Un nou inceput

180 8 0
                                    

Monica POV:
   Sa ma trezesc dimineata neavând cui sa-i pregatesc micul dejun este neplăcut.
   Orele in care stau acasă trec atat de greu și ma rog in fiecare seara ca aceasta luna idioata sa treacă mai repede. Vreau sa îmi revăd fiica! Dorul cu care ma lupt zilnic îmi ia puțin câte puțin din energie.
   Un bătut in usa ma oprește din maturat și privesc in direcția ei câteva secunde fiind umpic curioasa.  
   Soțul meu vine peste 4 ore și nu asteptam nicio vizita. Este o probabilitate foarte mare sa fie vecina de vis-a-vis, doamna Edna. Suntem in relații bune cu aceasta!
   Ajung la usa și apăs pe clanța, având un prosop in mana. Când deschid usa, uimirea este singurul lucru care mi se poate citi pe fata.
   Ce caută ea aici? Erika Slayer se afla in fata usii mele.
E-Ma scuzați de deranj, doamna Morgan! Am gasit caietul de matematica al lui Kate prin lucrurile mele. Am venit doar sa îl aduc!
   Aceasta îmi înmânează caietul și schițează un zambet scurt și inocent. Mereu a transmis o energie buna oamenilor din jur?
M-Kate sigur îți mulțumește! Nu este niciun deranj!
E-La revedere, doamna!
M-Erika, așteaptă!
   Deși Erika avea intenția de a pleca, am oprit-o și observ nesiguranța pe chipul ei.
M-Te rog, intra! Ti-as fi recunoscătoare dacă mi-ai răspunde la câteva intrebari.
   Imi dau seama ca se gandeste ducându-și mana la bărbie și îi astept raspunsul cu emoții. Chiar vreau sa vorbesc cu ea!
E-Bine, fie!
   Pășește in casa și se asaza pe canapeaua din living. Îi copiez mișcarea și pun prosopul lângă mine.
M-Erika, te rog, sunt sigura ca ți legatura cu fata mea cât timp este in Anglia, da-mi câteva informații despre ea! Vreau sa stiu dacă este bine, dacă este trista, dacă se descurca..mie nu îmi răspunde la telefon. Te rog, ești singura mea speranta!
   Ma privește preț de câteva secunde serioasă și după îmi arată iar acel zambet inocent de acum câteva minute.
E-Stați linistita, Kate este bine! Este fericita și nu a întâmpinat nicio problema pana acum!
   Răsuflu usurata la raspunsul satenei și simt cum mi s-a luat o piatra de pe inima. Sunt singurele cuvinte pe care am vrut sa le aud de 2 săptămâni.
M-Mulțumesc Domnului! Îți mulțumesc Erika, nu îți imaginezi ce bine ai făcut in acest moment!
E-Cred ca exagerați! Peste 2 săptămâni Kate va fi iarăși printre dumneavoastră și domnul Morgan. In plus, este o fata isteata și descurcăreață. Voi sublinia și faptul ca fratele meu este cu ea și o va proteja mereu!
M-Da, așa e, dar ca părinte este un infern sa îți stii copilul la 10000 de km distanta neauzindu-i vocea de înger.
E-Este foarte placut sa va aud vorbind așa călduros.
M-Stiu ce părere ai despre mine, nu te condamn dar Kate este tot ce am mai de preț pe lumea asta!
E-Nu cred ca știți ce părere am despre dumneavoastră, pana la urma, este cea mai lunga conversație pe care am avut-o.
   O privesc și parca o urma de tristete i se citește in ochi. Nu cred ca merit blândețea ei.
M-Nu îmi aduce aminte! Am fost o nenorocita cu tine și fratele tau.
E-Doamna, profit de moment pentru a va adresa câteva cuvinte. Se poate?
M-Da-i drumul! Te ascult!
E-Chiar dacă eu și Christian nu suntem bogați, avem o inima mare și îi suntem loiali fiicei dumneavoastră. Am avut o viata grea care ne-a învățat sa apreciem oamenii din jurul nostru și sa îi respectam. Kate este prima mea prietena și in prezent este sora mea din alta mama. Aveți o fiica extraordinara pentru care as face orice! Dați-mi voie sa va felicit, ați făcut o treaba minunata in creșterea și educația ei!
   Cuvintele Erikăi mi-au făcut pielea de găina și inima sa ma înțepe.
M-Am făcut o treaba buna? Mi-am tratat fiica ca pe o servitoare și am ținut-o departe de societate. I-am distrus viata și i-am adus numai durere inimii ei. La capitolul mama am dat greș!
   Erika se ridica de pe canapea și se asaza lângă mine. Îmi cuprinde mana dreapta in palmele ei și ma privește cu niște ochi verzi strălucitori. Ce caldura poate sa emane copila asta!
E-Doamna Monica, ați vrut sa o protejați de lumea de afara care este rea. Ați vrut sa nu îi lipsească nimic și sa nu se lupte cu niște amărâte de datorii. Ați vrut sa nu devină o persoana egoista și geloasa și sa fie respectata. Eu consider ca ați fost o mama buna. Da, ați exagerat și ați făcut multe greșeli. Contează ca le-ați constatat și v-ați schimbat. Eu sincer, va respect și nu va condamn!
M-De ce? De ce te porți cu mine așa de frumos? Eu am fost o nesimțita cu tine!
E-V-am enumerat motivele. Ați vrut sa fiți precauta in privința mea și a fratelui meu. Dar nu as putea sa o trădez pe Kate, este unică și este singura care m-a făcut sa am încredere in ea. Christian nu ar putea in veci sa o rănească. Pentru el, Kate este raza lui de lumina. Îngerul lui. Micul lui sclipici roz.
   După o lunga perioada in care am plans și am fost o persoana amara, acum zâmbesc. De as fi știut ce simt acești copii pentru fata mea lucrurile ar fi stat altfel. Amândoi sunt niște comori la casa omului și Kate este norocoasa.
   Cum am putut sa îmi fac atâtea griji? Christian și Erika sunt niște persoane bune și loiale. Am trăit pana acum in propria lume. O lume întunecată și falsa.
   Erika se ridica de pe canapea și se îndreaptă spre usa.
M-Inainte sa pleci, da-mi niște sfaturi. Ce ar trebui sa fac când o sa se intoarca Kate?
E-Ascultați-o. Ascultați-o și înțelegeți-o. Fiti o mama care își va susține fiica in orice decizie și o va lasă sa fie ea așa cum dorește. Oferiți-i zâmbete și îmbrățișări in locul moralelor și banilor. Stați cu ea. Fiți prezenta in viata ei in orice moment. Luptați pentru fericirea ei și dați-i voie sa o ia pe propriul ei drum. Dar păziți-i spatele! Fiți acolo pentru ea când o sa aibă nevoie de un sfat, când o sa cada. Ocrotiți-o in continuare și in final, iubiți-o. Fiți mama pe care ea și-o dorește. Nu, nu mama pe care ea și-o dorește. Fiți mama care stiu ca ați fost cândva!
   Și cu aceste ultime cuvinte părăsește casa și ma lasă in propriile gânduri. Lacrimile curg pe fata mea și corpul îmi tremura.
   Are dreptate. Are mare dreptate. Nu am vrut sa fiu niciodata mama care sunt de 3 ani.
   Îmi sterg lacrimile și dau afara toată încărcătura sufleteasca. Trebuie sa pornesc de la 0.
   Când Kate se va intoarce, va vedea o alta mama, o mama de care va fi mandra, o mama pe care o va iubi.
   Abia astept sa îmi vad puiul lângă mine din nou! Și nu oricum, sa îl vad fericit!

   Familia Morgan se va bucura de o noua schimbare in viata lor odată cu întoarcerea lui Kate. In viata lor va începe sa plutească fericirea in jur, armonia și iubirea.
   Și-au gresit reciproc și acum vor sa dea uitării totul. Familia Morgan va porni pe un nou drum impreuna cu familia Slayer. Viata lor va prinde culoare și vor trai o viata ca in basme.
   Și-au învățat lecția, niște piese diferite pot forma un întreg. Contează interiorul și nu exteriorul.
   Kate și-a dat seama ca iubirea este de ea, și-a dat seama ca oricine merita sa primească iubire și sa o simtă.
   Pur și simplu pentru toți ziua de mâine reprezintă: Un Nou Început!

Iubirea nu e de mine. Sau e? (FINALIZATĂ)Where stories live. Discover now