14

53 1 0
                                    

''10 jaar!'' Schreeuw ik kwaad naar Oliver en hij kijkt me met betraande ogen. ''Jac-'' ''Nee! Je gaat geen sorry zeggen nu! Hoe fucking kun je? En elke keer 'ik hou van jou' zeggen. Alles wat ik verdomme voor jou doe. Alles wat ik voor de kinderen doe. Alles wat ik in het algemeen doe terwijl jij overspannen thuis zit. En op vakantie neuk je gewoon een ander! Was jij niet de gene die de geloftes wilde vernieuwen? Of niet?'' Zeg ik kwaad en Oliver knikt. 

''Ik vertel het je nu t-'' ''Te laat Oliver! Het maakt me niet uit of je het wel of niet verteld. Je hebt het gedaan Oliver. Fuck.'' Roep ik kwaad. ''Ik ga.'' Brom ik woedend en ik gris mijn sleutels van het keukenblad. 

Fuck.

''Hey maatje, kom er in.'' Zegt Joey terwijl ik mezelf al langs hem zijn huis in wurm. Zijn kinderen zijn nu nog bij zijn ex. Die komen vanmiddag pas. Nu heb ik dus nog even tijd om stoom af te blazen. 

''Hij heeft met Joe geneukt in Hawaii. Een week terug!'' Roep ik uit en vol ongeloof draai ik naar Joey toe. Zijn ogen staan wijd open en zijn mond hangt open van verbazing. 

''Oliver!?'' Roept hij verbaasd uit en ik knik. 

''Tyfus man... Ben je oké? Waar zijn de kinderen?'' Vraagt Joey en ik schud langzaam mijn hoofd. ''Lucas bij Olivers ouders. De rest op school. Wat moet ik hier nou mee? Fuck...'' Joey schenkt twee grote glazen vol met drinken en ik kijk toe. 

''Joe is dat niet die dude van dat restaurant? je stuurde nog foto's van jullie samen. Waren ze dronken?'' Vraagt Joey en ik schud opnieuw mijn hoofd. ''Nee, hartstikke nuchter. Ik wist al dat hij vreemd deed, maar dit had ik nooit verwacht. Dit jaar zijn we 10 jaar getrouwd, Joey... Ik doe alles voor die vent, omdat hij overspannen thuis zit. We hebben godverdomme kinderen!'' Roep ik gefrustreerd uit. 


Ik pak mijn mobiel als ik meerdere berichtjes achter elkaar krijg. James. Fuck. 

'Pap waar ben je? Papa Oli was aan het huilen toen ik thuis kwam en hij doet raar. Je was toch vrij vandaag? Waarom kom je niet thuis?

Ik bijt op mijn lip als ik het lees. 

'Ik zie dat je het leest. Wat is er aan de hand?

Een diepe zucht verlaat mijn mond terwijl de tranen in mijn ogen branden. 

'Ik kom morgen thuis, Jamie. Wees lief voor papa.' Ik leg mijn telefoon weg en haal mijn hand door mijn haren. 

Joey is de kinderen aan het halen bij Noah. Hun zijn goed uit elkaar gegaan. Ze hielden niet meer van elkaar en zijn hele het proces eerlijk geweest met hun kinderen. Ze gaan goed met elkaar om en de kinderen vinden het moeilijk, maar ze weten dat het veel beter is. 2 maanden geleden is de scheiding pas afgerond. 

Gaan Oliver en ik ook uit elkaar?

10 jaar...

''Ome Jack!'' Hoor ik Leon zeggen en ik kijk op. ''Hey mannetje!'' Zeg ik en we geven elkaar een korte knuffel. Leo is nu 12 en de oudste van de 2. Ook heeft hij nog Taylor die is nu 10. Ook van haar krijg ik een dikke knuffel. Het zijn twee schatten en geweldige kinderen. 

''Hoe was het bij mama?'' Vraag ik en beide slaken ze een zucht. Oh. 

''Mama heeft een vriend die veel langs komt en hij is stom.'' Klaagt Taylor en ik frons. Kort kijk ik op naar Joey die zijn schouders ophaalt. ''Waarom is hij stom dan?'' Vraag ik terwijl de twee bij me aan tafel komen zitten en Joey wat lekkers pakt. 

''Omdat mama ons geen aandacht meer geeft en hij doet gemeen als mama niet luistert of kijkt.'' Zegt Leon en ik frons. Ook Joey kijkt verbaasd. ''Wat doet ie dan?'' Vraagt Joey verbaasd en beide kijken we de twee afwachtend aan. 

''Dat we stom zijn en vervelend. En dat hij niet kan wachten tot papa ons ophaalt. Ik wil niet dat mama met hem gaat. Anders wil ik niet meer naar mama.'' Zegt Leon. 

Nou dat is duidelijk... 

''Misschien moeten jullie allemaal wennen aan de nieuwe situatie. Geef het nog even.'' Probeert Joey en beide schudden hun hoofd.

''Ze vergeet jou gewoon! Jullie zijn net uit elkaar!'' Zegt Taylor bijdehand en Joey fronst. 

''Lieverd, dat is hoe dingen gaan. Mama en ik zijn al een tijdje niet meer verliefd. We hebben het besproken toch? Mama mag gewoon een andere vriend en als ik iemand tegen kom een andere vriendin.'' Zegt hij en hij kijkt zijn twee kinderen aan. 

''Nee! Hij is niet onze papa. Dat ben jij!'' protesteert Leon en Joey glimlacht. 

''Tuurlijk blijf ik gewoon jullie papa. Dat weet je toch?'' Vraagt Joey die zijn hand op die van zijn zoon legt. 

Leon kijkt op met tranen in zijn ogen en een steek gaat door mijn hart. Arme jongen. 

Gaat het ook zo zijn als Oliver en ik uit elkaar gaan? Fuck... Gaan we uit elkaar? Shit.

Oliver heeft me inmiddels 7 keer proberen te bellen, 30 berichtjes met excuses en smoesjes en ik hou van jou's. Ook Alexander heeft me nog berichtjes gestuurd. Fuck. 

Ik wil thuis zijn, maar niet met Oliver. Ik wil niet zomaar weg bij mijn kinderen en ze zo achterlaten. Al helemaal niet bij Oliver. Nu ben ik de boosdoener terwijl hij onze relatie en gezin op het spel zet. Ik wil mijn gezin niet kwijt. De familie waar ik zo lang voor heb gevochten. 

Ons gezin. 

Ik hoor gestommel op de gang en niet veel later zie ik James staan. Kut. Joey staat vlak achter hem en geeft me een kleine glimlach. James zijn gezicht toont meerder emoties tot op het moment dat hij praat. 

''Papa heeft gezegd wat hij gedaan heeft.'' Zodra hij zijn zin heeft uitgesproken glijden dikke tranen over zijn wangen. 

''Oh James...'' Mijn hart breekt in een miljoen stukjes als ik hem zo zie. Zijn gezicht veranderd in een huilgezicht en ik sta snel op en neem hem in mijn armen. Luide snikken verlaten zijn mond en gelukkig snapten Leon en Taylor al zodra ze James zagen dat het handiger was om even weg te gaan. 

''Gaan jullie nu uit elkaar? Kom je niet meer thuis?'' James kijkt me met waterige ogen aan en ik schud mijn hoofd. 

''Ik weet het niet, James. Ik weet het allemaal echt niet.'' Zeg ik zacht terwijl ik James zijn wangen droog veeg terwijl mijn tranen nog even door blijven vloeien. James laat zijn hoofd tegen mijn borst vallen en haalt diep adem. Ik sla mijn armen nog wat strakker om hem heen en kus zijn hoofd. 

Fuck. 

Shit happens III - BXBWhere stories live. Discover now