10

3.8K 277 355
                                    

"Nyt mä tiiän! Aletaan ryyppäämään!" Joona hihkaisi yllättäen ja mä vähän säpsähdin. Käänsin mun yllättyneen katseeni siihen ja nostin toista kulmakarvaani.

"Ootko tosissas?"

"No joo joo, todellakin!" Joona höpötti ja kääntyi muhun päin silmät loistaen.

"No jos oikeesti haluut nii käyhän se", sanahdin blondille ja keskeytin leffan. Oltiinhan me melkein keretty kattoo se loppuun asti, enää olis ollu 5 minuuttia jäljellä, mut uskoin et ne olis vaan ollu jotakin tekstejä. Kuka oli näytellyt missäkin ja plaa plaa plaa. Ei kukaan sellaista jaksanut katsoa ja muutenkin, jollakin jännällä tavalla Joonan idea kuulostikin hyvältä.

"Jeee! Oot ihan paras nallekarhu!" kuulin sen iloisen huudahduksen selkäni takaa, kun olin noussut ylös. Pyöräytin silmiäni huvittuneena ja tallustelin ulos huoneestani. Suunnistin rappusia pitkin alakertaan ja menin mutsin viinakaapille. Tuskin se tulisi niitä paria pulloa kaipailemaan ja eiköhän se saisi miehensä luona ihan tarpeeksi viinaa. Nappasin käsiini vodka- ja koskenkorvapullon ja suljin sitten viinakaapin lasisen oven. Viinapullot kädessäni lähdin kipuamaan rappusia yläkertaan ja sieltä sitten omaan huoneeseeni.

"No tässä olis", sanoin ja sain Joonan vähän hypähtämään. Se kääntyi mua päin pelästyneen oloisena.
"Älä nyt tolleen säikäyttele, herranjumala soikoon!"

"Olitko tekemäs jotain mitä en sais tietää vai?" kysyin siltä vittuileva virne huulillani.

"No en!" Joona huudahti ja pudisteli päätään,
"Kaksmielinen Antsa."

"Antsa? Mistä hemmetin perseestä sä tonki repäsit?" kysyin Joonalta samalla, kun istahdin sen viereen parisängylleni ja ojensin sille koskenkorvapullon.

"No siis en ainakaan sun! Ja en tiiä, mä vaan oon niin hyvä keksimään lempinimiä!" Joona hymähti ja nappasi ojentamani viinapullon itselleen

"Voin mäkin alkaa kutsumaan sua joksikin Jondeks", sanoin sille tuhahtaen ja avasin vodkapullon ja vein sen huulilleni. Tunsin Joonan katseen itsessäni, mutten jaksanut miettiä sitä, kun kulautin kirkasta nestettä kurkkuuni. Se poltteli mukavasti kurkussa ja lämmitti rintaa. Pieni virne nousi huulilleni.

"Jonde? Enemmän mä olisin enkeli", Joona sanoi viattomasti ja, kun käänsin jäänsiniset silmäni blondia kohti, joka hymyili hieman ujosti. Naurahdin vähäsen ja kohautin olkapäitäni,
"No sitten sä oot enkeli."

"Hyvä!" se huudahti ja avasi oman pullonsa ja joi kunnon kulauksen siitä.

"Okei jos juodaan tää eka ja sit se vai?" kysyin ja virnistin.

"Okei!" Joona sanahti ja laski kädessään olleen koskenkorvapullon maahan ja nappasi kädestäni omani. Tuhahdin sille, kun pulloni ryövättiin. Joona virnisti ja kuljetti huulensa pullonsuulle, mua silmiin katsoen se joi uuden kulauksen. Hymähdin ja nappasin sitten pullon itselleni ja join melkein puolet pullosta.

"Hups", sanahdin ja törkkäsin pullon Joonalle.

Hetken päästä ensimmäinen pullo oli jo tyhjä ja siirryimme toiseen. Nopeasti toinenkin pullo tyhjentyi juttelun myötä.
Tuntui, kun kaikki se kireys olisi hävinnyt musta ja samalla tuli todella varmaksi, että Joonakin oli rentoutunut. Se hihitti itsekseen jostakin. Se oli jo aika humalassa, mitäs sille voi että on huono viinapää?

"Antuska miks me ei ikinä tehdä tätä? Mikdsi me aina jumidteaan koulussa?" Joona kysyi siristäen silmiään.

"Ai homehdutaan mun huoneessa ja vedetä mutsin viinavarastoja tyhjiksi?" tarkistin kattoen sitä huvittuneena.

Joona naurahti ja kaatui selälteen sängylle,
"No nimennomaan!"

Hymähdin huvittuneena ja kaaduin sen viereen. Vilkaisin sitä ja huomasin Joonankin kattovan mua silmät sirillä. Sen katse harjaili mun kasvoilla.

Kovikseks ne aina sano🏳️‍🌈 ✔Where stories live. Discover now