39

3.1K 86 15
                                    

'Dat meen je niet! Wanneer ga je? Moet je die docent weer onder ogen komen? Ik kan echt niet geloven dat je daarmee bijna weg was gekomen.' Ik rol mijn ogen om Dylan zijn enthousiasme. Het is op dit moment pas 5 minuten pauze en die volle 5 minuten heeft Dylan alleen maar aan de telefoon gezeten met Kelsey. Het zou mij eerlijk gezegd niets verbazen als hij voordat hij bij ons kwam al een uur bezig was. Ik vind het ergens wel schattig dat Dylan en Kelsey zo goed in contact zijn gebleven. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht.

Ik neem een slokje van mijn water op het moment dat Jake zijn arm opeens om mijn schouders heen slaat en mij dichter tegen hem aantrekt. Uh? Wat is hij aan het doen. Zonder enige uitleg sla ik zijn arm van mij af en schuif ik weer terug naar mijn eigen plek. Echt na gisterenavond verbaas ik mij nog over het feit dat ik nu naast hem zit.

'Hij blijft maar door praten he.'
Ik werp een blik op Melody die gefascineerd naar Dylan kijkt. Dylan zelf heeft niet eens door dat we over hem zijn begonnen met praten. 'Ach als jij zo ver weg zou zijn zou ik je ook 24/7 bellen.' Antwoord Matt. Ah Matt is soms echt te schattig. Melody giechelt zachtjes en plaats een zacht kusje op Matt zijn wang.

Opeens voel ik een warme hand op mijn knie. Met zijn duim begint Jake langzaam cirkeltjes te tekenen op mijn ontblootte knie. 'Jake?!' Sis ik. Jake glimlacht schuin en komt wat dichterbij. 'Kom op Kate.' Fluistert hij zachtjes. 'Ik weet wel dat je het wilt.' Is hij nu serieus? Echt wat is er met hem aan de hand de laatste tijd. Ik leg mijn hand op de zijne en haal diep adem. 'Waarom vraag je het niet aan je slet Rosalie.' Bijt ik voordat ik zijn hand van mijn been aftrek en weggooi. Ik hoor hem nog luid zuchten voordat hij zich al mokkend op het eten voor hem richt. Kleuter.

Dan valt Charlotte mij op die een beetje voor zich uit zit te staren. Links van haar zit Dylan luid bellend met Kelsey en rechts van haar zitten Melody en Matt verwikkelt in een gesprek over weet ik veel wat. Ze werpt een korte blik op Dylan en zucht dan diep. Precies op het moment dat ik mijn mond open wil trekken om haar te vertellen over Jack wordt ik abrupt onderbroken door niemand minder dan de luid schreeuwende Dylan.

'Kate! Kelsey kwam net met een geweldig idee. Laten we gaan dubbel daten!'
Uh. Wat?
'Met wie? Ik heb geen vriend.' Dylan begint te knipogen naar mij terwijl hij zijn hoofd wenkt richting Jake. Uh ik denk het niet. Ik wil niet gezien worden met die eikel. 'Ja en dan gaan Matt en ik ook mee.' Roept Melody enthousiast. Ik werp een blik op Matt die lichtelijk verbaasd naar Melody staart. Die heeft er sowieso geen zin in. 'O mijn god ja dan wordt het een drie dubbel date.' Een beetje verbaasd kijk naar Dylan die nu gewoon op een van de meiden lijkt. 'Ik ga niet jongens.' Mompel ik. Ik haat dubbel daten laat staan drie dubbel daten.

Met zijn alle beginnen ze door elkaar te praten over hoe ik mee moet gaan en hoe geweldig de date wel niet gaat zijn, maar ik vertik het om met Jake op date te gaan. Vooral hoe hij zich de laatste paar dagen heeft gedragen tegenover mij. Ik bedoel wie denkt hij wel niet dat hij is? Het valt mij trouwens ook op dat Jake nog geen enkel woord in het gesprek heeft gegooid sinds de dubbel dates zijn opgebracht. Ik werp een korte blik op hem maar hij is te druk bezig met het staren naar de grond. Hij lijk verwikkelt te zijn in zijn gedachtes terwijl hij een beetje zit te friemelen met zijn uniform. Wat voor een enorme emotie wisselingen heeft hij?

Het gemompel en geschreeuw van iedereen begint steeds luider te worden waardoor ik mijn aandacht weer bij het gesprek trek totdat Charlotte opeens keihard begint te schreeuwen.
'Jezus Kate ga gewoon met Jake!'
Iedereen is opeens doodstil. Charlotte lijkt lichtelijk uit haar doen door onze starende blikken en strijkt haar uniform goed. 'Wat ik wou zeggen was. Kate stel je niet zo aan en ga gewoon met Jake op die dubbeldate. Wat er ook nu afspeelt tussen jullie twee, misschien kunnen jullie het dan uitpraten. Want dit is gewoon belachelijk.'

Game on✔️Where stories live. Discover now