9

233 7 3
                                    

''Pap... Zou je misschien mijn bed willen wassen?'' Vraagt James die de keuken in komt en ik kijk verbaasd op. ''Die is gister toch gewassen?'' Vraag ik verbaasd en hij knikt. ''Ja... Maar ik...'' Hij krabt even aan zijn nek en schud dan zijn hoofd. ''Laat maar. Het is stom.'' Zegt hij en met rode wangen pakt hij zijn tas op en loopt weg.

Verbaasd kijk ik hem na tot er een lichtje gaat branden. De voordeur valt in het slot en ik loop met grote stappen naar boven. Mijn vermoedens worden bevestigd en ik haal zijn bed af en neem zijn achtergelaten onderbroek ook maar mee.

''Waarom ben jij al zo vroeg op? Je hebt nachtdienst, ga slapen.'' Zegt Oliver en hij komt naast me zitten op de bank en dramatisch val ik over zijn schoot. ''Oh Jezus. Vertel.''

''James zijn puberteit is nu écht officieel!'' Roep ik dramatisch uit en Oliver lacht hard.

''Hoezo dat?'' Vraagt hij en hij speelt met mijn haar. ''Hij vroeg of ik zijn bed wilde wassen, maar ik heb gister alles schoongemaakt en opgemaakt. Hij werd ongemakkelijk en is naar school gegaan. Toen ging er een lampje branden. Ik heb zijn bed gewassen en zijn vuile onderbroek.'' Vertel ik en Oliver houd zijn lach in.

''Moet je nu weer huilen?'' Vraagt Oliver en ik schud mijn hoofd. ''Nee.'' Zeg ik en Oliver lacht. ''Echt wel.'' Zegt hij en ik schud weer mijn hoofd.

''Je moest huilen toen James niet meer wilde dat je met hem mee de school in liep... Hij word nu een grote jong-''

''Stop, Oliver.'' Zeg ik en hij lacht zacht.

''Sorry schatje, beetje realiteit.'' Zegt hij en hij drukt een kus op mijn hoofd. ''Dat wil ik helemaal niet.'' Mompel ik met een zucht en Oliver kriebelt over mijn armen. ''Ik weet het. Ik wil het ook niet en het is moeilijk, maar het hoort erbij. Over een tijdje word hij echt groot en veranderd zijn stem en neemt hij misschien wel een meisje mee naar huis en-''

''Nu moet ik wel huilen, Ik haat jou.'' Zeg ik zacht en Oliver kijkt me aan.

''Klaar met huilen?'' Vraagt Oliver en ik knik. ''Ja, ik ben klaar.'' Zeg ik en Oliver glimlacht en kust me zacht.

''Ga je zo nog even slapen? Vanavond komen Larissa en Tom eten toch?'' Vraagt Oliver en ik knik. ''Ja, maar ik ben niet moe.'' Zucht ik en ook Oliver zucht. ''Lieverd... Je gaat echt instorten vannacht als je niet even slaapt.'' Zegt Oliver en ik knik. ''Weet ik. Ik probeer het wel even ja, later vandaag?'' Vraag ik en Oliver knikt. ''Goed, dan ga ik James zijn bed weer opmaken.'' Zeg ik en Oliver knikt.

''Kan ik helpen?'' Vraagt hij en ik schud mijn hoofd. ''Nee, ik red het wel. Waarom kies jij niet een film uit? Dan maak ik zijn bed op, zet even de wasmachine aan en dan gaan we film kijken. Liggen is ook uitrusten.'' Zeg ik en Oliver glimlacht. ''Is goed!"' Zegt hij en hij pakt enthousiast de afstandbediening.

Verward kijk ik om me heen als ik in bed wakker word. Heeft Oliver me helemaal naar boven gedragen? Holy shit. Ik voel bewegingen naast me en zie Lucas slapen. Hij ligt op zijn buik met zijn duim in zijn mond en zijn knuffel dicht tegen hem aan gedrukt. Te schattig. Ik druk een kus op zijn hoofd en sta op.

Aan het geluid te horen weet ik dat Larissa en Tom er zijn. Hoelang heb ik wel niet geslapen dan? Met een gaap loop ik de woonkamer in.

''Hey lieverd, lekker geslapen?'' Vraagt Oliver en ik knik nog steeds een beetje slaperig. ''Ja, heerlijk. Heb ik lang geslapen?'' ''Best wel, voor iemand die zei dat hij niet moe was is ruim 5 uur toch best lang.'' Knipoogt Oliver en ik knik. ''Ja, dat is best lang ja.'' Merk ik sukkelig op en ik begroet Larissa en Tom.

''Sliep Luc nog?'' Vraagt Oliver en ik knik. ''Hij was ver weg. Was hij moe?'' ''Hij zei van niet, maar hij had toch een driftbui gevolgd door een rivier van tranen.'' Merkt Oliver op en frons. ''Echt waar?'' Oliver knikt en ik zucht zacht. ''Is James niet al lang uit van school?'' ''Ja, maar hij ging nog even met een vriend. Hij kan ieder moment thuis komen.'' Verteld Oliver en ik knik opnieuw.

Ik kijk toe hoe James met zijn vork door zijn eten roert en eigenlijk nog niet echt veel gegeten heeft. Zijn gedachtes lijken overal behalve aan tafel te zijn. Oliver heeft het ook opgemerkt.

''James? Is er iets?'' Vraag ik en hij kijkt verbaasd op als ik zijn naam noem.

''Ik... Nee er is niet echt iets.'' Mompelt hij en hij neemt een mini hap van zijn eten.

''Niet echt? Je weet dat je je niet hoeft te schamen voor vanocht-'' ''Een vriend van me voelt zich een meisje en ik ben zo in de war. Ik snap het niet. Hoe kan dat? Hoe moet ik hem nu noemen? Of is het nu een zij? Hij of zij is. toch nog steeds een jongen?'' Vraagt hij ineens verbaasd en ook de rest valt stil.

''Voor nu is het nog een jongen, maar als hij of zij zich een meisje voelt en dat ook echt wilt worden dan kan dat. Misschien moet je er over praten wat diegene wilt hoe jij hem of haar noemt. Ik denk dat hij het fijner vind als je het vraagt in plaats van dat je het fout zegt en hij je niet durft te verbeteren.'' Merk ik op en James denkt even na waarna hij langzaam knikt. Het zit hem echt dwars blijkbaar.

''Moet jij niet nog even slapen?'' Vraagt Oliver die een hand door mijn haar haalt. Eigenwijs schud ik mijn hoofd. ''Nee, ik ben oké.'' Zeg ik en Oliver rolt zijn ogen. ''Zei je vanmiddag ook toch?'' Lacht Tom en ik knik. ''Ja, maar toen heb ik lang geslapen.'' Zeg ik en ik lach zacht.

''Mag ik nog even naar Kyle en Brennan?'' Vraagt James en ik kijk op. ''Heb je je huiswerk gemaakt?'' ''Ja.'' ''Je liegt. Eerst je huiswerk, dan mag je gaan.'' Zeg ik en James kijkt me moeilijk aan. ''Maar pap-'' ''Nee, je kan nu een discussie gaan voeren, maar in die tijd kan je ook je huiswerk maken. Het zijn een paar opdrachten. Je verspilt je eigen tijd nu.'' Zeg ik en James zucht diep en staat op. ''Ja, maar-'' ''Stop met dat gemaar.'' Zeg ik geïrriteerd en James rolt zijn ogen en loopt terug naar boven.

''Werkse lieverd.'' Zegt Oliver lief en hij geeft me een kus. ''Werkse, man.'' Zegt Tom en ik omhels hem en Larissa kort. Het is super gezellig en ik vind het jammer dat ik weg moet. Maar Joey wilt inmiddels ook wel naar huis en moet wachten tot ik er ben voor de overdracht van de dienst.

''Wil je nog iets hebben morgen?'' Vraagt Oliver nog en ik denk even na. ''Nee, niet wat ik nu kan bedenken.'' Zeg ik en ik kus hem opnieuw en pak mijn sleutels op. 

Shit happens III - BXBWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu