Hoofdstuk 49

5.2K 137 5
                                    

Yara

Hoe ga ik dit nog ontkennen. Ze hebben mij en Max zien knuffelen. "Yara, je snapt dat ik een verband heb gelegd he," zegt Milan zachtjes tijdens het maken van de oefenexamens.

"Milan, hou je bek. Denk je echt dat ik zo dom ben om een relatie te nemen met een docent en daarmee een kind te nemen?" Zo dom ben ik kennelijk wel.

"Ik hoop het niet, maar die knuffel zag er niet uit alsof het een docent was die jou kalmeerde of zo. Het zag er vrij intiem uit."

"Milan, stil! Ik wil niet dat de hele klas straks roddels gaat bedenken." Ik kijk naar de opdrachten op het oefenexamen.

"Je mag wel overleggen toch?" vraagt Esma, die aan de andere kant van de klas naast Priscilla zit.

"Ja, je mag overleggen. Dit is nog oefenen, dus help elkaar vooral," zegt Max. Ik kijk hem aan en kijk dan weer naar de opdrachten. We zijn erbij. Ik ga Milans gedachten nooit kunnen veranderen. Hij heeft gezien wat hij heeft gezien en ik kijk nu al op tegen de pauze waar Mira en James mij ook zullen gaan ondervragen. Die hebben de kennis over mijn zwangerschap gelukkig niet.

"Echt waar?!" hoor ik Esma hard roepen. Ik kijk op van de opdrachten en kijk in haar richting. Ze kijkt me aan en ook Priscilla kijkt me aan. Fuck. Het wordt nu al doorgepraat.

"Dames, het mag wat zachter," zegt Max. "En ik wil dat het over de opdrachten gaat."

"Dat gaat het ook, meneer. Over zwangerschap," zegt Esma lachend. Ik doe alsof ik het niet hoor en ga verder met het 'maken' van de opdrachten.

"Priscilla, kan je heel even hier komen?" vraagt Max en ik kijk vanuit mijn ooghoeken hoe Priscilla naar de voorkant van de klas loopt. Max staat op van zijn stoel en loopt met Priscilla het lokaal uit. Ik kijk de klas rond en zie Esma mij aankijken. Ik glimlach en kijk weer naar mijn werk. Ik tik Milan met mijn voet aan, onder de tafel.

"Wat?" Milan kijkt me aan. Ik begin te schrijven op mijn oefenexamen.

Priscilla weet dat ik zwanger ben.

Milan kijkt me aan.

Ze heeft het net doorvertelt aan Esma.

Milan kijkt naar Esma. "Niet kijken," fluister ik.

"En hoe weet meneer Willemsen er dan van? vraagt Milan. Hij begint op zijn eigen oefenexamen te schrijven.

Omdat hij de vader is?

"Omdat Priscilla het aan hem vertelt heeft. Hij gaf me een knuffel om me te steunen." Milan knikt.

"Klinkt niet helemaal als de waarheid," zegt hij.

"Milan, ik zou daarover niet liegen."

"Je hebt een kans om eerlijk te zijn tegen mij Yara. Ik heb je gesteund, je hebt bij mij kunnen slapen. Als hij de-"

"-Ssst!" onderbreek ik hem. "Schrijf het op."

Als hij de vader is dan kan je dat nu zeggen. Ik hou mijn bek erover, maar wees wel eerlijk.

Ik kijk Milan aan en zucht. Ik begin te schrijven.

We hebben elkaar vlak voor het nieuwe schooljaar leren kennen.

"Godverdomme, Yara," fluistert Milan. Priscilla en Max komen het lokaal weer inlopen. Ze kijken me allebei aan. Priscilla kijkt schuldig uit haar ogen, Max stelt me gerust met zijn blik. Milan kijkt ook naar Max. Max gaat aan zijn bureau zitten en kijkt naar zijn laptop. De rest van de klas is druk in overleg over het oefenexamen en niemand lijkt op te merken dat er van alles gaande is in de klas.

Ik kijk naar Priscilla. Ze fluistert wat tegen Esma. Als gevolg kijkt Esma naar mij. Ik kijk naar Max, die gefocust naar zijn laptop kijkt. Ik pak mijn telefoon en app hem.

Wat heb je tegen Priscilla gezegd?

Max kijkt op van zijn laptop en kijkt me aan. Hij schudt zijn hoofd. Niet nu. Ik zucht en kijk naar Milan, die aan het schrijven is op zijn oefenexamen.

Als mensen erachter komen dan is hij zijn carrière kwijt. Dan heb je geen geld voor dat kind.

"Niemand komt erachter, als jij je bek houdt," fluister ik.

"Wie is zijn carrière kwijt?" vraagt Mira zacht, die meeleest op Milans blaadje.

"Niemand," zegt Milan. Fuck.

"Ben je zwanger?" vraagt James zacht, die zich terugdraait van de mensen achter hem en zich nu richting mij heeft gedraaid. Ik schud mijn hoofd snel. Hoe is het zo snel de klas rond gegaan?

"Zwanger?!" vraagt Mira hard. Ik zak in elkaar en kijk Milan in paniek aan. Hij zucht. Max kijkt op van zijn laptop.

"Mira, jij bent niet bezig met de oefenexamens! Wil je slagen of niet?" vraagt Max boos. Hij kijkt naar Priscilla en Esma.

"Meneer, Yara-" begint Rick, een jongen achter in de klas.

"Ik wil er even geen woord over horen!" zegt Max boos. "Jullie zitten nu in mijn les en maken de oefenexamens. Iemand die ik nu nog hoor praten gaat zich maar even melden!" Max kijkt de klas rond. "Begrepen?" Ik kijk naar mijn oefenexamen en begin alle berichten tussen Milan en mij uit te gummen.

"Yara," fluistert James.

"Ja, James! Eruit!" zegt Max boos. James zucht.

"Het is mijn beste vriendin, oké? Ik mag het best even aan haar vragen!" zegt James.

"Laat Yara met rust en ga je melden." James staat op en loopt het lokaal uit. Ik kijk naar Milan die ook aan het gummen is. Milan kijkt op en kijkt me aan.

"Je hebt jezelf in de problemen gewerkt," fluistert hij extreem zacht. Ik kijk naar Max die ons waarschuwend aankijkt. Ik veeg een traan weg en kijk naar Milan.

"Ik weet het," zeg ik zacht. Ik kijk weer naar Max die mij geen blik meer gunt. De bel gaat. Ik stop het oefenexamen snel in mijn tas en loop weg, gevolgd door Milan in mijn schaduw. Ik ren de wc in en ren zo snel als ik kan een hokje in. Milan snelt mee naar binnen en pakt mijn haren vast. Ik kots de hele wc onder. Ook buiten de pot. Milan wrijft over mijn rug heen.

"Het komt goed, oké. Niemand weet de hele waarheid," zegt hij zacht. Ik begin te huilen tijdens het kotsen en raak in paniek. Ik heb geen lucht meer en begin te happen naar lucht. "Ademen, Yara!" zegt Milan in paniek. Ik krijg geen lucht en klamp me vast aan Milans benen. Daarna wordt alles zwart. 

Zwanger van mijn docentWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu