Hoofdstuk 37

1K 13 11
                                    

Ik schiet wakker en kijk verdwaalt om me heen. Welke dag is het? Het is maandag. Het is maandag! Ik ga snel rechtop zitten en begin te roepen. 'Wakker worden!' Ik raap mijn spullen bij elkaar en duw tegen Caleb. 'Hmm?' Mompelt hij. 'We zijn nog op het strand. We hebben les!' Roep ik hysterisch. De rest is nu ook wakker en kijken, net als mij een minuut geleden, verward om zich heen. 'Hebben we serieus op het strand geslapen? Zegt Aiden ongelovig. 'Ja, we zijn te laat. Kom op.' Ik krabbel overeind en gooi de strandstoelen in Nick zijn auto. Brian en Jayden helpen me met opruimen en de rest krabbelt ook langzaam overeind.

Zodra we uiteindelijk alles hebben ingeladen rijden we snel terug naar het internaat. 'Sneller Nick.' Zeg ik gestrest. 'Jeetje Sky. Er is een snelheidslimiet. Ik weet dat je niet te laat wilt komen, maar ik wil geen boete.' Ik zucht en val met mijn rug terug tegen de rugleuning. Zodra we terug zijn haasten we ons terug naar onze kamers. Nou ja, ik haast me terug. Ik open snel mijn kast en trek iets fatsoenlijks aan. Wat ik nu aan heb zit helemaal onder het zand. De deur opent en ik loop naar de badkamer. Ik poets mijn tanden en steek mijn haar snel in een knot. Dit zorgt ervoor dat het een warrige onverzorgde knot is. Ik kijk mezelf even kort aan in de spiegel en plaats mijn handen op het tafelblad van de wastafel en zucht even diep in en uit.

'Hé, ik heb alles uitgelegd aan Gerda. Ze was niet blij, maar geeft ons een ochtend vrij.' Zegt Caleb terwijl hij binnenstapt. 'En dat mag zomaar?' Vraag ik. 'Nee, niet zomaar. We hebben allemaal nog uren vrijwilligers werk verricht voor school. Daar kregen we een vrije dag voor terug. Een halve dag is daar nu voor ingeleverd.' Legt hij uit. 'Heel vrijwillig ja.' Grinnik ik. 'Jij hebt daarom ook een vrije ochtend hoor. Dus dan kan je nog even relaxen en afscheid nemen van Grace.' Dat laatste zegt hij wat zachter. 'O nee, Grace gaat al weg.' Zeg ik pruilend. 'Kom hier.' Hij houdt zijn armen open en ik spring in een omhelzing. Grace zou natuurlijk gisteren al vertrokken zijn. Ik maak me los uit zijn grip en open de deur.

Ik trek Caleb aan zijn arm waardoor hij tegen me op botst. 'Kijk.' Fluister ik terwijl ik naar Grace wijs. Caleb moet ook lachen en schudt zijn hoofd. 'Ik vroeg me al af wanneer het zou gebeuren.' Ik knik. We lopen de kamer weer in waardoor Aiden en Grace elkaar weer loslaten. Ze stonden te zoenen. Eindelijk. Ik duw Aiden naar achteren en trek haar in een omhelzing. Haar koffer staat al naast haar klaar voor vertrek. 'Ik ga je zo erg missen.' 'Ik jou ook!' Antwoord ze. We laten elkaar los en ze loopt naar de gang. 'Ik loop met je mee naar de auto.' Zeg ik. 'Komt je broer je weer ophalen?' Vraag ik vervolgens. 'Ja. Hij vertrouwt mijn rijstijl niet. Maarr ik denk dat hij gewoon mijn beste vriendin wilt zien.' Zegt ze met een grote grijns. 'Meen je? Maar Carlos is zo ontzettend populair.' Vraag ik verbaasd. 'Dus? Heb je jezelf gezien. Als je bij ons op school zat, dan liepen de jongens als schoothondjes achter je aan.' Lacht ze. Ik schud lachend mijn hoofd en loop met haar de gang op. De jongens volgen ons. Zodra we buiten zijn wachten we tot we de auto van Carlos zien aankomen rijden. Hij parkeert naast ons en help Grace met haar koffer in te laden. 

'Hé Sky, dat is lang geleden.' Ik knik en trek hem in een omhelzing. 'Eigenlijk zou ik nog eens bij jullie moeten blijven voor een paar dagen.' Lach ik. 'O mijn god. Ja!' Roept Grace uit. 'Deal.' Lacht Carlos. 'Ik ga je missen.' Zeggen we tegelijk. Aiden loopt naar haar toe geeft haar nog een kus. Ik zie Carlos geschokt kijken en hij schudt zijn hoofd. 'Je hebt het hier te veel naar je zin gehad.' We moeten lachen en Carlos went zijn blik af op mij. 'Wat is er met je been gebeurd?' Vraagt hij zodra hij het verband rond mijn been ziet. 'Niks ergs, gewoon een klein ongelukje.' Grace duwt hem in de auto zodra ze mijn "help me" blik ziet. We wuiven elkaar voor de laatste keer gedag en kijken ze dan na totdat de auto het internaat verlaat.

Ik zucht diep en loop dan achter de rest aan naar binnen. 'Gaan we ontbijten?' Vraagt Brian die enthousiast aan tafel aanschuift. Ze knikken en schuiven allemaal aan. 'Wat ga je doen Sky?' Vraagt Cody zodra ik mijn spullen pak. 'Ik ga leren in de bieb.'
'Ontbijt even mee.' Klaagt Nick. 'Ik heb geen honger.' Zeg ik schouder ophalend. 'Nonsens. Zitten.' Beveelt Nick. Ik zucht geërgerd, maar laat me dan toch op mijn stoel zakken. Ik pak een cracker en eet hem traag op. 'Mag ik dan nu gaan?' Vraag ik zodra ik mijn cracker op heb. Ze knikken en ik grits mijn tas van de grond en snel naar de bieb. Voor de bieb loop ik zo snelmogelijk naar het toilet en maak ik mijn haar vast in een staart. Ik ga op mijn hurken zitten en steek mijn vinger in mijn keel.

Het jongens internaat (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu