17

46 0 0
                                    

Mijn hart raast in mijn borst. Heeft Oliver nou gewoon een date? We zijn nog officieel samen. We hebben nooit een eind aan onze relatie gemaakt. Is dat waarom hij zei dat hij wel bij een vriend kon slapen? 

De media word gek van Oliver die uit eten is met een man. Ze hebben het onwijs gezellig en zitten dicht bij elkaar. Ik heb geen idee wie het is. Ik weet dat ik niet alles van de media moet geloven. Maar mijn hart steekt in mijn borst. Ik hou zielsveel van Oliver. Alleen neem ik nu de tijd om de pijn voor mij te beperken en niet mijn frustraties op hem te richten terwijl hij overspannen thuiszit. Maar hij lijkt niet erg zijn best te doen. 

''Papa en jij zijn toch nog samen? Alleen even een adempauze?'' Vraagt James die in zijn onderbroek de kamer in komt gelopen. Hij lag al lang in bed. Hij was moe en had hoofdpijn door het gevecht eerder vandaag. ''Ja, hoezo lieverd?'' Vraagt ik en James gromt zacht. 

''Waarom is papa met een andere man?'' Vraagt hij geïrriteerd en ik slik. 

''Ik weet het niet. Waarschijnlijk zijn ze gewoon bevrie-'' ''Of je bent gewoon naïef! Hij is vreemdgegaan papa! Hij heeft geneukt met een ander en je vind het nu prima dat hij met een ander gaat!? Hij jankt zichzelf iedere nacht in slaap, maar hij doet niet echt zijn best ofzo.'' 

''Hij wat?'' Vraag ik verbaasd en James rolt zijn ogen. 

''Kom op nou... Iedereen weet dat jullie eindeloos veel van elkaar houden. Papa heeft een fout gemaakt en dat weet hij. En jij laat over je heen lopen. Je slaapt zelfs ergens anders terwijl het zijn fout is!" Roept James uit en ik zucht. 

Mijn 15 jarige zoon weet meer van onze situatie af dan ik op het moment.

En hij heeft nog eens gelijk ook. 

''Papa ik weet dat het kut is, maar papa en jij moeten echt goed praten over dingen. Het kan zo echt niet. Lucas is super vervelend door de spanning in huis. Tally snapt er geen barst van. Sander en ik hebben geen idee hoe we ons moeten gedragen nu. We hebben duidelijkheid nodig.'' Zegt James die naast me komt zitten en hij kruipt dicht tegen me aan terwijl ik diep zucht. ''Ik wil ook duidelijkheid, Jamie. Ik weet niet wat ik moet. Ik hou zo veel van je vader, maar het idee dat hij dingen met een ander heeft gedaan...'' Ik word er alleen al misselijk van als ik er aan denk. 

-

-

Oliver POV

''Waar gaan we heen?'' Dit is al de zoveelste keer dat Jack dat vraagt. Hij heeft geen idee en ik wil dat nog even zo houden. Nog 5 minuten. Ik moet zeggen dat we er inderdaad al een redelijke rit op hebben zitten. Verkeer in Londen is en blijft een hel.

Ik zie een kleine glimlach vormen op Jack zijn gezicht als we langs onze oude school rijden. We hebben daar flink wat meegemaakt. Drama's maar ook hele mooie dingen. ''Jeetje... Ziet er uit alsof het al tijden niet onderhouden is...'' Mompelt Jack en ik knik. ''Ja, kijk het sportveld nou...'' Merk ik op en ik kijk naar het verwilderde gras. ''Weet je nog dat ik toen gevochten had met Hunter in de examenmaand.'' Lacht Jack en ook ik lach. ''Ja, dat was pas drama. Jullie moesten nog 2 dagen met elkaar.'' Lach ik en Jack knikt. 

''Holy shit.'' Ademt Jack uit terwijl we het café inlopen. Het café waar we elkaar ontmoet hebben. Automatisch lopen we beide naar ons gebruikelijke tafeltje. In het hoekje bij de bank. ''Hoelang is dit al geleden?'' Vraagt Jack die het zichzelf gemakkelijk maakt en ik lach zacht. 

''Te lang geleden.'' Merk ik op en ik ga tegen over hem zitten. Kort kijken we elkaar aan. Recentelijk heb ik alleen nog maar boze blikken op me geworpen gekregen van Jack. Ik snap het, ik snap het echt. Ik heb mijn verhaal gedaan, Jack heeft de zijne niet gedaan. 

''Weet je nog...'' Begin in terwijl ik naar Jack zijn handen kijk. ''Dat je me altijd alles vertelde. Als je iets dwars zat of je je niet fijn voelde. Soms zong je het, soms sprak je het gewoon uit.'' Zeg ik zacht en ik zucht. Langzaam pak ik Jack zijn kleine handen vast. 

Het lijkt altijd alsof hij grote handen heeft, maar zodra ik ze vast pak lijken ze zo klein. 

Ze zijn warm en zacht. 

''Ik wil dat je me verteld wat je denkt, wat je voelt.'' Fluister ik en ik kijk op in zijn ogen. 

Jack zucht diep en lijkt even na denken.

''Ik weet het niet. Dat is het probleem. Ik wil het je vertellen, allemaal, maar ik kan niks vertellen dat ik niet weet. Ik hou van jou, Oliver, maar god wat heb je me aangedaan?'' Mijn hart maakte even een sprongetje toen hij ik hou van jou zei. Het duurde niet lang, maar op zijn minst zei hij het.

Op het moment is dat genoeg. 

Alles wat ik nog heb. 

Ik dacht oprecht dat al zijn liefde voor me weg was. 

''Was het beter geweest als ik niks gezegd had?'' 

''Het was beter geweest als je helemaal niks gedaan had.'' Merkt hij op en ik zucht diep. ''Ik weet het... Maar het is gebeurd.'' 

''Ja, het is gebeurd en ik weet nu niks. We hebben 4 kinderen samen, Oliver... Je hebt het verteld en ik weet hoe moeilijk dat geweest zou moeten zijn. Maar wat moet ik er nu mee? Je hebt seks gehad met een ander en ik vind het vies.'' Verteld Jack en hij kijkt naar onze handen. 

''Je was nuchter... Je wist wat je deed...'' Zegt hij zacht en hij kijkt naar me op met tranen in zijn ogen. Mijn hart breekt opnieuw. 

Voor de 1000ste keer in de afgelopen drie weken. 

''Ik was niet helemaal nuchter. Ik had wat drankjes op. Joe was wel dronken. Ik had het kunnen stoppen ja, maar... Ik weet niet wat er was.'' Zeg ik en ik struikel over mijn eigen woorden. 

Ik mis hem, ik mis Jack aan mijn zijde. Overal waar ik ga en sta. 

Ik mis Jack als ik wakker word, dicht tegen me aan met zijn slaperige koppie. 

Ik mis hem als ik sta te douchen dat hij vervelend komt doen in de badkamer en de koude kraan open zet. 

Ik mis hem als hij staat te koken in de keuken en het mijn beurt is om hem te irriteren. 

Ik mis hem naast me op de bank, ik mis hem overal naast me. 

Hij hoort naast me en hij is er niet

Jack legt zijn gezicht in zijn handen en huilt. Ik kan het niet aanzien. Zijn trouwring zit nog steeds om zijn vinger. Gelukkig. Ik weet nog dat ik voorstelde om onze geloftes te vernieuwen en dan doe ik dit... Ik weet hoe een hekel Jack heeft aan vreemdgaan. Als er een anti vreemdganger is dan is hij het wel. En uitgerekend ik verpest het. 

Ik wil hem troosten maar hij houd me van hem weg. 

Au...

Shit happens III - BXBUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum