikt behalve ik. Ik wil niet dat ze me als een watje zien. Ik weet dat het maar een film is maar toch. Ik kan daar soms heel slecht van slapen. "Skylar?" "Ja, is goed." Zeg ik. Waarom zei ik dat? Ik haat horror.

Zodra hij begint zit ik tegen Caleb aan die aandachtig naar de film kijkt. Zodra er een jumpscare komt moet ik gillen en beginnen de jongens te lachen. Ik sta op en ze kijken me verbaasd aan.

"Ik ga maar eens slapen." Zeg ik snel. "Weet je welke kamer?" Ik knik en ga snel de trap op. Zodra ik mijn tanden heb gepoetst loop ik de badkamer uit en bots ik tegen iemand aan. Ik schrik en hoor iemand sorry zeggen. Ik kijk op en zie dat het Nick is. Ik zucht opgelucht en hij kijkt me vragend aan. "Ben ik zo eng?" Zegt hij nep beledigd.
"Nee." Lach ik. "Ah, slecht geweten." Little does he know. Denk ik bij mezelf.

"Dat was een grapje." Lacht hij. "Ga je als slapen?" Vraagt hij nieuwsgierig. Ik knik en hij glimlacht vriendelijk. "Welterusten." "Welterusten." Zeg ik vriendelijk terug en loop mijn logeerkamer in. Ik ga op het bed liggen en zucht geïrriteerd. Ik heb geen pyjama ingepakt. Ik ga dus echt niet in mijn ondergoed slapen. Dan moet ik maar in mijn kleding slapen. Of nou ja, in mijn topje en broek.

Ik doe het ligt uit en merk dat ik het al eng vind. Ik kruip snel onder de deken en doe mijn ogen dicht. He duurt best lang voordat ik voetstappen van de jongens hoor. Ik ben moe maar kan niet slapen van angst. Ik ben altijd al extreem bang geweest van horror films, en zo te merken is dat nog niet verbeterd. De deur schuift langzaam open en ik zie Noah staan.

"Sorry ik wilde je niet wakker maken." Zegt hij verontschuldigend. "Nee, ik sliep nog niet." Zeg ik gapend. "Nee, je heb je pyjama nog niet aan." Zegt hij grinnikend.
"Ik heb die niet ingepakt." Hij moet lachen en trekt zijn shirt uit. "Hier." "Slaap maar in die van mij." "Ik heb nog een extra bij voor morgen." Zegt hij terwijl hij naar me toe loopt in zijn blote borstkas met zijn shirt in zijn handen. Ik merk dat ik rood wordt en hij moet lachen. "Je staart." Grinnikt hij. Ik merk dat ik nog roder wordt als dat nog mogelijk is. "Welterusten Skylar." Zegt hij. "Welterusten." Zeg ik zacht terug. Hij verdwijnt uit de deur en ik trek mijn broek en topje uit en zijn shirt aan.

Zijn shirt komt net tot boven mijn knieën en het heeft nog zijn geur. Ik ga onder mijn dekens liggen en sluit mijn ogen. Als ik zie dat het al half twee is kan ik nog steeds niet slapen. Ik loop naar de deur en ga de eerst volgende deur in die ik zie. Ik zie Noah liggen en besluit hem dan toch maar wakker te maken. Doordat dit huis zo enorm is heeft iedereen zijn eigen logeerkamer. Behalve Aiden en Cody.

"Noah?" Zeg ik zachtjes maar hard genoeg dat hij er wakker van wordt. "Huh." Zeg hij slaperig en verward. "Skylar? Wat doe jij hier?" Vraagt hij duidelijk nog steeds verward. "Ik Uhm... ik kan niet slapen. Sorry dat ik je wakker maakte." Zeg ik en ik wil snel de kamer uitlopen maar hij roept me terug. "Skylar wacht. Wil je hier slapen?" Vraagt hij lief. Ik knik voorzichtig en loop naar hem toe. Hij zwaait de dekens open en ik kom naast hem liggen.

"Was het de film?" Vraagt hij. Ik kijk hem aan knik. "Ik weet het, het is stom." Zeg ik beschaamd. "Nee helemaal niet. Iedereen heeft zijn angsten." Zegt hij lief. Ik draai me om en hij trekt me iets dichter tegen zich aan. "Focus maar op mijn ademhaling, misschien kan je dan slapen." Ik doe wat hij zegt en niet veel later val ik ook echt in slaap.

Het jongens internaat (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu