💫34💫

563 44 26
                                    

Bolo poznať že to je rodičovský dom. Nechali ho Jasmine a pokojne odišli do neba. Skôr prarodičovský. Nemohol som zaspať.

Pohladkal som Tauris, zobral si mobil a vybral sa preč. Bol som tu raz, no za tie roky si stále pamätám jej obľúbené miesto. Vybral som z kvetináču kľúč, odomkol staré dvere a pozrel sa na strmé schody. Nečakal som na nič, zavrel som za sebou a išiel hore.

Podkrovie bolo strašidelné, staré skrine, oblečenie, náradie. Vyšiel som ďalších pár schodoch a ocitol sa v dlhej chodbe. Svietil som si bleskom.
Malý modrý bicykel s pomocnými kolečkami stál v rohu.

Potkol som sa o drevo ktoré drží strechu rovnako ako minule. Zasmial som sa pri predstave ako sa mi vysmiala. Klietka pre andulky bola položená na zemi. Uvidel som tie dvere a vydýchol. Otvoril som ich a pozrel si malý priestor. Vybral som sa k dverám napravo a vošiel dnu.

Jej detstvo mi stálo pred očami. Predtým to bola izba jej otca, prestalo sa to používať po odsťahovaní všetkých detí jej babky a zostalo to prázdne.

Zmenila si to so sestranicami na ich raj. Dievčenský raj. Hrali sa na princezné, ,, pripíjali" si svadobnými pohármi. Loď podobná Titanicu stála na rovnakom mieste ako predtým.

Prehľadával som šuflíky a našiel to.
,,Mám tu schovaný denník, no nepoviem kde je." Usmiala sa a prstom šťuchla do môjho nosu.
Sadol som si ma pohovku a otvoril starý denník. Možno som mal slzy v očiach. Vypadla fotka na ktorej sme boli spolu. Zdvihol som ju zo zeme a listoval dozadu.

Moja najväčšia láska,
dúfam že si sa rozhodol prísť navštíviť moju sestru, možno po roku, možno neskôr. Chcem sa ti ospravedlniť. Predtým než začnem. Viem že tu sedíš z nejakého dôvodu a verím tomu že sa našlo dievča ktoré miluješ. Napíš jej list, povedz jej že ju miluješ za akýchkoľvek okolností. Zaslúžiš si byť šťastný, ja chcem aby si bol šťastný.
Bola by som rada ak by si tento denník spálil, no viem že si ho necháš. V tretej skrini sú moje fotky. Prosím zober si ich.
Neznášala som sa za to čo som ti tajila, nechcela som aby si bol smutný. Vedela som že mám malú šancu po pôrode prežiť. Ale veď predsa niektoré ženy sa obetovali za dieťa a prežili. Sedím tu tehotná a stále dúfam.
Ak som preč pozerám sa na vás, pozerám sa na teba s láskou ako predtým.
Nič nezmenilo môj cit k tebe a nikdy nezmení. Objavil si sa v mojom živote a ja som mohla len snívať o tebe. Netušila som že sa ti zapáčim. Stalo sa. A ja som bola najšťastnejšia.
Milujem ťa.

PS: vytrhnutý papier vzadu je na list pre tvoje budúce dievča, nezabudni<3

Stuhol som a začal plakať, obetovala sa za naše dieťa. Rýchlo som pohľadal fotky a prezeral si ich. Naše spoločné fotky ma najviac ničili.

Vytiahol som si papier, položil ho na stôl a rozhodol sa ho napísať až zajtra. Schúlil som sa do klbka, objal denník a rozmýšľal. 

Miesto opísané naozaj existuje, denník je vymyslený, no všetko ostatné existuje u veľmi významného človeka. Myslím že loď tam tiež stále je, človek tam nebol už dlho, treba nejaké tour;)

M.

Strange Heaven✅Where stories live. Discover now