İKİNCİ BÖLÜM

60.1K 5.3K 1.3K
                                    


AHALİ 2. SEZON - İKİNCİ BÖLÜM


# It Girl - Jason Derulo (cover) Megan Nicole and Jason Chen


ALEYNA,


Menüyü elime aldım ve gözden geçirdim, yiyecek ve içecek çeşitlerinin sağ tarafında yazan fiyatlara bakarken artık alışmış olmam gerektiğini biliyor ama yine de şaşırmadan edemiyordum.

Kafamı kaldırıp bakışlarımı masadakilerin üzerinde gezdirdiğimde içlerinden sadece birinin yüz ifadesinde hissettiğim hayreti gördüm.

En yakın arkadaşımın.

Melis ona baktığımı hissetmiş gibi bana döndü. Başını benimkine yakınlaştırdı ve yüzlerimizi elindeki menünün arkasına saklayarak konuştu. ''Tuvalette pencere var mıdır?'' diye fısıldadı.

''Ne bileyim ben... Neden ki?''

''Tuvalet penceresinden kaçmak için tabii ki!'' dedi cevap çok barizmiş gibi. 

''Neden kaçıyoruz?'' dedim anlamayarak.

'Beynini nerede bıraktın?' dercesine bir bakış yolladı bana. ''Fiyatları görmedin mi? Burada bir şey yersek bir hafta hiçbir şey yiyemeyiz. Hamburgeri bile ne kadara satıyorlar! Sanırsın 2 hamburger ekmeğinin arasına köfte değil külçe altın koyuyorlar!'' diye isyan etti.

''Aileniz size toplum içinde fısıldaşmanın ayıp olduğunu öğretmedi mi kızlar?''

Kendi aramızda konuşmaya daldığımız için, Atakan konuşana kadar aramızdaki masanın üzerinden bize doğru eğildiğini veya Melis'in menüsünün üzerinden bizi seyrettiğini fark etmemiştik.

Arkadaşım gözlerini kıstı. ''Ailen sana insanların konuştuklarını gizlice dinlemenin ayıp olduğunu öğretmedi mi?'' dedi ters bir şekilde.

Melis ona çarpanın bir top ve o topa vuranın Atakan olduğunu öğrendiğinden beri en az sevdiği Arslanoğlu kardeşi Atakan'dı.

Bunun için onu suçlayabilir miydim? Hayır. İkisi kötü bir başlangıç yapmıştı ama umarım sonucu iyi olurdu. Zaman gösterecekti.

Atakan alayla sırıttı. ''Gizlice mi? Gizlendiğim falan yoktu. Gözünün önündekini göremiyorsan göz doktorundan gözlük numaranı arttırmasını istemelisin, Harry Potter.''

''Lakap takmak lisede modaydı da artık üniversiteliyiz. Yaşımızın olgunluğunda mı davransak?''

Atakan'ın sırıtışı dudaklarına daha çok yayılırken, ''Olgunluk mu? O ne lan? Yeniliyor mu?'' diye takıldığında Melis birbirine bastırdığı dişlerini sürttü ama başka bir şey yapmadı.

''Aa yemek demişken,'' diye devam etti. ''Az önce dediklerine kulak misafiri oldum da-''

''Kulak kabarttım demiyor da...'' dedi Melis araya girerek.

''Fiyatları kafana takma, size para ödetecek değiliz. İstediğini ye, bendensin. Yüzünle gözlüğünün ağzına sıçmamı telafi etmiş olurum hem...''

''Yaptığın hatayı paranla mı telafi edeceksin?''

''İşe yarayacaksa neden olmasın?'' dedi Atakan arsızca dişlerini göstererek.

''Senin ısmarladığın bir şeyi yemektense aç kalırım daha iyi.''

Tam Atakan bir şey söyleyecekti ki garson siparişlerimizi almak için gelince kelimeler çıktığı yere geri girdi.

AHALİ (2. SEZON)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin