Hoofdstuk 35

7.4K 176 6
                                    

Yara

Ik ben inmiddels bijna 14 weken zwanger. De baby is nog steeds gezond en mijn buik begint nu ook een beetje te groeien. Ik probeerde de afgelopen drie weken al wat vaker iets grotere t-shirts naar school te dragen, zodat het niet opvalt dat ik dat nu doe.

Mijn ouders laten weinig van zich horen. Mijn moeder heeft me wel af en toe gebeld om te vragen hoe het ging en te zeggen dat mijn vader er nog steeds niet achter kan staan, maar verder spreek ik haar niet. Mijn vader heeft nog helemaal geen contact met me opgenomen. Vorige week hebben Max en ik wat kleding opgehaald van mijn huis, maar het meeste pas ik over een paar weken toch niet meer.

"Yaar, dat is toch niet oke?" vraagt Mira. Ik kijk op en ben meteen uit al mijn gedachtes gehaald.

"Wat niet?"

"Dat James de afgelopen week met drie meiden naar bed is geweest."

"Het is een hoog aantal," zeg ik. "Allemaal op dezelfde dag ook?" vraag ik. James knikt.

"Ik snap niet dat je daar trots op kan zijn," zegt Mira. "Je bent gewoon een fuckboy. Je gaat echt geen vaste relatie krijgen later."

"Natuurlijk," zegt James. "Alsof ik niemand kan krijgen." Hij kijkt naar mij en glimlacht. Uit beleefdheid glimlach ik terug. "Het is niet alsof jullie iemand kunnen krijgen, want jullie zijn ook allemaal single. Ik geniet tenminste nog van het single leven." Hoewel Max en ik steeds closer zijn geworden en we nu echt van elkaar houden hebben we het nog niet officieel gemaakt. Toch wil ik het liefst kunnen zeggen dat ik in een relatie ben, maar dan komen er teveel vragen.

Ik kijk naar Milan die meer weet dan Mira en James. Hij weet natuurlijk niet wie de vader van de baby is, maar hij weet wel dat ik daar inmiddels al anderhalve maand woon en dat de woorden 'ik hou van je' meer dan eens zijn uitgesproken. Hij weet hoeveel ik om de vader van het kindje geef en dat ik hoop dat dat uitloopt op een relatie.

"Geniet jij maar van het single leven, kijken welke toekomstige vriendin van je het leuk vind dat je zoveel bedpartners hebt gehad," zegt Milan. "Onze lijst is gelukkig niet zo lang." Hij kijkt weer naar mij. Ik glimlach.

Ik kijk naar de deur en zie Max het lokaal inlopen. Hij kijkt me direct aan en knipoogt. Ik kijk naar de rest van de klas, die niet eens heeft opgemerkt dat Max inmiddels in het lokaal is. Hij gaat achter het bureau zitten en kijkt weer naar me.

"Ik hou van je," mimet hij. Ik glimlach.

"Ik van jou," mime ik terug. Max glimlacht en start zijn laptop op. Ik kijk naar hem en kan niet stoppen met glimlachen. Toch zal ik wel moeten, want de klas mag niks doorhebben. Ik kijk van hem weg, maar de glimlach blijft.

"Maar Yara, jij geniet ook van het single leven toch?" vraagt James.

"Valt mee," zeg ik. De glimlach is nu weg. "Begin van het schooljaar had ik het gezellig met iemand, maar ik ben niet zoals jij als je dat wilt suggereren."

"Dat suggereer ik niet. Misschien moeten we een keer iets met zijn tweeën gaan doen," zegt hij. Ik kijk naar Milan.

"Met zijn vieren is ook gezellig," zegt hij.

"Kwartet dus," zegt Mira.

"Iets doen is niet gelijk seks toch?" vraagt Milan.

"Ik denk wel dat James het daar over had," zegt Mira.

"We kunnen ook gewoon een keer lunchen hoor," zegt James, "maar ik had het inderdaad over seks."

"Zo ben ik niet, James," zeg ik snel.

"Je bent niet van de one nights stands toch? Dan doen we het gewoon vaker."

"Nee dank je," zeg ik en kijk naar Max. Hij is in gesprek met Priscilla. Ik zucht. Hij heeft haar vorige week voor het eerst bijles gegeven, met een andere leerling erbij, maar waarschijnlijk wilt zij nu een uurtje met hem alleen zijn. Max kijkt naar mij en ziet aan mijn gezicht dat ik het niet fijn vind. Hij schudt zijn hoofd en kijkt weer naar Priscilla.

"Als je Yara wilt fixen moet je met iets beters komen dan seks. Je gaat haar in ieder geval niet veroveren met seks," zegt Mira.

"Wat weet jij daarvan?" vraag ik fel. Ik merk dat ik Mira en James de laatste tijd minder kan uitstaan. Misschien omdat ze niet zien hoe ik me voel en omdat ze me buiten school compleet negeren. Af en toe krijg ik een flirterig appje van James, maar verder hoor ik niks van ze. Ik denk dat het komt omdat ze niks van de zwangerschap afweten, maar dat wil ik het liefst ook zo houden.

"Je one night standje van begin dit jaar heeft je ook niet veroverd," zegt ze.

"Dat heeft hij wel," zeg ik. "Niet met seks nee, maar hij heeft me wel gekregen."

"Hoe bedoel je? Heb je een relatie?"

"Niet officieel, maar we zien elkaar wel vaak." Het kan geen kwaad om te zeggen dat ik iemand op het oog heb. Zolang ik me maar niet verspreek over wie hij van ons is. Zolang het woord 'docent' niet uitgesproken word ben ik safe.

"Waarom vertel je dat niet?" vraagt Mira.

"Omdat je zeer weinig interesse in mij toont."

"Alsof je andersom wel interesse toont."

"Misschien heb ik eigen problemen."

"Zoals wat?"

"Meiden, niet nu," zegt Milan. Hij valt net op tijd het gesprek binnen. Ik kan de vraag van Mira namelijk niet beantwoorden.

"James, je hoort het, je kans is kennelijk verspeeld," zegt Mira en ze kijkt me boos aan. Ik draai me weer richting Max.

"Ze gaat wel inzien dat ze beter bij mij past," hoor ik James zeggen. Priscilla loopt weg bij Max en ik zie dat hij haar nakijkt. Ik voel een jaloers gevoel. Max kijkt naar mij. Ik geef hem een waarschuwende blik. 

Zwanger van mijn docentWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu