Ödev İşte...

23.2K 1.3K 42
                                    

Nick'den...

Arda arda üç kez bacaklarıma tosladıktan sonra kafasındaki tepsiyi indirmeyi akıl eden kıza  başımı eğip baktım.Beni görünce gözleri büyümüş şaşkınlıktan ağzı aralanmıştı.

"Önümden çekilir misin?"dedi ondan beklenmeyecek kadar nazik bir sesle.Geçen defasında düşecekken onu tutmuştum,o zaman fazlasıyla sinirliydi ve burnundan soluyordu ve ona has sert kız tavrıyla bana onu bırakmamı söyleyip bağırmıştı sonra da çekip gitmişti.Açıkçası kızlar söz konusu olduğunda bu pek sık başıma gelen bir şey değildi.Ama zaten bu kız da normal bir kız değildi.

"Kafeterya da yemek savaşı başlattıktan sonra kaçabileceğini mi sanıyorsun?" dedim.Madem ki yemek savaşını başlatmıştı o da bi kaç yemekten nasibini almalıydı.

Kaşlarını çattı.Bu hali sinirli bir çocuğa benziyordu.Ama zaten davranışları da çocuk gibiydi.Saftı.Fazla akıllı değildi.Hangi aptal güçleri olmadan bir canavarla uğraşmaya kalkar ki?Aslında cevap basitti.Cesur bir aptal.

Çattığı kaşları bir milim bile oynamazken ne diyeceğini düşünüyor gibi bir hali vardı.

"Kaçabileceğimi sanmıyorum, direk kaçıyorum."dedi dizlerinin üzerinde emekleyerek yana kaydı ve kapıdan geçmeye çalıştı ama önüne geçtim. Diğer tarafa kaydı yine önüne geçtim.

"Çekil."dedi.Elbette çekilmedim.

"Dikkat et."diye seslenip beni uyardığında çok geçti.Gömleğim birinin aptal pudingine bulanmıştı.Hep bu baş belasının yüzünden. Buradan çıkmalıydım.

Kafeteryadan çıktım.

Kapıdan çıktığımda istemedende olsa ona yol vermiştim.Dışarıda  kafeteryanın önünde Zack onu bekliyordu.Baş belası kızı görünce yanına gidip elini uzatıp onu yerden kaldırdı.

Bense gömleğimle uğraşıyordum ve istemeden de olsa konuşmalarını duyuyordum.

"Cepheyi çok iyi yönettin Kaptan."dedi gülerek ellerini yumruk yapıp tokuşturdular.Kim ne derse desin bu ikisinin çıktığına inanmak zordu.Aralarında herkesin sandığı gibi bir şey olduğunu hiç sanmıyordum.Bir kere bu kız sandıkları şeyleri yapacak kadar akıllı değildi. Neyse.

"Evet, ve senin için de çok iyi bir çalışma oldu."dedi Zack kızın saçındaki marulu uzanıp saçlarından aldı.

"Refkleksler.Çabuk öğreniyorum değil mi?"dedi Zoe.

Zack güldü. "Çoooooook."dedi çoku uzatarak ve abartarak.İkisi birlikte güldüler.

"Yapmam gereken bir şey var derste görüşürüz."dedi Zack.

"Tamam."

Zack arkasını dönüp uzaklaşırken sanki orada olduğumu yeni hatırlamış  gibi bana baktı Zoe.

Sonra kollarını göğsünde birleştirip şirin bir şekilde gülümsedi.Şirin mi dedim.Ukala diyecektim.

"Güzel gömlek Monaghan."dedi gülümseyerek mahvolan gömleğimi gösterdi.

Göz kırpıp, arkasını döndü  ve seke seke koşarak uzaklaştı.Bu kızın son sözü söylemekle neydi?

Mahvolan gömleğimi değiştirmek için odama gittim.Sonra da zaten Canavarlarla İlişkiler İyi Kötü Canavarları Ayırma vs... vs.... dersi vardı ve ona girmem gerekiyordu. Herneyse, gömleğimi değiştirip odamdan çıktım ve derse girmek için sınıfa gittim.Sınıfa girdiğimde millet de benim gibi daha yeni geliyordu.Gidip çoktan gelmiş olan Amelia'nın  yanına oturdum arka sıradaki kızla ve kızın  yanında oturan Liam'la sahil kasabalarında yaşayanlara saldıran deniz canavarı haberi  hakkında bir şeyler konuşuyorlardı.Yanına oturduğumu görünce  bana bakıp gülümsedi ve konuşmasına devam etti.

İşaretliler AkademisiWhere stories live. Discover now