31 : χιόνι

579 53 1
                                    

«Τι αστυνομικός ;;» ήμουν σοκαρισμένη. Θα είχε κάνει κάποιο λάθος, σίγουρα.

«Εχεις δει κάτι τύπους με όπλα και μπλε στολές που πιάνουν τους κακούς ;; Ε ένας τέτοιος είναι ο Μαρίνος.» με ειρωνεύτηκε.

«Και στην συμμορία τι έκανε ;;» ρώτησε η Σοφία την ερώτηση που ήθελα κι εγώ να κάνω.

«Δεν ξέρω. Αυτό είναι που με αγχωνει.» φαινόταν πολύ ανήσυχη η Σάρα. Έτριβε νευρικά τα δάχτυλα της.

Για λίγο κάθισα σκεφτικη. Υπήρχαν δύο εκδοχές.

«Ο Μαρίνος ή τον έστειλε η αστυνομία να παρακολουθήσει τον Μπλάκ ή ο Μπλάκ τον έκανε δικό του για να έχει ένα άτομο μέσα στην αστυνομία.» είπα φωναχτά τις σκέψεις μου.

«Οχι το δεύτερο αποκλείεται. Σήμερα τον είδαμε που είχε πάει στην αποθήκη οργανωμένος με έναν συνάδελφο του. Άρα είναι σίγουρα η πρώτη περίπτωση.» μου είπε η Σάρα και ξεκίνησε να βηματίζει.

«Γιατι δεν του λέτε την αλήθεια ώστε να σας βοηθήσει να πιάσετε τον Μπλάκ ;;» είπε η Δανάη και μας κοίταξε δειλά «Τι, βλακεία είπα ;;»

Το πρόσωπο της Σάρας φωτίστηκε. «Καθόλου βλακεία. Είναι τέλεια ιδέα. Βανέσσα τι λες ;;»

«Ναι, είναι η καλύτερη λύση.»

Είχα ξεκινήσει ήδη στο μυαλό μου να επεξεργάζομαι ένα σχέδιο, όταν χτύπησε το κουδούνι και αποσπαστηκα από τις σκέψεις μου. Άνοιξα και είδα τον Αχιλλέα χαμογελαστό. Με φίλησε και πέρασε μέσα.

«Μήπως ήρθα σε λάθος στιγμή ;;» είπε μόλις είδα τα κορίτσια στο καθιστικό.

«Δεν θυμάμαι να είχαμε πει ότι θα βρεθούμε.»

«Ηξερα πως θα ήσουν μόνη και έτσι είπα να κάτσουμε μαζί. Αλλά όπως βλέπω δεν είσαι μόνη.»

«Δεν ενοχλείς. Θα σου τηλεφωνούσα για να σε ενημερώσω σχετικά με κάτι.»

Κάθισε μπερδεμένος σε μια πολυθρόνα όσο η Σάρα ξεκίνησε να του εξηγεί την κατάσταση.

Όση ώρα μιλούσε επεξεργαζομουν στο μυαλό μου το σχέδιο που είχε αρχίσει να παίρνει μορφή στο μυαλό μου. Τους το είπα και συμφώνησαν. Στο σημείο που είχαμε φτάσει ήταν η μόνη μας επιλογή.

Το σχέδιο ήταν απλό. Θα μιλάγαμε στον Μαρίνο και θα του λέγαμε τις κάναμε στην συμμορία. Όπως ξέρουμε είναι κανονικός χάκερ. Θα παραβιάσει το σύστημα παρακολούθησης που έχει βάλει ο Μπλάκ και θα απενεργοποιήσει τις κάμερες. Λογικά αυτό θα ήθελε να κάνει και σήμερα το πρωί με τον υπολογιστή. Μετά θα ψάξουμε για αυτό το σημειωματάριο και αν το βρούμε θα δούμε πότε θα κάνει την επόμενη δουλειά του ο Μπλακ. Εκεί θα τον πιάσουν.

The dealWhere stories live. Discover now