2 : Ο καινούργιος

1.1K 93 2
                                    

«ΒΑΝΈΣΣΑ ΞΥΠΝΆ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ !!! » Ακούστηκε η φωνή της μαμάς μου από την κουζίνα και τα βήματα της ξεκίνησαν να πλησιάζουν το δωμάτιο μου.

Από μέσα μου ξεκινάω να μετράω αντίστροφα. Τρία.......δύο.......ένα.....

«Βανέσσα μου γλυκιά θα αργήσεις στο σχολείο και είναι πρώτη μέρα. Έλα κορίτσι μου σήκω.» είπε με γλυκιά φωνή αυτήν την φορά.

Πώς το κάνει αυτό ;; Την μια να φωνάζει νευριασμένη και μέσα σε δευτέρα να γίνεται πάλι γλυκιά ;; Φαίνεται είναι μια ιδιότητα που την αποκτάς μόλις γίνεσαι μαμά.

Την κοίταξα λοξά και σηκώθηκα.

«Εγώ με τον πατέρα σου φεύγουμε για την δουλειά, καλό ξεκ-»

«Μην το πεις !!» της φώναξα

Δεν μπορούσα να ακούσω αυτό το γνωστό "καλό ξεκίνημα", "καλή αρχή". Με πιάνει κατάθλιψη. Τρίτη λυκείου φέτος και τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Λησμονώ τα καλοκαιρινά βράδια που καθόμασταν στην παραλία έως αργά, κοιτάζοντας τα αστέρια και την φωτιά να μας ζεσταίνει.

Αφού σιγουρευτηκα πως ήμουνα μόνη στο σπίτι έβαλα την μουσική τέρμα. Ήθελα κάτι δυνατό για να ξυπνήσω.

Ακολούθησα την πρωινή μου ρουτίνα και μετά διάλεξα τα ρούχα που θα φορέσω. Γιατι να μην μπορώ ποτέ να αποφασίσω τι θα βάλω ;;

Τελικά κατέληξα σε ένα σκισμένο γαλάζιο τζιν, με ένα μαύρο διχτυοτο καλσόν από μέσα, ένα άσπρο μπλουζάκι λίγο κοντό που έγραφε "girl power" στο στήθος και μια μαύρη ζώνη. Για σχολείο ήμουν μια χαρά. Μπορούσα να φανταστώ ήδη τα γνωστά σουργελα του σχολείου που θα ερχόντουσαν υπερβολικά ντυμένες, μόνο και μόνο επειδή είναι πρώτη μέρα.

Φέτος λενε θα έχει πολύ κρύο χειμώνα και μάλλον είναι αλήθεια γιατί Σεπτέμβρη μήνα και έξω δεν επιβιώνεις χωρίς πανωφόρι και μακρυμάνικο.

Πήρα τσάντα, κλειδιά και βγήκα από το σπίτι. Ήρθα μουρί με μουρί με την Σοφία και την Δανάη.

Ξεκίνησαν να μιλάνε και οι δύο μαζί κάνοντας διάφορες κινήσεις με τα χέρια τους και εγώ υποτίθεται πρέπει να καταλάβω τι μου λένε.

«Μια μια !! Τι στο καλό έγινε ;; » ρώτησα με απορία όταν σταμάτησαν.

«Θα της πεις εσύ ή εγώ ;; » έριξε η Σοφία μια ματιά στην Δαναη

«Πες εσύ.» είπε τελικά η Δανάη

«Θυμάσαι το σπίτι των Παπαδοπουλων ;;»

The dealWhere stories live. Discover now