8 : σύμφωνοι ;;

872 68 0
                                    

«Τι γίνεται εδώ ;» Αμέσως αναγνώρισα την βαριά αντρική φωνή του και για κάποιον λόγο ένιωσα ασφάλεια.
   
Ο τύπος έκανε να φύγει τρέχοντας αλλά ο Αχιλλέας του έκλεισε τον δρόμο, μπήκε μπροστά του και του έριξε μια γερή μπουνιά. Το αγόρι του όρμησε και επειδή ήταν πιο σωματωδης από τον Αχιλλέα τον έριξε κάτω. Ξεκίνησε να τον χτυπάει παντού αλλά ο Αχιλλέας δεν άργησε να ξανά πάρει τον έλεγχο. Τον κλοτσησε πολλές φορές και όταν πια ο άλλος δεν μπορούσε να κουνηθεί από το πολύ ξύλο τον άφησε.
   
Το ύφος του Αχιλλέα μαλάκωσε και με πλησίασε. Με το ζόρι προσπαθούσα να μην με κατακλύσουν τα δάκρυα μου. Ο Αχιλλέας μάζεψε το κινητό μου και μου το έδωσε. Μερικά δάκρυα κύλησαν στα μάγουλα μου και τα σκούπισα βιαστικά.
   
Το έπιασα με το δεξί μου χέρι. Πρέπει να έτρεμα ολόκληρη γιατί ο Αχιλλέας έβγαλε το μπουφάν του και μου το πέρασε στους ώμους.
   
«Είσαι καλά ;» Με κοιταγε βαθιά στα μάτια.
   
Δεν απάντησα. Όχι δεν είμαι καλά. Δεν είχα σταματήσει στιγμή να δακρύζω.
   
«Το.....το χέρι μου» του είπα τελικά και με κοίταξε παραξενεμένος.
   
Γύρισα το χέρι μου ώστε να κοιτάζει τον ουρανό η παλάμη και το έπιασε στα χέρια του. Το αίμα ακόμα κυλαγε, η πληγή ήταν μεγάλη.
   
«Πάμε σε ένα νοσοκομείο καλύτερα»
   
Μπήκαμε στο αμάξι του και άνοιξε την θέρμανση γιατί ακόμα έτρεμα. Δεν μπορούσα να σταματήσω. Έφταιγε το σοκ όχι το κρύο.
   
Στο νοσοκομείο μου καθάρισαν την πληγή για να μην πάθω μόλυνση και μετά μου έδωσαν την παλάμη με μια γάζα.
   
Βγήκαμε από το νοσοκομείο και πήγαμε προς το πάρκινγκ. Όλη την ώρα δεν είχαμε μιλήσει καθόλου με τον Αχιλλέα.
   
«Ευχαριστώ» του είπα καθώς πηγαίναμε προς το πάρκινγκ. Το εννοούσα πραγματικά. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν εμφανιζόταν.
   
«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην πρόσφερα την βοήθεια μου σε κάποιον που την είχε ανάγκη» με κοίταξε βαθιά στα μάτια. Τα γαλανά μάτια του έβγαζαν καλοσύνη. Χαμήλωσα το βλέμμα μου και κοίταξα το χέρι μου.
   
«Σε πονάει πολύ ;»
   
«Ε λίγο....»
   
Μπήκαμε στο αμάξι αλλά δεν ξεκίνησε. Τον κοίταξα απορημένη.
   
«Βασικά είναι κάτι που θέλω να πούμε» μου είπε και τότε γύρισε ο παλιός, καλός Αχιλλέας. Το αλαζονικό του ύφος επέστρεψε στο πρόσωπο του και το σατανικό χαμόγελο του έμοιαζε αρκετά με αυτο του τύπου πριν.
   
«Δεν νομίζω να έχουμε να πούμε κάτι» δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσουμε να μιλάμε και σαν φιλαράκια τώρα μετα από όσα έκανε στον Σάκη. Μόλις χθες ήταν δεν το ξέχασα.
   
Άνοιξε το στόμα του να μιλήσει αλλά χτύπησε το κινητό μου διακόπτοντας τον.
   
«Γεια σου Σάκη.»
   
«Που είσαι ;; Κανονικά θα έπρεπε να έχεις γυρίσει σπίτι εδώ και μια ώρα.» Αυτό που ξέρει και το πρόγραμμα μου και μου κάνει έλεγχο με τρελαίνει.
   
«Ναι τελείωσα το φροντιστήριο αλλά είπαμε με τα παιδιά να πάμε μια βόλτα. Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω.»
   
«Εντάξει να προσέχεις.» Το έκλεισα και σωπασα περιμένοντας τον Αχιλλέα να ξεκινήσει.
   
«Βρέθηκαν στο κινητό μου κάτι φωτογραφίες σου από το πάρτυ που είχες πάει πριν αρχίσουν τα σχολεία πριν λίγες μέρες.»
   
Όχι πάλι αυτήν η ιστορία. Αυτό το πάρτυ ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου τελικά. Αλλά για μισό λεπτό....ήταν μόνο για παιδιά του σχολείου το πάρτυ και ο Αχιλλέας δεν είχε έρθει ακόμη.
   
«Και εσύ πως το ξέρεις ότι ήμουν σε πάρτυ ;» προσπάθησα να το στρέψω άλλου το θέμα να δω αν έλεγε αλήθεια.
   
«Ήμουν στο πάρτυ και σε είδα. Ήξερα ήδη τότε ότι θα ερχόμουν στο σχολείο σας. Με είχε καλέσει ο Άλεξ στο πάρτυ.» πρόλαβε την επόμενη ερώτηση μου γιατί υποτίθεται στο μαγαζί ήταν παιδιά μόνο από το σχολείο.
   
«Και τώρα τι θες ;» είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι με αυτήν την συζήτηση. Αυτές οι φωτογραφίες είναι καταστροφή για εμένα. Δεν θα αντέξω τέτοιο ρεζιλικι πάλι.
   
«Τα πράγματα είναι απλά. Εσύ θα μου μάθεις πως να κερδίσω την κοπέλα που αγαπάω και εγώ για αντάλλαγμα θα διαγράψω τις φωτογραφίες.» το ύφος νικητή που είχε τόση ώρα μεγάλωσε
   
«Και αν δεν το κάνω ;;» Είπα ανασηκώνοντας το ένα μου φρύδι.
   
«Οι φωτογραφίες σου θα κυκλοφορήσουν στο σχολείο.» Αυτό που δεν ήθελα με άλλα λόγια. Ένιωθα το αίμα να βράζει μέσα μου.

The dealWhere stories live. Discover now