32 : συνεργασία

610 52 2
                                    

Όπως είχα προβλέψει τα σχολεία έμειναν κλειστά την επόμενη μέρα επειδή το βράδυ δεν σταμάτησε να χιονίζει και οι δρόμοι είχαν πιάσει πάγο.

Ευτυχώς τα λεωφορεία λειτουργούσαν κανονικά. Έτσι με την Σάρα αλλάξαμε δύο λεωφορεία μέχρι να φτάσουμε κοντά στο αστυνομικό τμήμα που είχαμε δει τον Μαρίνο.

«Θα μπούμε μέσα και θα ρωτήσουμε που είναι το γραφείο του Μαρίνου ;; Ούτε καν το επίθετο του δεν γνωρίζουμε.» μου είπε η Σάρα.

«Καλυτερα να μείνουμε εδώ έξω και να περιμένουμε.» πρότεινα.

Περιμέναμε πολύ ώρα. Κάποια στιγμή η Σάρα πήγε στην διπλανή καφετέρια για να αγοράσει κάτι ζεστό να πιούμε. Είχα μονίμως τα χέρια στις τσέπες για να ζεστενονται.

Το μεσημέρι επιτέλους τον είδαμε να βγαίνει. Μας είδε αμέσως και σοκαριστικές λίγο. Έκανα νόημα στην Σάρα να σηκωθεί και τον ακολουθήσαμε.

«Θα θέλαμε να σου μιλήσουμε λίγο.» του είπε.

«Εσεις σε εμένα ;;» γέλασε «Τι έχουμε να πούμε ;; Δεν νομίζω πως έχουμε πολλά κοινά.»

«Η αστυνομία σε έστειλε στην συμμορία για να κατασκοπεύσεις τον Μπλάκ ;;» ρώτησα απότομα.

«Περιμένεις απάντηση ;;» ρώτησε ειρωνικά.

«Νομίζω η απάντηση είναι ολοφάνερη. Όμως για άλλο λόγο ήρθαμε. Αν συνεργαστούμε μπορούμε να παγιδεψουμε τον Μπλάκ.» του είπε η Σάρα και μας κοίταξε μπερδεμένος.

«Δεν είμαστε αυτό που φαινόμαστε Μαρίνο.» είπα «Παμε να κάτσουμε κάπου να μιλήσουμε πιο άνετα ;;»

Φαίνεται του είχαμε κινήσει την περιέργεια οπότε μας ακολούθησε μέχρι την καφετέρια. Ο Μαρίνος πήρε έναν καφέ ενώ εγώ κι η Σάρα από ένα σάντουιτς.

«Σας ακούω.» είπε μόλις έφυγε η σερβιτόρα με την παραγγελία μας.

«Ο λόγος που μπήκα στην συμμορία είναι για να παγιδεψω τον Μπλάκ και να τον στείλω φυλακή.» έκανα μια παύση και πήρα μια βαθιά ανάσα «Ο Μπλάκ σκότωσε τον αδελφό μου.»

Με κοίταξε σαστισμένος. Του εξήγησα ότι είχε συμβεί και μετά τον λόγο πήρε η Σάρα. Δε νομίζω του είπε όλη την ιστορία της μόνο τα βασικά και ότι αν έφευγε από την συμμορία ο Μπλακ θα την σκότωνε.

«Δεν είμαστε με το μέρος του. Για αυτό και θέλουμε την βοήθεια σου.» είπε παρακαλιτικα η Σάρα.

«Τι βοήθεια ;;»

«Ξέρουμε ότι ήσουν έξω από την αποθήκη χθες αλλά άκουσες εκείνη την μηχανή και έφυγες. Ειμασταν κι εμείς εκεί γιατί θέλαμε να μπούμε στο γραφείο του όμως είδαμε τις κάμερες και φύγαμε.» εξήγησα και με κοίταξε με ενδιαφέρον. «Ξέρουμε ότι έχει μια ατζέντα που σημειώνει τις δουλειές του. Νομίζω την κρατάει στο γραφείο του. Άμα την πάρουμε τοτε θα ξέρουμε τις κινήσεις του Μπλάκ και θα είναι εύκολο να τον πιάσετε.»

The dealWhere stories live. Discover now